Porsche’nin CEO’su Oliver Blume, potansiyel tamamen elektrikli bir 911 hakkındaki söylentileri yalanladı. Tamamen elektrikli Porsche 911 yerine, uzun süredir söylentilere konu olan plug-in hibrit versiyonu hakkında bazı potansiyel bilgileri açığa çıkardı.

Blume, Porsche 911’in tamamen elektrikli bir varyantının yakın zamanda olmayacağı konusunda kararlıydı. Blume, Bloomberg’e “Açık konuşayım, ikonumuz 911, uzun bir süre yanmalı motora sahip olacak” dedi. Ayrıca, “911, yanmalı motor için hazırlanmış bir otomobil konseptidir. Onu saf elektrikli mobilite ile birleştirmek kullanışlı değil. Elektrikli mobilite için özel olarak tasarlanmış arabalara inanıyoruz. ” açıklamasını da ekledi.

Blume’a göre 911’i pille çalışan bir spor otomobile dönüştürmek, Porsche’nin tamamen elektrikli bir spor otomobil yapmasının muhtemelen tamamen yeni bir model olacağına inanan Blume’a göre ideal değil. Blume, “Gelecek için, bu [diğer] spor arabalara eklemek için çok sportif saf elektrikli spor arabaya da yer olduğunu düşünüyorum.” dedi. Elektrikli araçlar pazarı için “Büyük fırsatlar var.” dedi.

Porsche Bir Süre Daha Tamamen Elektrikli 911 Yapmayacak

Tamamen elektrikli 911 yerine plug-in hibrit versiyonu

Bununla birlikte, ikonik 911, endüstrinin elektrikli güç aktarma organlarına yaptığı büyük geçişten etkilenmez. Porsche patronu, epey bir süredir piyasada olan 911’in dedikodulara konu olan plug-in hibrit versiyonunu teyit edemedi, ancak böyle bir varyant hakkında sahip oldukları bazı fikirlerden bahsetti. Bunlar, “Gelecekte, 911 için özel bir tür hibrit, örneğin elektrik motorumuz için 400 voltluk bir sistem kullandığımız çok performans odaklı bir hibrit için iyi fikirler var. Bu aşağı yukarı bizim 911’e nasıl devam edeceğimize dair fikrimiz. ” şeklindedir.

İki elektrik motorlu eski 911 GT3 R Hibrit yarışçının ön aksının şeması
İki elektrik motorlu eski 911 GT3 R Hibrit yarışçının ön aksının şeması

Porsche 911’in mevcut 992 neslinin bir plug-in hibrit motorla uyumlu olduğu bir sır değil, ancak Stuttgart’taki yönetim aracın gelişini mümkün olduğunca geciktirmeye istekli görünüyor. Top Gear’a konuşan Porsche yönetim kurulu üyesi Michael Steiner, mevcut 911’in platformunun hibrit için hazır olduğunu tekrarladı. Ancak sonuçlardan henüz memnun olmadıklarını ekledi.

Steiner, “Prototiplerimiz var, ancak yine de gerçekten iyi olduğunu düşünmediğimiz bir ağırlıktadırlar” dedi. “İki kapılı, ciddi bir spor otomobil için pilin ek ağırlığı bugün memnun kaldığımız bir şey değil.” diye ekledi. Porsche yönetim kurulu üyesi, şu anda tek çözümün ya iyi bir EV aralığı ya da güçlü bir performans seçmek olduğunu ve henüz hangi yöne gideceklerine karar vermeye hazır olmadıklarını ekledi.

İkinci el Porsche ilanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here