BMW M4 Convertible Patent Fotoğrafları ve Özellikleri

Şirket, 2021 BMW M4 Convertible ‘ı minimum kamuflajla test ediyordu. Otomobil ile ilgili son gelişme ise  Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi tarafından yayınlanan patent fotoğrafları oldu. Bu fotoğraflar sayesinde üretim modeline tekrar bir göz atalım.

Tasarım Özellikleri

İ4talk forumunun bir üyesi tarafından fark edilen görüntüler, üstü açık arabanın coupe’nin izinden gideceğini ve yatay çubuklara sahip bir ızgaraya sahip olacağını ortaya koyuyor. Tasarımcılar ayrıca açılır tavana sportif bir ön tampon, oyulmuş bir kaput ve tanıdık farlar vermiş.

BMW-M4-Convertible

Ön uç M4 Coupe’den taşınırken, çok sayıda değişiklik görmek de mümkün. Geri çekilebilir soft top tavanın yanı sıra model, arabayı saran ve yukarı doğru uzanan bir kemer çizgisine sahip.

Cabrio, üçüncü bir fren lambasına sahip benzersiz bir gövdeyi taşıyor. Bunun dışında, model büyük ölçüde coupe’ye benziyor çünkü ince arka lambalar, dört egzoz borusu egzoz sistemi ve belirgin bir difüzör var.

Teknik Özellikler

Güç, 473 hp (352 kW / 480 PS) ve 503 hp (375 kW / 510 PS) çıkışlara sahip ikiz turbo 3.0 litrelik altı silindirli bir motorla sağlanacak. Coupe, manuel ve otomatik şanzımanların yanı sıra arkadan ve dört tekerlekten çekiş ile sunuluyor ve bu konfigürasyonlar muhtemelen bahsi geçen cihaza da taşınacak.

Bu yıl M4 Convertible piyasaya çıktığında tüm ayrıntıları öğreneceğiz. Fakat standart modelin 0-96 km / sa hız için 4,1 saniye gösteren M4 Coupe’den biraz daha yavaş olacağı bekleniyor.

ön

En yeni M4 (ve M3) ile BMW, ilk kez dört tekerlekten çekiş seçeneğini de sunuyor. 2018 M5’te piyasaya sürülen sürücü tarafından seçilebilen arkadan çekişli M xDrive kurulumunun aynısı. Kurulum, torku ön ve arka akslar arasında bölmek için bir transfer kasasına dayanır. Bir arka diferansiyel, torku arka tekerlekler arasında daha da paylaştırır.

M4 coupe durumunda, AWD, Competition sınıfı ile sınırlı. Temel sınıf sadece arkadan çekişli olarak gelir. Competition sınıfı, RWD ile standart olarak gelir ve AWD ile mevcuttur. Competition sınıfı ayrıca 8 ileri otomatik ile gelirken, temel sınıf yalnızca 6 ileri manuel ile birlikte gelir. M4 Convertible için de aynı şey geçerli olabilir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here