Audi’den Özel Seri 2022 RS7 Exclusive Edition

0
1542

Audi Otomotiv, çok uzun süreden beri araç üretiminde üst düzey olmayı başarabilmiştir. Bunun sebeplerinden birisi hiç şüphesiz ilk yıllardan beri en özel araçları üretmeye çabalamasıdır. Bu araçlardan biri de yalnızca 23 adet üretilecek olan Audi’den Özel Seri 2022 RS7 Exclusive Edition olacak.

Bildiğiniz üzere, Audi markasının RS7 modeli tüm kullanıcılar tarafından çok seviliyor. Bu sevginin asıl sebebi, aracın hız, konfor, tasarım olarak oldukça başarılı olmasıdır. Bu sevginin farkında olan Audi yöneticileri RS7 modelinin özel bir versiyonunu üretmeye karar verdi.

Audi RS7 Exclusive Edition Motor Özellikleri

Audi RS7 Exclusive

Audi Rs7 Exclusive Edition, normal modeline göre hem hız hem de konfor olarak daha üstün bir şekilde tasarlandı. Bu özel aracın motor bloğu, 591 beygir güç ve 800 tork üretebilen bir çift turbolu 4,0 litrelik V8 birleşiminden oluşuyor. Ayrıca bu motor bloğu ve ergonomisi sayesinde 0’dan 100’e yalnızca 3,5 saniyede ulaşabiliyor. Maksimum hızı ise 306 km/h olarak belirtiliyor.

Audi Rs7 Exclusive Edition Dış Tasarımı

Audi Rs7 Exclusive Edition, piyano siyahı rengiyle adeta bir puma gibi yırtıcı gözüküyor.Audi RS7 Exclusive Ön görünüm Ayrıca bu özel araç yalnızca tek renk değil, siyah ve mavinin tonlarında dolaşan bir renge sahip. Dış tasarımda en dikkat çeken detaylardan birisi aracın farlarının tek bir LED aydınlatma değil, birden fazla küçük LED aydınlatma donatılmasıdır. Bu parçalı görünüm çok farklı ve güzel bir hava katıyor.

Aracın birçok yerinde premium araçlarda görmeye alıştığımız karbon fiber malzeme kullanılıyor. Bu malzeme hem şıklık sağlarken hem de hafifliğiyle aracın aerodinamiğine katkı sağlıyor. Yine de ön kısmındaki büyük havalandırma ızgaraları aracın premium görüntüsüne gölge düşürüyor. Çok daha farklı bir tasarım oluşturarak, bu V8 motor soğutulabilidi.

Audi Rs7 Exclusive Edition İç Tasarımı

Bu özel üretim aracın iç tasarımına da çok önem verilmiş. Öyle ki, aracın koltuklarındakiAudi RS7 İç tasarım mavi renk dikişlere ek olarak siyah deriler ile dekore edilmiş. Bu deri tasarım çizgisi, aracın göğüs kısmında ve kapı kolçaklarında da kullanılmış. Ek olarak bu deri tasarımı aracın paspaslarında bile kullanılmış. Günümüzdeki klasik araçlarla kıyasladığımızda bu tasarım çizgilerinin gerçekten özel bir araca ait olduğunu anlayabiliyoruz.

Audi Rs7 Exclusive Edition Fiyatı Ne Olacak? Ne Zaman Satışa Çıkıyor?

Audi Rs7 Exclusive Edition modelinin her açıdan çok özenli tasarlandığını biliyoruz. Bu yüzden fiyat konusunda Audi şirketi çok cimri değil. Bu özel üretim aracın fiyatı 166 bin dolar olarak belirtiliyor. Özel versiyon olmayan RS7 modeli ise, 119 bin dolar gibi fiyatlardan satılıyor. Fakat burada normal versiyonun bile çok üst düzey olduğunu belirtmek gerekiyor. Audi Rs7 Exclusive Edition bu yılın sonlarına doğru Audi bayilerinde yerini alacak.

Eğer satın alabilecek olsaydınız, bu aracı tercih eder miydiniz? Lütfen yorumlarda belirtin.

 Sıfır Kilometre Audi Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here