Suzuki’nin yeni Hayabusa serisi motosiklet dünyasında sarsıcı etkiler bırakmıştır. Suzuki’nin yıllardır özel tasarımı ve daima en hızlı olan Hayabusa serisi, her yönü ile insanları etkileyeme devam etmektedir. Gerçek bir Suzuki Hayabusa fanatiği olduğunuzu düşünüyor musunuz? O zaman hevesle beklenen ve geçtiğimiz hafta satışa sunulan Suzuki Hayabusa hakkında bilmeniz gerekenler var. Bildiğimiz üzere Suzuki Hayabusa karşımıza ilk defa 1999 yılında çıkmıştır. İlk çıktığı andan itibaren “Oyunu Değiştiren” lakabını, tırnakları ile kazıya kazıya almıştır. İlk nesil Suzuki Hayabusa’nın gücü ve hızı, günümüzdeki birçok motosikletle yarışacak kapasitededir. Ayrıca Suzuki Hayabusa’nın satışa çıkmasından sonra devletler ve Japon araç üreticileri yeni bir hız anlaşması yapmıştır. Günümüzdeki araçların en fazla çıkabileceği hız olarak 300 km/s olarak sınırı, Suzuki Hayabusa yüzünden çıkmıştır.

Suzuki Hayabusa sadece daha hızlı olmak için tasarlandı

Suzuki Hayabusa Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

Suzuki Hayabusa projesinin baş tasarımcısı Koji Yoshiura’dır. Suzuki, Hayabusa serisini çıkarmadan önce ortaya çok hızlı bir motosiklet çıkarmak istemiyordu. İlk taslaklara göre Hayabusa sadece 900 ile 1100cc olması planlanmıştır. Koji Yoshiura ve ekibi, ortaya çıkacak olan motosikletin dengeli, güvenli, sürüş hissiyatlı ve en önemlisi de diğer motosiklet tasarımlarından çok daha farklı olacak şekilde üretmeyi planlamışlardır. Zamanla içinde en aykırı tasarım ve en hızlı motosiklet olması için uğraşılmış ve 1300cc de karar kılınmıştır. Tasarım konusunda en çirkin olacak şekilde tasarlanmıştır. Koji Yoshiura, Hayabusa serisini “Suzuki’nin yüzü” olarak adlandırmaktadır. Tasarım konusunda ‘Grotesk’ denilen görsel sanattan etkilenilmiştir. Ayrıca insanların gözünde kült, kalıp haline gelmesi istendiği için motosiklet tarihinin en aykırı ve farklı motosiklet tasarıma sahip olmaktadır.

İlk nesil en hızlı olanıdır

Suzuki Hayabusa 300 kilometre hıza sabitlenmeden önce 330-340 kilometre hızlara kadar çıkabilmekteydi. Hız kısıtlama kanunları yüzünden daha sonraki nesil Suzuki Hayabusalar’ın güçleri kısılmak zorunda kalmıştır.

500 Beygirlik canavara dönüştürmek çok kolaydırSuzuki Hayabusa Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Suzuki Hayabusa Hakkında Bilmeniz Gerekenler listemizin sonuncusu; yüksek performansa alışık olmasıdır. Suzuki Hayabusa’nın şase ve diğer parçalarını yükseltmek çok kolaydır. Fabrika çıkışlı dinamik ve dayanıklı olarak üretilmesi sayesinde performans değişikliklerine uyumluluk göstermektedir.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here