Nissan NEXT: A’dan Z’ye Heyecan Verici Bir Gelecek

0
1712
Nissan-Next
Nissan-Next

Nissan Next ile Nissan, Renault‘dan 24 saat önce önümüzdeki yıllar için kurtarma planını açıkladı. Bu planın içerisinde maliyetlerin, üretim kapasitelerinin, aralıkların, işlerin azaltılması gibi önemli kararlar var. İttifak içinde olduğu Renault gibi, Nissan da yoğun bir şekilde yeniden yapılanıyor.

Nissan-Renault İttifakı

renault-nissan
renault-nissan

Renault’da, VW Grubu’ndan ayrılan Luca de Meo, ürün stratejisini birkaç ay içinde açıklamaktan sorumlu olacak. Ancak Nissan bunu çoktan açıkladı. Ayrıca, Japon üretici bununla güven tazelemek istedi. İttifak’ın yeni lider / takipçi stratejisine göre Nissan, kendi iç pazarına odaklanacak. Öte yandan, Amerikan pazarı ve Çin mevzubahis oluyor. Mantıksal olarak, bunlar Renault’nun olmadığı veya düşündüğü pazarlardır. Bu nedenle adı geçen pazarlar özellikle ürün planına rehberlik edecektir. Ancak Nissan, Avrupa kıtasını terk etmiyor. Renault ile olan sinerjinin gücü üzerine, SUV’lara (Nissan’ın lider olduğu büyüyen bir sektör) ve elektrikli araçlara odaklanarak orada kalacak. Ayrıca, bu yöneticiler tarafından sözlü olarak teyit edildi.

Nissan Next: Yeni bir “Z”

Nissan-yeni-bir-z
Nissan-yeni-bir-z

Araçların, planın önemli bir unsuru olduğunun kanıtı olan Nissan, tanıtımın sonunda bize gelecek yeni özelliklere genel bir bakış sunan kısa bir video sunmayı seçti! Avrupa için, özellikle geleceğin Ariya elektrikli crossover’ını, segmentinde en çok satanlar olan yeni Qashqai’yi görebiliriz. Ama aynı zamanda ABD’deki X-Trail’in adı olan Rogue ve nihayet, meraklıları için ünlü Z arması olan yeni sporun karşısındayız! Yenilenen bir ürün yelpazesi ile Nissan, Türkiye de de dahil olmak üzere pazarlarda birçok alanı yeniden kazanmalı! Avrupa’daki ana kayboluşun, değiştirilmemesi gereken, Fransa’da Flins’de üretilen Micra olacağını unutmamalıyız.

Nissan: Yeni Bölümün Parçası Olun

next
next

”Nissan’da gelecek cesur, heyecan verici ve vaatlerle dolu. Burada, elektrikli crossover’ın yükselişinden 50 yılı aşkın süredir sürücüleri heyecanlandıran spor otomobilin gelecek vizyonuna kadar heyecan verici yeni araçları deneyimleyebilirsiniz.’’  Marka bu iddialı sözlerle NEXT projesini tanımlıyor.

Z’nin Tarihi

1969’dan beri var olan kuralları yeniden yazmak…

Cesur, güçlü, heyecan verici ve erişilebilir. Z, 50 yıldan fazla bir süredir herkesin inanılmaz bir spor otomobile sahip olma hayalini gerçekleştirmesini mümkün kılmış önemli bir markadır. Bu gelecek projeksiyonu gerileyen ancak yok olmak istemeyen, küllerinden doğacak bir markanın meydan okuyuşu diyebiliriz. Ayrıca projenin resmi sitesinde insanlara Ariya modeli için sanal tur sunulmaktadır.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here