Fiat Online Olarak Otomobil Satmaya Başladığını Duyurdu. Pandemi ile birlikte artık dijital platformların önemi artmaya başladı. Virüs bulaşma kaygısı ile yaşamak hayatın her bölümünde insanların tedirgin bir yaşam sürmesine neden oluyor. Bu bilgilerin ışığında otomobil şirketleri online satış konusunda bazı somut adım atmanın gerekliliği anladılar. Bunlardan biri de Fiat.

Fiat son zamanlarda yeni donanımlarla gelen ve beklenenin üzerinde güvenlik özellikleri barındıran Egea modeli dahil diğer tüm modellerini internetten satmaya karar verdi. Satış platformu Fiat Online ismi ile duyuruldu.

Fiat Online Satış İle Temassız ve Hijyenik Bir Platform Getirdi

Pandeminin hayatımıza girmesi hijyen koşullarını da tekrar gözden geçirmemizi sağladı. Bu nedenle otomobil şirketleri ve şu anda haberini yaptığımız Fiat hijyen konusunu kökten çözmek ve korona virüse dur demek için sıfır temaslı bir satış modeli geliştirdi. Tüm satış işlemleri rezervasyon sistemi ile gerçekleşecek. Sonrasında müşteriler iç ve dış olarak temizlenmiş araçlarını adreslerinde karşılayacaklar. Tüm bu işlemler online.fiat.com.tr üzerinden olacak.

Fiat Online

Aslına bakarsanız Fiat online satış yöntemine pandeminin ortalarında geçiş yapmıştı. Satış olarak tüm otomobiller sitede yer almıyordu. Ancak şu anda Fiat marka olan tüm araçlar bu platform üzerinden satılabiliyor. İstediğiniz otomobili istenilen özelliklerde istediğiniz yere sipariş vermek müşteriler için oldukça konforlu bir süreç. Aracın teknik donanımları ve diğer opsiyon işlemlerinde sonra 2.000TL bir ön ödeme ile satış ve diğer evrak prosedürlerini işleme sokabiliyorsunuz.

Fiat Online

Egea Her Koşulda İlgi Çekmeyi Başarıyor

Egea kompakt aile sedanları arasında ilgi çekmeye devam ediyor. Fiat online satış yöntemine geçmeden önce de ilgi çeken Egea Online satış dönemine geçince talep artışı yaşadı ve Fiat Marka direktörü Altan Aytaç’ın da söylediğine göre 6 saatte Fiat 500X SUV modeli ile birlikte 50 adet sattı.

Fiat Online

Marka Direktörü Altan Aytaç’ın online satışla alakalı diğer durum değerlendirmesi ise şöyle; “Ürünlerimizle olduğu kadar, sunduğumuz hizmetlerle de müşterilerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için çalışıyoruz.

Pandemi döneminde hayatımızda dijitalleşmenin yeri hızla arttı. Sürecin başından itibaren, temassız satış ve servis süreçlerimizi gözden geçirip, güçlendirdik. Müşterilerimizin yaşanan hassas günlerde hiçbir endişe duymadan markamızla uzaktan temas etmesini sağlıyoruz. Bu bakış açısıyla, 2020 yılında online.fiat.com.tr’yi devreye aldık. Geçtiğimiz yıl ağustos ayında gerçekleştirdiğimiz ilk modelimiz ise Fiat 500X SUV oldu. Ocak ayında ise yeni Egea Cross modelimizin ön satışına başladık. Egea Cross modelimize olan ilgi çok yüksek.” dedi.

Aracı İster Showroom’dan Alın İsterseniz Evinizde Teslim Alın

Aytaç; “Müşterilerimiz, satın almak istedikleri modelimizi seçtikten sonra ön ödeme yapıyor. Bu aşamada bayilerimiz devreye giriyor ve satış danışmanlarımız hemen müşterimizle irtibat kuruyor. Takibinde satış işlemlerini görüntülü görüşme kanalımızı kullanarak tamamlıyorlar. Son aşamada müşterilerimiz otomobillerini nasıl tercih ederlerse o şekilde teslim alma imkanına da sahipler. Servislerimizde dezenfeksiyon hizmetini gerçekleştirdikten sonra aracı isterse Fiat showroomlarından teslim almasını sağlıyor; ya da talep ettiği adrese yönlendiriyoruz. Evrakları teslimatı tercih ettiği noktada imzalaması yeterli oluyor. Sürecimiz de bu şekilde tamamlanıyor” dedi.

Buna ek olarak “Platformumuza, 2021 yılının son çeyreğinde hafif ticari modellerin eklenmesini hedefliyoruz. Haziran ayından itibaren kullanıcılar sadece stokta mevcut araçları değil, Fiat Online üzerinden kendi konfigüre ettikleri araçları da satın alacak, “Benim için üret” fonksiyonu ile kendi siparişlerini oluşturabilecekler” diye devam etti.

Pandemi ile birlikte daha da yaygınlaşan online satış ile dilediğimiz her şeyi satın alabiliyoruz. Bunların yanına otomobillerin de eklenmesi online satış gücünü ve insanların artık bu tip satış yöntemlerine güvendiğini gösteriyor. X kuşağı bu konularda hala tereddütlü olsa da Y ve Z kuşakları bu tip alışverişleri yaygın hale getirmek konusunda kararlı görünüyor 😊

 İkinci El Fiat İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here