Ticari araç fiyatları genellikle kullanıcının beklentisini karşılama becerisine bağlı olarak değişir. Ticari araç seçenekleri içinde ülkemizde hem sıfır km ticari araçlar için hem de ikinci el ticari araçlar için Peugeot markası çok tercih edilir. Peugeot’un geniş kapasiteli modeli Expert de yenilendi. Bu araç, aslında bir ticari araç değil, o bir otomobil olarak kategorize ediliyor ancak tam 9 kişilik. İşte Peugeot Expert Traveller 2.0 BlueHDi EAT6 incelemesi ve detaylar….

İkinci el Peugeot Expert ilanlarını incelemek için hemen tıklayın! 

Peugeot Expert 2018Peugeot Expert Yenilendi

PSA Grubun en önemli ürünlerinden biri ticari araç kategorisindeki Peugeot Expert modelidir. Peugeot Expert bu yıl yenilenmiş olarak satışa çıktı. Peki, 2018 Peugeot Expert nasıl görünüyor, yeni Peugeot Expert donanım özellikleri neler, motoru nasıl ve ne kadar yakıyor…

Peugeot Expert Traveller 2.0 BlueHDi EAT6 İncelemesi

Peugeot Expert 2018 modeli, geniş yaşam alanı ve yük taşıma kapasitesi ile dikkat çekiyor. Araç 9 koltuklu. 8 adet yolcu ve bir de sürücü için koltuk mevcut. Bu 9 koltuklu araç, her ne kadar ticari görünümlü olsa da aslında otomobil olarak konumlandırılmış. Üstelik vergilendirilmesi ve periyodik araç muayenelerinde de otomobil statüsünde ele alınıyor. Gelelim Peugeot Expert 2018 hakkında detaylara…

Yeni Peugeot Expert Tasarım Özellikleri

Peugeot’un 2017’den itibaren gördüğümüz genel tasarım diline hakim bir dış tasarım var. Yandan bakıldığında sürgülü arka kapılar, uzaktan kumanda ile açılıp kapatılabiliyor. Her ne kadar otomobil olarak sınıflandırılmış olsa da dış görünüm tamamen ticariyi andırıyor. Ancak bu tasarım dili ile araç, 7-8 kişilik ailelerin de tercihi olabilir.

Peugeot Expert İç Mekan Özellikleri Nasıl?

Peugeot Expert 2018 ic mekanKoltuklar üçerli sıralanmış.İçeride yeterli alan var. Tavanda bulunan havalandırma kanalları önemli bir konfor sunuyor. Tüm koltuklarda baş mesafesi ve diz mesafesi oldukça yeterli. Hatta pek çok araca göre geniş. Direksiyon yüksekliği ayarlanabiliyor. Ayrıca sürüş pozisyonunuzu da ayarlayabiliyorsunuz.

Peugeot Expert’in kokpit tasarımı sade. Düğme sayısı az ve karışık değil. Dairesel vites kumandası kullanılmış. Ayrıca vites değiştirme kulakçıkları ile de kumanda edilebiliyor.  

Peugeot Expert Motor Seçenekleri ve Motor Özellikleri

2,0 dizel motor, 150HP veya 180 HP güç sunuyor. 2,0 dizel 150 HP motor için sadece manuel;  2,0 dizel 180 HP motor için sadece otomatik şanzıman seçeneği var. Otomatik şanzımanlı Peugeot Expert Traveller’da isterseniz kulakçıklarla vites geçişlerine müdahale edebiliyorsunuz.

Peugeot Expert Traveller Donanım Detayları

2018 Peugeot Expert ESP,ASR, EBD,EBA, yokuş kalkış desteği, sürücü-ön yolcu-ön ve perde havayastıkları, hız sabitleme, hız sınırlama, elektrikli yan aynalar, soğutmalı torpido gözü, otomatik klima, arka yolcu bölmesi için klima, LED gündüz farları, elektrikli açılan sağ arka kapı, çelik jantlar donanımda sunulan ayrıcalıklar.

Peugeot Expert Traveller Hakkında Yorumlar

Aracı kullananların eleştrileri şöyle:Sürüş pozisyonu, yaşam alanı çok başarılı. Çok ferah bir iç mekan algısı var. Ancak en ön kısımdaki yolcu için oturma pozisyonu rahat bulunmamış. Kör nokta uyarısı, otomatik klimanın standart olması sevindirici bulunurken yüke duyarlı uyarı sistemi olmaması eleştriliyor. Peugeot Expert Travellerin fiyatı da sınıfında oldukça makul bulunmuş. Ancak opsiyonel donanımlarla fiyat epey yükseliyor. Ayrıca araç yol gürültüsünü fazla alıyor yorumu da var.

Peugeot Expert 2018 Peugeot Expert Traveller Ölçüler

Peugeot Expert Traveller’ın boyutları şöyle:

  • Uzunluk: 5309mm/
  • Yükseklik: 1940mm/
  • Genişlik: 1920mm.
  • Peugeot Expert Traveller dingil mesafesi ise 3275mm.

Peugeot Expert Traveller’ın Rakipleri Kimler?

Ford Tourneo Custom ve Volkswagen Caravelle aracın rakipleri arasında gösteriliyor. Makyajlı Ford Tourneo Custom fiyatı 149.350TL’den ve VW Caravelle fiyatı da 171. 300TL’den başlıyor. Bu arada Peugeot Expert Traveller fiyatı 166 bin TL’den başlıyor.

1 YORUM

  1. ticari araç diyince aklıma tek bir firma geliyo o da peugeot. Expert çok iyi ve expert büyük gelecek kişilere de rifter çok uygun bence

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here