Ford Explorer 2021 Artık Daha Atletik

4
4588
ford explorer 2021

Ford Explorer 2021 ya da bir başka deyişle; güzel görünüş, sessiz iç mekân, inanılmaz güvenlik teknolojileri, hibrit teknolojiye uygunluk, emrinize amade 400 beygir, 3 litre turbo V6 motor ve daha niceleri. Bir SUV için son derece abartı ve gereksiz özellikler. Ancak mesele güçlü hissetmek değil güçlü olmak. Gerekenden fazlasının yapıldığı bu gövde gösterisinde aklıma gelen ilk şey Henry Ford’un şu sözleri oldu;

Kalite, kimse bakmadığında dahi doğru olanı yapmaktır.

İhtiyaç olmayan konularda bile her zaman en iyisini hedefleyen Henry Ford’un mirası, onun izinden başarıyla gitmeye devam ediyor. 2021 Ford Explorer ise bunun bir kanıtı.

Ford Explorer 2021

2020 modelinde önemli ölçüde güncellenen bu SUV, hala tanıdık izler taşısa da başka bir gövdeye sahip denebilir. Ancak, abisi Expendition’dan daha atletik bir yapıya kavuştuğu aşikâr. Bu tarz yüksek arabalarda çoğu zaman kokpite hâkim olmak pek mümkün olmasa da Ford Explorer 2021 için aynı şeyleri söylemek mümkün görünmüyor. Zira kusursuza çok yakın bir şekilde dizayn edilmiş kokpitte her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Özellikle ekranların konumları, yol hakimiyetini kaybetmeden onları kontrol edebilin diye özenle ayarlanmış.

Performans

Baz, XLT, Limited, ST ve Platinum olmak üzere bir dizi kombinasyonla gelen Explorer’ın performans değerleri anlatmakla bitmez. Genel olarak kaputun altında 300 beygir gücünü 10 ileri otomatik şanzımanla eşleştiren 2,3 litrelik turbo-4’e sahip olacak. Ancak Explorer Platinum ve Explorer ST için bu değerleri 400 beygir ve 3 litrelik V6 motora kadar çıkacak.

Fiyat

Hem Explorer Platinum hem de ST versiyonları, deri döşeme, daha büyük motorlar, yükseltilmiş süspansiyon, 20 inç jantlar ve otomatik park asistanları ile birlikte yaklaşık 60.000 $ fiyat bandında olacağı tahmin ediliyor. Her iki pakette de 21 inç jantlar ve bilgi-eğlence için devasa bir 10,1 inç dokunmatik ekran sunuyor. Ancak geçen yılın fiyatları göz önüne alındığında baz versiyonlar yaklaşık 34-35 bin dolar arası bir fiyat etiketi alacağa benziyor.

İşte Ford Explorer 2021’e ait bazı görüntüler.

Kaynak: CarConnection

İkinci El SUV İlanlarımıza Bakmak için Hemen Tıklayın!

Tüm İkinci El Otomobillerimize Bakmak için Hemen Tıklayın!

4 YORUMLAR

  1. Acayip konforlu araçlar bunlar … keşke türkiye şartlarında da böyle araçları kullanabilsek… yerden yüksek olmanın verdiği güven çok güzel bir his.

  2. Bir kac gun once Ford Explorer XLT trim aldim. Ilk suv aracim cok konforlu ve guvenli bir arac 3 sira koltuk var orta koltuk captain seat(istege bagli geliyor), arka koltuk uzun yolculuklar icin yeteri kadar bacak mesafesi var. Esimin tiguan aracinda arkada oturmak cok zor kisa mesafe icin idare eder ama uzun yol icin iyi degil! 5 yil ya da 100bin mil garantisi ile bana yaklasik 45bin dolara geldi. Umarim Turkiye marketinde de goruruz bu araci.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here