Lamborghini SC20 Squadra Corse imzalı V12 motorlu benzersiz üstü açık model;

  • Yarış aerodinamiğine sahip karbon fiber gövde
  • Lamborghini Centro Stile’den yenilikçi tasarım

 Lamborghini SC20 Konsepti Nedir?

lamborghini
lamborghini

Lamborghini Squadra Corse, yol kullanımı için tip onaylı üstü açık paletli araçların benzersiz bir örneği olan Lamborghini SC20 huzurlarınızda . SC20, motor sporları departmanı tarafından tasarlanan ve Sant’Agata Bolognese’deki Centro Stile tarafından tasarlanan ikinci bir defalıktır: Otomobil, Lamborghini’nin tasarımcılarının ilk çizimlerinden projeye dahil olan müşterinin istekleri doğrultusunda yaratılmıştır.

Ortak hedef, tasarımında ve performansında en uç noktaya sahip benzersiz bir araç oluşturmak ve benzeri görülmemiş çizgiler ve özel ayrıntılar içeren Lamborghinis yarışlarından alınan aerodinamik çözümleri birleştirebilmekti. SC18 Alston’dan iki yıl sonra, SC20 yeni ve ilgi çekici bir meydan okumaydı. Başlıca ilham kaynakları Diablo VT Roadster, Aventador J, Veneno Roadster ve Concept S idi ve sonuç, yaratıcılık ve yarış tavrının dramatik bir kombinasyonuydu, ”dedi Lamborghini Centro Stile Tasarım Başkanı Mitja Borkert.

 Lamborghini SC20 Neler Sunuyor?

lamborghini-sc
lamborghini-sc

Karbon fiber gövde, Lamborghini aerodinamik mühendisleri tarafından hem performans hem de kokpitteki yolcular için en uygun hava akışını sağlamak üzere cilalandı. El ile aşağıya kaydırıldı ve yüksek hızlarda bile rahat açık havada sürüş sağlandı. Belirgin ön ayırıcı, iki kanatçıkla çerçevelenmiştir ve ön kaputtaki hava girişleri ise, Huracán GT3 EVO’nunkilerden ilham aldı. Oyulmuş gövde yanları Essenza SCV12’de benimsenen çözümleri yansıtır. Kaslı arka kısım, üç farklı konumda ayarlanabilen büyük bir karbon fiber kanatla kaplıdır: Düşük, Orta ve Yüksek Yük.

 

Lamborghini  SC20, üzerinde Blu Cepheus (mavi) görünümünün öne çıktığı, müşteri için oluşturulmuş Bianco Fu (beyaz) taban üzerindeki gövde renklerinden başlayarak özel detaylara sahiptir. Aynı gölge, Nero Cosmus (siyah) ve Bianco Leda (beyaz) ile dönüşümlü olarak iç kısımda bulunur. Yolcu bölmesinin en önemli öğesi, monokokun yanı sıra gösterge paneli kapağı, arka duvar, kapı panelleri, orta konsol ve direksiyon simidi kaplaması için kullanılan görünür karbon fiberdir. Alcantara ve deri döşemeli koltukların kabuklarında da karbon fiber kullanılıyor. Kapı kolları ise masif alüminyumdan işlenmiştir. Son olarak, havalandırma delikleri Sant’Agata Bolognese fabrikasında 3D baskı teknolojisi kullanılarak oluşturuldu.

Şirket Ne Diyor?

lamborghini
lamborghini

Automobili Lamborghini’nin Baş Teknik Sorumlusu Maurizio Reggiani açıkca ifade ediyor. ‘SC20, sofistike mühendislik, İtalyan işçiliği, sportiflik ve gelişmiş tasarımın bir kombinasyonudur. Aynı zamanda, Lamborghini DNA’sını açık bir şekilde taşıyan radikal üstü açık bir araca V12 motorumuzu ve karbon fiberimizi uygulamanın bir örneğidir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here