Lamborghini Elektrikli Otomobil için rotasını belirledi. Elektrikli otomobiller artık yavaş yavaş hayatımızın merkezinde yer almaya başlıyor. İçten yanmalı motor üreten ve bu alanda ün sahibi yapmış Lamborghini de elektrikli otomobil üretimine doğru bir geçiş yapıyor. Geçtiğimiz günlerde elektrikli otomobil için ne yapacağını ve nasıl bir yol izleyeceğini açıklayan Lamborghini 2024 yılında radikal bir dönüş yapacağını dile getirdi.

Lamborghini Elektrikli Otomobil

Ünlü spor otomobil markası Lamborghini yaptığı açıklamada ürün gamında bulunan tüm otomobillerin yeni dönüşümün izlerini taşıyacağından bahsetti. Özellikle Aventador, Huracan ve tabi ki Urus gibi etkileyici otomobillerin orijinal motor seslerini duymak 2024 yılında mümkün olmayacak. Tabi teknoloji ile markanın otomobillerine özgü olan motor sesi aracın içine hoparlörler aracılığı ile verebilir ancak Lamborghini bu konuda nasıl bir adım atacak bilemiyoruz. Lamborghini Elektrikli Otomobil planı için detayları inceleyelim.

Artık tamamen tarihe karışan içten yanmalı motorlar daha sessiz ve temiz bir dünyanın kapılarını aralıyor. İlerleyen yıllarda Lamborghini modellerinde de görmekte zorlanacağımız içten yanmalı motorlar markanın 2025 yılında tanıtacağı tam elektrikli otomobil ile adımlarını atmış olacak.

Lamborghini Sesinden Yoksun Olmak Müşterileri Olumsuz Etkileyebilir

Lamborghini müşterilerinin bu dönüşümden memnun olduğunu söylemek zor. Milyonlar verdiğiniz araçta 1000 beygiri hissedeceğiniz bir sesten yoksun olmanız ve bu aracın akülü araba etkisi yaratması durumun izahı açısından çok yavan bir tat verebilir. Bu nedenle olmalı ki şirket bu dönüşümü yavaş yaparak müşterilerin bu durumu rahat sindirmesini istiyor. Hızlı bir elektrik konfigürasyon dönüşümü müşterileri ürkütebilir.

Lamborghini Elektrikli Otomobil

Bazı Üreticiler Üretim Konusunda Tereddüt Yaşıyor

Bazı motosiklet ve otomobil üreticileri bu konuda ciddi anlamda sorun yaşadı. Elektrikli versiyon tanımını paylaşan bazı şirketler tam geçiş konusunda tereddüt yaşıyor. Bunun nedeni üretilen aracın ruhunun tamamiyle motor sesi ile bütünleşmesinden kaynaklanıyor. Örneğin bir Harley Davidson sesini 3 kilometre öteden tanıyan sürücülerini bir düşünün. Onlar için hayal kırıklığı olan bu süreç Harley tarafının başarısız olmasını sağladı. Çünkü müşteriler bunu bir türlü kabullenemedi.

Lamborghini Elektrikli Otomobil Dönüşümü Üç Aşamalı Olacak

Lamborghini Kısa süre önce çevresel sürdürülebilirliğe ulaşma stratejisinin temeli olarak yol haritasını açıkladı. Ünlü şirket Elektrikli Otomobil için planını üç aşamalı olarak gerçekleştireceğini açıkladı. Bu dönüşüm önce içten yanmalı motorların görkemli tarihine göz kırpmak için en iyi şekilde geliştirilecek yeni nesil motorlar ile olacak. Bu durumu geçmişte ve hala Lamborghini tarafından üretilmiş en mükemmel spor otomobiller ve motorlara bir uğurlama olarak bakabilirsiniz. Etkileyici bir uğurlama için en etkileyici motorların belki de son kez üretileceğinin bilgisini verelim. Bu süreç 2022 yılında son bulacak.

Lamborghini Elektrikli Otomobil

Lamborghini elektrikli otomobil planı için ikinci aşama ise hibrit otomobillere geçiş üzerine olacak. İlk adımları 2023 yılında atılmaya başlanacak olan hibrit otomobil için tüm otomobil modellerinin dönüşümü hedefleniyor. Bu aşama ciddi anlamda yatırımlar içeriyor. Şirketin elektrikli otomobil üretimi için ikinci aşamaya 1.8 milyon dolar yatırım yaptığı söyleniyor. Basın açıklamasına göre yapılan yatırım; “şirketin tüm otomotiv endüstrisini etkileyen derin dönüşüm dönemine, önemli yenilikler yoluyla somut bir yanıt ihtiyacına karşı güçlü sorumluluk duygusunun somut bir işareti” olarak ifade ediliyor.

Lamborghini Elektrikli Otomobil planı için Son aşamada ise yapılan yatırımların sonucu olarak 2025 yılında ilk elektrikli Lamborghini tanıtılacak. Bu sayede Karbon emisyonları da %50 azalacak.

Zaman geçiyor ve artık üst düzey otomobil markalarının bile yarıştan kopmamak adına bu dönüşümün esiri olduğunu gözlemliyoruz. Öyle görünüyor ki otomobil sektörü önümüzdeki 10 yıl içinde gerçekten değişecek.

İkinci El Lamborghini İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here