Muhteşemlik ve Zerafet Ferrari Roma

3
2280
FERRARİ ROMA ÖN TASARIMI

Ferrari Roma… Roma, İtalya’nın ve tüm dünyanın en önemli şehirlerinden biri. Her yerinde tarihi bir dokunuş, incelik akan sanat kokan şehir Roma. Şimdilerde ise bir otomobil ile ismini paylaşıyor. Ferrari’nin yeni tasarım harikası olan model ünlü şehir ile sadece isim benzerliğinde değil, tasarımsal detaylar ile Roma şehri ile özdeşleşmiş zarafet kelimesini de üzerinde taşıyor. Bir şehiri düşünerek tasarlanan bir otomobil mi? Çok çılgınca. Ferrari bu arabaya zerafetin yanı sıra olabildiği kadarı ile de güç eklemiş.

Ferrari’den Çılgın SUV: Purosangue

Ferrari Roma Tasarımı Nasıl?

Ferrari Roma.. Oldukça sofistike bir tasarım diline sahip Roma, ona gözleri ile bakan her canlıyı büyülüyor. İnsanlar da, antik yunan mitolojisinde yer alan Medusa karekteri’nin gözlerine bakınca taşa dönme olgusunu yaşatıyor. Öne komplike eğimli tampon tasarımı, gümüş ve krom detaylarla süslenmiş ön ızgara tasarımı, ve gözünüzü boyayan LED far grubu sizlere ihtişamı sergiliyor. Retro izlenimleri de taşıyan model de her türlü kullanıcının spesifik zevklerine uygun bir otomobil olarak göze çarpıyor. Roma’nın arka C sütunundan gelen ve yatık inen çizgisi ile arka LED far grubu tasarımları Aston Martin izlenimleride taşımıyor değil.

FERRARİ ROMA ARKA TASARIMI

Taze Geldi: Ferrari Roma

Ferrari Roma İç Tasarımı

İç kokpitinde ise hem geleneksel hem de son teknolojik donanımları kullanıcılarına sunan Roma bu konuda da oldukça iddialı. Sürücü ile ön yolcuyu birbirinden ayıran konsolla birlikte otomobil içerisinde ki tüm yolculara dokunmatik ekranlar ve bilgi eğlence sistemleri sunulmuş durumda. Aracın özel masaj fonksiyonları bulunan koltukları hem bu güçlü canavarın ihtişamını kullanırken sizi rahat ettirmeyi de hedefliyor.

FERRARİ ROMA İÇ TASARIMI

Yeni Roma Güç Seçenekleri!

Elbette bu ihtişamlı makine oldukça zarif ve çok teknolojik ama sadece bunlarla bitmiyor. Aynı zaman da bir canavar olan Roma, Ferrari olduğunu bizlere gösteriyor. Ferrari’nin 3.9 litrelik çift turbolu V8 motorunu kullanan Roma, 620 beygir güç ve 760 Nm tork ünitesine sahip durumda. İrve gücüne 7500 devirde ulaşan araç, 8 ileri vitesli çift kavramalı bir şanzıman ile kombine edilmiş. Ferrari’nin açıkladığı verilere göre model 0-100 km/sa hızlanmasını 3.4 saniyede tamamlayabiliyor. 200 km/sa hızına sadece 9.3 saniyede ulaşabilen araç, 320 km/s’yi aşan maksimum hıza kadar çıkıyor. Bu değerler ile hem zarafet, muhteşemlik ve canavarlık başlıklarını kendine toplayan modele övgüyü hak ediyor.

2. El Otomobil İlanları İçin Tıklayın!

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here