Eğer bir motosiklet kullanıcısıysanız, trafikte arabalardan daha hızlı ilerlediğiniz zaman birçok problemden kurtulduğunuzu görebilirsiniz. Maalesef ki birçok araç sürücüsü, motosiklet ve motosiklet sürücülerine trafikte dikkat etmemektedir. Özellikle büyük şehirlerde durum çok daha vahimdir. Bugün sizlere yıllardır tartışma konusu olan fakat asla iyileştirici yasalar ve adımlar atılmayan “Neden Motosikletler Diğer Araçlardan Daha Hızlı Gitmeli?” sorusunun cevabını vereceğim. Fakat unutulmaması gereken en önemli nokta; motosiklet kullanıcılarının gitmesi gereken hız süratleridir. Şehir içi sürüşlerinde otomobil sürücüleri ile aynı hızlarda gidilmesi gerekirken, ana yollarda ve otoban sürüşlerinde diğer araçlara göre %10-15 daha hızlı gitmeleri gerekmektedir.

Motosiklet sürücüleri tehlikelerden korunabilmek için hızlı gitmeli!Neden Motosikletler Diğer Araçlardan Daha Hızlı Gitmeli?

Motosiklet sürücüleri tehlikelerden korunabilmek için hızlı gitmek zorundadır. Eğer bir motosiklet sürücüsü anayolda giderken diğer araçlardan 10 km/s daha yavaş seyir ederse yanlışlıkla boğa arenasına düşmüş acemi matador gibi olacaklardır. Bu durum kaza riskini yükseltmektedir. Bunun en önemli sebebi; araç sürücülerinin, motosiklet sürücülerine yasalara göre davranmamasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca sadece araç sürücüleri değil motosiklet sürücüleri de bu konuda suçludur. Zaman içinde aralardan gitmeleri, trafik kurallarında arabalara göre daha iltimaslı olmaları gibi suçlu sayıldıkları birçok neden vardır. Doğal olarak bir arabalar trafiğe takılırken motosiklet sürücülerinin yolun sağ tarafından ilerlemesi rahatsızlık oluşturmaktadır. Zamanla araba sürücüleri, akan trafikte de motosikletlerin en sağdan gitmesini beklemektedir.

%10 daha hızlı gidildiğinde trafikten kurtulabiliyoruzNeden Motosikletler Diğer Araçlardan Daha Hızlı Gitmeli?

Motosikletler teknik özellikleri ve tasarımları bakımından birçok arabadan daha hızlı kalkış yapabilmektedir. Motosiklet sürücüsü trafik ışıklarında kalkıp, normal hız kurallarının %10 daha fazlasına çıktıktan sonra arabalardan uzaklaşabilmektedir. Bu sayede arkadan çarpma, aynalardan gözükmeme gibi sorunlardan da kurtulmaktadırlar. “Neden Motosikletler Diğer Araçlardan Daha Hızlı Gitmeli?” sorusunun cevabı basit, çözümü ise oldukça kolaydır. Araç sürücüleri ile eşit hız hakkı veya %10 daha hızlı sürüş izni verilmelidir.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here