Otogaz Fiyatlarında Değişiklik!

0
5752
Fabrika Çıkışı LPG'li Otomobiller

Otogaza zam var mı? Seçim sonrası otogaz fiyatları nasıl? LPG’ye zam konusunda son haberler…

Otogaz fiyatlarında yeniden değişiklik mi olacak?

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası otogaz fiyatlarına zam gelse bile bunun ÖTV’den karşılanacağını tüketiciye zarar vermeyeceğini açıklamıştı. Ancak 17.04.2019 tarihinde yapılan 7 kuruşluk zam endişelere sebep oldu. Tüketici zamların eninde sonunda kendisini bulacağını düşünüyor. ÖTV’den karşılanma durumunu güvenilir bulmuyor.

LPG etkilenmeyecek denmişti

Son zamanlarda kayda değer bir artış gösteren otogaz fiyatları tepki toplamıştı. Bunun üzerine Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası’ndan LPG kullanan tüketiciye iyi bir haber gelmişti. Bu habere göre akaryakıtta kullanılan eşel mobil sistemi LPG için de kullanılacak. Böylece LPG’ye gelen zamlar doğrudan tüketiciye yansımayacak, gelen artışlar oranında ÖTV indirimi uygulanacak.

Eşel Mobil Sistemi

17 Mayıs 2018’de yürürlüğe giren bir sistemdir. Amacı gelen zamların kullanıcıyı etkilememesidir. Doların ve petrol fiyatlarının yükselişi akaryakıt fiyatlarını da etkilemişti. Bunun üzerine bu zamları daha fazla kullanıcıya yansıtmamak için bu sistem yürürlüğe girmişti. Bu sistem ÖTV ile dengelenir. Yani herhangi bir zam yapıldığında, zam oranı kadar ÖTV miktarında indirim yapılır.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here