Nissan, orta boy ticari aracı NV300 minibüsü, platformunu ve yapısını popüler Renault Trafic ve Vauxhall Vivaro’nun yanı sıra pek tanınmayan Fiat Talento ile paylaşıyor. Fransa’nın Sandouville kentinde Trafic, Talento ile aynı fabrikada bile üretiliyor. Nissan NV300’ün diğer önemli rakipleri arasında Ford Transit Custom , Volkswagen Transporter ve Citroen Dispatch yer alıyor.

Nissan kendinden ilham kattı

Nissan NV300’ün Primastar ile arasında en dikkat çekici değişikliklerden biri dış tasarımdır. Nissan, yeni NV300’ü şu anki SUV serisine daha çok benzemek için kasıtlı olarak yarattığını söylüyor; yani Juke, Qashqai ve X-Trail. Aslında Nissan NV300, Londra’daki Nissan Tasarım Merkezi’nde tasarladı ve burundaki çift çubuk, Nissan’ın kurumsal görünümünü veriyor.

NV300 İç mekan

Daha çok araba benzeri tasarım teması iç kısımlarda devam ediyor. İki markanın parçaları ve motorları paylaştığı Renault-Nissan Alliance, iç mekan Renault Trafic’inkine çok benzetti ve Clio gibi popüler Renault binek otomobil modellerine benzer bir gösterge paneli ve bilgi-eğlence sistemi tasarımına sahip. NV300 Visia, Acenta ve Tekna seçenekleri mevcuttur ve tüm panelvanlar yokuşta kalkış yardımı, elektrikli camlar, Bluetooth bağlantısı, DAB radyo ve ısıtmalı kapı aynaları ile birlikte gelir. Acenta trim, klima, gövde renginde paneller, akıllı telefon yuvası, ön sis farları ve arka park sensörleri getirirken, Tekna yağmur algılayıcı silecekleri, otomatik farları, seyir kontrolünü ve uydu navigasyonlu NissanConnect dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemini kapsıyor.

NV300 ile bile, iki farklı uzunlukta ve iki farklı yükseklikte sunulan bir panelvan ve yolcu minibüsü arasından seçim yapabilirsiniz. Ayrıca, işletmenizin özel ihtiyaçlarını karşılayan bir gövdeye sığdırabileceğiniz bir NV300 Combi dokuz kişilik yolcu minibüsü ve bir şasi kabin modeli de vardır. Normal panelvan için yükleme alanı 5,2 metreküp ile 8,6 metreküp arasında değişiyor.

Tek başına 1.6 litrelik dizel motor dört seçenek mevcuttur: 94bhp, 119bhp, 123bhp ve 143bhp. İlk ikisi tek bir turboşarj ile donatılmıştır ve son ikisi çift turboşarjlıdır. Tüm NV300 modellerinde, verimliliği artırmak için tork çıkışını azaltan ve hızlandırıcı yanıtını yumuşatan bir eko düğmesi standarttır. Çift turbo motorlu modeller ayrıca NV300’ün yakıt tüketme potansiyelini daha da artırmak için start / stop teknolojisine sahip. Start / stop, tek turbo motorlarda bir seçenektir.

NV300’ün kökleri Renault Trafic’e dayandığından , onu kardeşiyle aynı iç mekanda olduğunu görebilirsiniz. Direksiyon Tekna donanımının NissanConnect bilgi-eğlence sisteminin özellikleri olan merkezi gösterge paneli, Renault Clio süper mini üzerinde görülen tam düğme düzenine sahip. Gösterge panelinin tepesinde kullanılan yumuşak dokunuşlu plastiklerle binek araç bağlantılarının bir sonucu olarak malzeme kalitesi iyi. Alttaki diğer plastikler oldukça dayanıklı ve dayanıklıdır, gösterge paneli ise net ve okunması kolaydır.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here