Honda üretim olarak birçok ülkede faaliyet göstermektedir. Şu an bulunduğumuz süreçten ötürü bazı bölgelerde üretimi durdurma kararı aldığı söyleniyor. İlerki süreçlerde bu durum nasıl devam eder sorularını yöneticilerin vereceği cevaplar doğrultusunda konuşabiliriz. Bildiğiniz üzere güncellenen sedan versiyonu ülkemizde üretilirken, HB gövde tipine sahip Honda Type-R modeldeki araçlar ise İngiltere’de imal ediliyordu. İşte buradaki üretim durduruldu. Civic Type-R üretimi neden durdu? Honda’nın üretimi durdurmasının sebebi neydi?

2. El Satılık Civic Type-R İlanları

Civic Type-R Üretimi Neden Durdu?

Honda cephesi, Civic Type-R modelinin üretiminin durdurulması haberlerine karşı açıklamalarda bulundu. Durdurma kararının arkasındaki sebepler COVID-19 vakaları, yıl sonuna yaklaşıldığı için çok fazla yoğunluk ve Brexit dolayısıyla zaten en az bir gün olarak duraklatılan Type R imalatı, parça tedarik zincirinde yaşanan sıkıntılardan ötürü daha da uzun bir süre beklemeye alınacak. Birleşik Krallık’ta Brexit anlaşması üzerine çalışan hükûmet görevlisi Michael Gove, yaşanan sorunları “Gecikmelerin sebebi küresel faktörlerdir. Yılın bu zamanında insanlar stok yapmaya çalışıyorlar ve bence bunu tek bir sebebe bağlamak mümkün değil.” şeklinde açıkladı. Honda, İngiltere için parça tedariği yapamıyor. Swindon’da Japon otomobil üreticisi, parçaları teslimattan hemen sonra birleştirdiği için en ufak bir parçanın tedariğindeki bir sorun tüm üretimi durdurabiliyor.

Bu açıklamalar üzerinden fikir yürütürsek, bu model için tamamen ortadan kalkma söz konusu bile olamaz. Yıl sonu talep dengelerini korumak için böyle bir durdurma kararı alınmış olabilir. Zaten sadece Birleşik Krallık’daki fabrika için geçerli bir durum.

İkinci El Satılık Honda İlanları

 

 

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here