Head-up ekranlar noktalar ve yayaları vurgulamak için AI(artırılmış gerçeklik) kullanır. Panasonic HUD Teknolojisi ‘de bu özelliği kullanacak. Yayalar, ve potansiyel çarpışmalar bu sayede algılanır. Panasonic Automotive, şerit kenarlarını yoldaki insanlar nesneler ve sürücüler için yoldaki diğer her nesneler ile ilgili önemli bilgileri görüntüleyen artırılmış gerçekliği Panasonic HUD Teknolojisi ‘ni tanıttı.

Sistem beklenildiği üzere üst düzey yapay zeka kullanıyor. Yapay zeka yoldaki nesnelerin ne olduğunu ve sonrasında araç ile olan bağlantı ihtimali ile ilgili bilgiler aktarır.

Panasonic Bu Teknolojinin 2024’e Kadar Otomobillerde Kullanılmaya Başlanacağını Söyledi

Artırılmış gerçeklik (AR) gerçek dünyanın üstüne dijital girdilerin aktarıldığı bir ortamdır. Mercedes-Benz’in MBUX navigasyon sistemi head-up display Panasonic HUD Teknolojisi  üzerinde 2021 Mercedes S-sınıfı ile sürücüyü dış dünya hakkında bilgilendirmek için yüzen oklar kullanılır. Bu navigasyon özelliği ile uzaklara bakma ihtiyacını azaltılıyor. Yararlı bir özellik edinmiş oluyorsunuz. Panasonic Automotive, yıllık CES teknoloji konferansında açıkladığı kendi AR HUD teknolojisi ile birkaç adım daha ileri gitti.

Panasonic Automotive AR (Panasonic HUD Teknolojisi )sistemi, Tesla Full Self-Driving beta gibi sürücü yardım sistemleri tarafından kullanılanlara benzer yapay zeka (AI) kullanıyor. Öndeki yolu göstermenin yanı sıra, sistem sürücüyü yabancı cisimler, diğer araçlar, yayalar ve bisikletçiler hakkında bilgileri algılar ve sürücüyü bilgilendirir.

Bir demo videosunda gördüğümüz kadarıyla eğer uzun bir araç kullanıyorsanız veya uzun bir römork çekiyorsanız, bir alt geçidin yüksekliğini bile sizinle paylaşır. Her öğe, Panasonic Automotive’ın ile sorunsuz bir şekilde sürücünün bilgilenmesi yönünde algılayıcılar ile algılanıp anlık olarak sürücüye aktarılır.

Gelişmiş Göz İzleme Özelliği İle Görüntüler Mükemmel Yansıyor

Panasonic HUD Teknolojisi, sürücünün nereye baktığına bakılmaksızın görüntüleri doğru bir şekilde yansıtmak için göz izleme özelliğine sahiptir. Sürücü kafasının döndüğünü fark ederse, telafi etmek için 300 milisaniyeden daha kısa bir sürede yansıtılan HUD öğelerini ayarlar. AI sisteminin navigasyon özelliği, yolun sonunun, nereye döneceğine dair okları ve şerit işaretlerini oluşturmak için son derece doğru olmalıdır.

Sensörlerdeki gelişmiş optikler, bir cismin 33 feet’te ve hatta düşük ışıkta ve geceleri bile ötesinde ne olduğunu belirler. Bu, aracın önündeki 180 derecelik görüş alanını yaklaşık 300 fit öteden yakalayabilen 3D görüntüleme radarı ve 4K çözünürlüklü görüntüler lazer ve holografik teknolojiyle birleştiğinde bu sürücüye net olarak aktarım anlamına gelir

Tüm bu teknoloji kulağa harika geliyor ama gerçek dünya ürünü olmadığı sürece pek bir şey ifade etmiyor. Bir Panasonic Automotive sözcüsü yaptığı açıklamada, hangi otomobil üreticisinin teknolojiyi kullanmayı planladığını söylenemese de, şirketin AR HUD’un 2024 model yılında çoğu araca entegre olmasını beklediğini söyledi.

 İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here