Mc Laren P1 Spider Hiper Hibrit Çıktı!

0
787
MC LAREN HYRBID

MC Laren genellikle spor otomobiller üreten Britanyalı bir otomobil şirketidir. Bu şirket özellikle F1 yarışlarında Mercedes şirketiyle kurulan ortaklığın bir parçasıydı. Fakat 2009 yılından itibaren markaya özel olarak bir ilgi oluştu. Bunun sonucunda ise MC Laren Automotive kuruldu. Kurucusu Ron Dennis, McLaren- Mercedes F1 takım patronudur.

Mc Laren P1 Hakkında

Mc Laren P1 Hakkında

Mc Laren P1 Formula 1 araçlarının, otomobil şeklini aldığı ilk modeldir. Ferrari LaFerrari ve Porsche 918 Spyder ile rekabet edebilmek için üretilmiş bir modeldir. 2014 yılından sonra bu tür araçlar hypercar denilen yani üst düzey spor otomobil sınıfını yaratmışlardır. Hybrid olarak tasarlanmış bu otomobil hem elektrikli hem de benzinli olarak kullanılabilmektedir.

 Elektrikli motoru 177 beygir güç üretebilirken, benzinli motor 727 beygir güce sahiptir. Bu sayede Mc Laren P1, toplamda 903 beygir güce sahip olur.

Mc Laren P1 versiyonunda aracın 0-100 hızlanması 2.8 saniyedir. Aracın 0-300 hızlanması ise toplam 16.5 saniyedir. Bu hypercar’ın son hızı 350km/h olarak sınırlandırılmıştır. Toplamda yalnızca 375 adet üretilecek olan Mc Laren P1 modeli, 1.3 milyon dolar ile 1.6 milyon dolar arasında paket seçenekleri sunuyor.

Mc Laren P1 Spider

Mc Laren P1 Spider

İngiliz mühendislik firması Lacazante, Mc Laren P1 model hibrit hypercar’ın üstü açık bir versiyonunu ortaya çıkardı. Standart P1 modeline göre üstü açık olan Spider modeli çok ince farklılıklar içeriyor.

Normal P1 modelinin üst kısmında çift turbo V8 motoru soğutmak için zekice tasarlanmış hava kanalları bulunuyordu. Fakat Mc Laren Spider modelinde üstü açık olacağı için, çok daha farklı bir tasarımla üretildi. Lanzante firması Mc Laren P1 Spider modelinin, normal P1 modeline göre motor özelliklerinin değişmediğini vurguladı. 3.8 litrelik V8 hybrid motor toplamda 903 beygir güce sahip olacak. Ayrıca 0-100 hızlanması 2.8 saniye olacak. Son hızı da yine 350 km/h olacağı belirtilmiştir.

Mc Laren P1 Spider Modelinde Önemli Değişiklikler

Yeni hava girişleri Mc Laren P1 Spider modelinin arkasında bulunuyor. Yeni aerodinamik yapı doğrudan havayı turboya yönlendirmek için özel olarak tasarlandı. Otomobilin yan taraflarında bulunan kanatları havayı doğrudan turbolara yönlendiriyor. Böylece motor bloğu ve turbo araç hızlandıkça serin kalmayı başarıyor.

Motor bloğu, normal P1 modelinde olduğundan çok daha görünür durumda. Bunun sebebi ise artık motor bloğu, çıkarılabilir bir plakanın altına yerleştirilmesidir. Bunun dışında ön kapılarda ve kanatlarda yapılan değişiklikler aracın rüzgârdan etkilenmemesini sağlıyor. Ek olarak Mc Laren P1 Spider modelinin şasisi, normal P1 modeline göre çok daha fazla güçlendirildi.

Mc Laren P1 Spider İç Mekan Değişiklikleri

Normal P1 modelinde bulunan özel deri döşemeli koltuklar yerini değişken hava koşullarına dayanıklı dinamik bir kaplama olan SuperFabric’e bıraktı. Üzerine ise saten karbon fiber kaplandı ve tamamlandı. Bunun dışında ise pek fazla bir değişiklik olmadı.

MC Laren P1 Spider Fiyatı Ne Olacak?

MC LAREN

Bu hybrid hypercar Lanzante firmasına göre yalnızca 5 adet üretilecek. Lanzante araçların yıl sonuna kadar yollara çıkmasını planlıyor. Fakat henüz bu özel aracın fiyatı hakkında bir bilgi yok. Çok az üretileceği için fiyatları da astronomik olması bekleniyor.

Peki siz MC Laren P1 Spider modelinin tasarımını nasıl buldunuz?

TRİNK SAT

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here