Avrupa’nın En Temiz Boyahanesinde TOGG’un Boya Denemeleri Başladı!

0
2172
togg boyahane

Yerli otomobil TOGG sona yaklaştıkça yeni gelişmeler duyurulmaya devam ediyor. 2022’nin son çeyreğinde ilk seri üretimi tamamlanacak otomobil için tesis çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ilk C-SUV gövdesinin üretildiği haberini aldığımız otomobilin Gemlik’teki Avrupa’nın en temiz boyahanesinde boyasız denemeler başladığı bilgisi verildi. Gemlik Tesisi’nde bir sonraki aşamanın ise boyalı şekilde yapılacağı duyuruldu.

Avrupa’nın En Temiz Boyahanesi Gemlik’te Kuruldu

Yüzde yüz yerli bir marka ortaya çıkmayı hedefleyen TOGG, seri üretime bir adım daha yaklaştı. Akıllı ve çevreci özellikleri, insansız çalışan robotları ve son teknoloji tesisi ile “Bir Fabrikadan Daha Fazlası” olarak tanımlanan tesiste en son olarak boyahane kurulumu da tamamlandı. 5 gr/m2’den az “uçucu organik bileşen” salımı ile birlikte Türkiye’deki yasal sınırın 9’da 1’i, Avrupa’daki yasal sınırın ise 7’de 1’i değerleri ile Avrupa’nın en temiz boyahanesinde boyasız denemeler de başladı. Ek olarak C-SUV gövdesinde gerçekleşecek bir sonraki adım ise boyalı şeklinde olacak.

Cumhuriyet Bayramı’nda İlk C-SUV Üretim Hattından İnecek

TOGG’un Gemlik Tesisi’nde ilk C-SUV, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı‘nda banttan inecek. Homologasyon testlerinin yapılmasının ardından yılın son çeyreğinde heyecanla beklediğimiz ilk C Segment SUV olan ilk TOGG otomobil çıkmış olacak. Bununla birlikte tesis artık seri üretime başlamış olacak. Ardından yine C Segment otomobilleri Sedan ve Hatchback olarak hız kesmeden üretim hattına girmeye hazırlanacak. Ayrıca B-SUV ve C-MPV’nin de üretiminin tamamlanmasıyla birlikte 2030’a kadar TOGG ailesi tamamlanmış olacak. önümüzdeki 7 yıl içerisinde 1 milyondan fazla adet üretecek TOGG, ilk otomobili C-SUV hakkında henüz fiyat bilgisi ise henüz paylaşmadı.

İlk Yerli Otomobil Hangi Renk Olacak?

2023 yılında üretim hattından inecek otomobil hakkında her gün yeni bir haber gelmeye devam ediyor. En son şirketin CEO’su Gürkan Karakuş’un yaptığı açıklamada TOGG’un ilk ürünü otomobil olmayacağını belirtmişti. Bunun ardından aracın üretileceği tesisten yeni görüntüler paylaşıldı. TOGG’un sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı videoda yerli otomobilin boya aşamasının nasıl olacağı bizlere gösterildi. Öte yandan yapılan paylaşımda TOGG takipçilerini ilk C-SUV’nin hangi renk olacağını tahmin etmeye yönlendirdi. Ayrıca boya aşamasının ise tamamen robotlar tarafından yapıldığı dikkat çekti.

TOGG’dan Teknoloji Sürprizi: İlk Ürünü Otomobil Olmayacak!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here