Lexus boya teknolojisi ile mükemmel rengi arıyor. Otomobillerde boyanın önemini bilmeyen yoktur. Etkileyici bir otomobili önce tasarımı sonra sahip olduğu renk yansıtır. Bu renkler öyle etkileyici olmalıdır ki müşteriye adeta beni satın almalısın hissi uyandırsın. Dolayısıyla renk paletiniz geniş olmaktan ziyade ne kadar etkileyici olduğuyla da önem kazanır.

L-finesse Tasarımına Uygun Rengi Bulmak Kolay Olmasa Gerek

Ünlü lüks otomobillerin üreticisi olarak tanıdığımız lexus bu konuda markasını en iyi yansıtan renkleri bulmaya koyuldu. Standart renklerin dışına çıkmak çok zor olsa da lexus boya teknolojisi işin içine girince mükemmel rengi aramak daha kolay hale geliyor. Lexus bu konuda yenilikçi marka anlayışını geniş bir pencereye taşıyarak daha isabetli satış stratejileri geliştirebileceği renkleri bulmak için L-finesse tasarım dili ile örtüşecek rengi lexus boya teknolojisi ile birleştiriyor.

Lexus Boya Teknolojisi

Ürettiği otomobillere yakışacak doğru rengi bulmanın dışında lexus boya teknolojisi kullanarak kaliteli boyayı üretmeyi de amaçlayan firma boyanın uzun süre kendisini korumasını sağlayacak şekilde üretecek.

Lexus Boya Teknolojisinden Her Zaman Yararlandı

Lexus marka anlayışı gereği her zaman daha iyi olabilmek için arayış içinde girdi. Buna örnek olarak aslında kaliteli ve tasarım ile görsel bütünlüğü en iyi şekilde yansıtacak boya çalışmalarına 2003 yılında başladı. Bu çalışmaların sonucunda “Cosmo Silver” renkleri bulundu. Görünümünü tasvir edecek olursak daha çok metalik, akıcı ve parlak olarak tanımlayabiliriz. Bu renkler o dönemler popüler olan Lexus LS modellerinde kullanılmıştı.

Lexus Boya Teknolojisi  Lexus’un daha boya çalışmaları sonucu ürettiği boya kendisini tamir edebiliyor. Bu ne demek? Yani aracın dış gövdesinde oluşabilecek herhangi bir deformasyon boya üzerinde bulunan esnek boya katmanı sayesinde güneş teması sonucu yayılarak çizikleri kapatıyor. Kapanan çizikler çok profesyonel bir şekilde kapandığı için aracın dış yüzeyinde bulunan kaliteli boyanın pürüzsüz olmaya devam etmesi sağlanıyor. Yüksek yansıma değerlerine sahip olan renk, aracı sürekli olarak etkileyici kılmaya devam ediyor.

Çevreci Sonik Boya İle Daha Etkileyici Görünüm

Yeni boya daha çok çevreci olması ve Sonik olması ile tanınıyor. Katman sayısı fazla olan rengin bu fazlalığa rağmen sadece 12 mikron kalınlıkta olduğunu söyleyelim. 12 mikronluk boya tabakası aracın gövdesinin her yerinde mevcut. Kalınlığın 12 mikron olması boya taneciklerinin araç üzerinde dikkatli bir şekilde dağılmasını sağlıyor. Bu dağılım sayesinde üst düzey görsellik sağlayan boya ciddi şekilde keskin gölgeli hatlar ve yer yer yansıyan parlaklık ortaya çıkarıyor. lexus boya teknolojisi kullanarak üretim sağlasa da ince işçilikten ödün vermiyor.

Lexus Boya Teknolojisi

Boyanın dikkatli bir şekilde araç üzerinde işlendiğini söyledik. Bunun nedeni 12 mikron gereği tanecikler araç üzerinde hassas bir şekilde yerleştirilmesi gerektiği. Bu işlemin hassasiyet ve özenle gerçekleşmesi sonrası bu aracı asıl çevreci yapan özelliğe gelelim. Tanecik yerleştirme süresi yavaş gerçekleştiği için boyanın fırınlanma süresi de kısalıyor. Bu sayede boya daha çevreci oluyor.

Lexus Boya Teknolojisi

Son olarak lexus boya teknolojisi kullanarak boya konusunda gelişim gösterdiği ve olumlu sonuçlar aldığı başka bir bir renge gelelim. ABD ve Japonya da eş zamanlı olarak gelişen Structural Blue isimli boya lexus derinliğini mavi tonlarında hissedebileceğimiz kadar parıltılı ve ilham verici görünüyor. İlham verici görünmesinin nedeni bu rengin Mavi Morfo kelebeklerinden esinlenerek tasarlanması. Tamı tamına 15 yıllık bir sürecin meyvesi olan “Structural Blue” ışığı yüzde 100 yansıtma oranı ile rakipleri arasında şu anda lider. Bu boyada da aynı şekilde ince işçiliğin izleri hakim. Etkileyici görünmenin tabi ki bir bedeli olacak. Bu da en kıymetli şeylerden biri olan zaman! Peki siz lexus için hangi rengin daha etkileyici göründüğünü düşünüyorsunuz? Yorumlarınız bizim için değerli.

 İkinci El Lexus İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here