2023 Honda HR-V: Yeni Jenerasyon Hakkında Bildiğimiz Her Şey

1
3213
2023 Yeni Honda HR-V

Japon otomobil devi Honda, 10 yıl önce ABD’de ilk HR-V modelini piyasaya sürmüştü. Yeni Honda HR-V geçtiğimiz günlerde yeni tasarımıyla yine Amerika’da görücüye sundu. Bir önceki modeline göre tamamen farklı gözüken 2023 model Honda HR-V, yeni tasarımıyla Honda CR-V ile bir çok ortak noktası var diyebiliriz. İlk olarak Kuzey Amerika’da satışa sunulsa da, yakın zamanda aynı tasarımın Avrupa pazarında görecek miyiz şimdiden büyük merak konusu.

Yeni Honda HR-V: Her Zamankinden Daha Şık!

2023 Honda HR-V

Honda’nın en küçük SUV Crossover‘ı ikinci nesil Yeni Honda HR-V, kompakt tasarımıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Avrupa’da satışa sunulan modeli Honda CR-V’den daha koyu ve ince farları aracı daha zarif ve şık gösteriyor. Ön ızgaralarına baktığımızda zikzak şeklindeki ızgaralar, aracı daha modern ve dinamik göstermiş. Bir diğer ayırt edici özelliğiyse aracın kaportasının daha uzun ve yüksek olması daha zengin göstermiş.

Teknik Özellikler

2023 honda hrv

Honda, yeni otomobili hakkında bize daha çok dış görünüşü hakkında bilgiler paylaştı. Şuan maalesef ki teknik özellikleri hakkında çok fazla bilgiye sahip olmasak da ipuçlarıyla birlikte bazı çıkarımlarda bulunabiliyoruz.

Motor ve Süspansiyon

Aracın dikkat çeken bir diğer detayı, daha hızlı tepki veren motora ve yeni arka süspansiyonlara sahip olacağı. Ancak Avrupa’da ki versiyonu hibrit olsa da, yeni Honda HR-V’nin benzinli olmasını bekliyoruz. Bu da özellikle elektrikli ve hibrit otomobillerin çokça kullanıldığı Amerika Birleşik Devletleri’nde satışa sunulan bir otomobile göre alışık olmadığımız bir durum.

Donanım

Donanıma gelecek olursak dört farklı seçenek görmeyi bekliyoruz: X, Sport, EX ve Touring. Fakat içerikleri henüz bilinmiyor.

Şanzıman

Önceki nesilde manuel şanzımanın aksine, 2023 HR-V modeli büyük olasılıkla yalnızca otomatik şanzıman seçeneğiyle sunulacak.

İç Mekan: Konfor

2023 Honda HR-V iç mekan

İç mekan görselleri henüz paylaşılmamış olsa da, Honda Civic nesli ile iç mekanda benzerlikleri olacağını biliyoruz. Yani yeni tasarımda Honda Civic modellerindeki iyi işçilik ve dokunmatik ekran bizi karşılıyor. Bir diğer merak konusu ise Japon otomobillerinin genel sorunu olan sert plastiğin karşımıza çıkıp çıkmayacağı. Tabii ki Sedan bir model olan Honda Civic den daha yüksek oturum alanı sağlayan HR-V modeli arka ve ön koltuklarda oturum konforu sağlıyor diyebiliriz.

Honda Fiyat Listesi 2022

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here