Scooter Sahibi Olmanız İçin 4 Sebep!

1
1139

Dünyadaki en yaygın araçlar scooterlardır. Motosiklet kullanıcıları genellikle scooter’lara acemi işi olarak bakmaktadırlar. Çoğu kullanıcı kısa bir deneyim kazandıktan sonra vitesli motosiklete geçerek daha fazla keyif almak ister. Oysaki scooter’dan vitesli motosiklete geçmek, şehir içinde uğraşmaktan başka bir şey değildir. Scooterlar çok sevdiğiniz ev terliğine benzemektedir. Rahatlık, keyif ve huzur sağlamaktadırlar. Vitesli motosikletler ise kadın sürücüler için topuklu ayakkabı, erkek sürücüler için kundura gibidir. rahatsızlık, keder, stresten başka bir şey sağlayamazlar. Soğukta üşütür, sıcakta yakarlar.

1Ücret

Scooter Sahibi Olmanız İçin 4 Sebep! Başlıklı içerikte birinci ve en önemli sebebimiz ücrettir. Benzer teknik özelliklere sahip bir scooter, rakibi commuter veya naked motosikletlerden daha ucuzdur. “Param var, farklı bir modele binmek istiyorum.” Derseniz de Vespa, Honda İntegra, Yamaha T-Max gibi birçok şık ve hızlı scooterlara sahip olabilirsiniz.

2İşletim Maliyeti

Düşük cc sınıf scooterlar basit teknolojiye sahiptirler. Basit ve saf teknolojilerin kullanıldığı scooterlar kolay kolay arıza vermezler. Yakıt tüketimi son derece düşüktür. “Yakmıyor, Kokluyor.” Lafı tam da scooter’lara uygundur. Bakım maliyetlerine gelecek olursam. En iyi teknik servise bile gitseniz “Bu kadar ucuz mu?” diye sorarsınız. Uygun yeriniz varsa da yarım Saat’te kendi bakımınızı yapabilirsiniz.

3Otomatik Vites

Genellikle araba fiyatlarına baktığımız zaman otomatik vitesli araçların daha pahalı olduğunu görmekteyiz. Motosiklet piyasasında durum tam tersidir. Scooterlar otomatik vitese sahiptir ve vitesli motosikletlere göre daha ucuzdur. Şehir içinde vites derdiniz olmadığı zaman gerçek bir keyif yaşayabilirsiniz. Bir tek gaz kolu ve iki frene sahip olduğu için kullanım kolaylığı da sunmaktadır.

4Şehir İçi Avantajı

Şehir içinde büyük motosikletlerden sıkılmadınız mı? Bacakları yazın yakması, kışın rüzgardan koruyamaması içinizi daraltmıyor mu? Türkiye de motosiklet sürmenin büyük maliyetleri vardır. Her an çalınabilir, zarar görebilir. Maalesef ki motosikleti uzaktan seven bir millete sahibiz. Scooterlar insanların ilgisini çekmemektedir. Bu nedenle kenara köşeye park ettiğiniz motosikletiniz fazla göze batmaz. İlgi çekmemesi ufak çaplı etkisi olsa da çalınmaması için bir avantaj sağlamaktadır. Tasarım ve depolama alanı olarak eşya taşıma olanağı sunmaktadır. Bagaja sahip olması, ani bir yağmurda değerli eşyalarınızı kurtarmaktadır. Sırtınızda çanta taşıma derdini ortadan da kaldırmaktadır. Tasarım olarak motorundan gelen sıcaklığı, sürücüye aktarmaz ve bacaklarınızın yanmasını engeller. Kışın da grenajları sayesinde rüzgarı minimuma indirir. Scooter Sahibi Olmanız İçin 4 Sebep! Adlı içeriğimizden sonra scooter’lara sempatiniz artacak.

İkinci El Motosiklet İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here