Motosiklette Geri Gitmek Kolaylaşıyor:Michel’in Yeni Patenti

0
702

Motosiklette Geri Gitmek Kolaylaşıyor: Michel’in Yeni Patenti ortaya çıktı! Motosiklette geri gitmeye çalışmak her zaman yorucu ve tehlikeli bir şeydir. Özellikle ağır ve yüksek bir motosiklete biniyorsanız geri geri gitmekten korkabilirsiniz. Fransız firması, motosikletler için geri geri gitmesini sağlayan bir aparat geliştirdi. Aparata göre motosiklet sürücüleri geri geri gitmek istediklerinde, park etmek istediklerinde veya yokuş aşağı durumlarda rahatlıkla motosikleti geri alabilecekler.

Motosiklette Geri Gitmek KolaylaşıyorMotosiklet sürücülerinin en büyük problemlerinden birisi de geri geri gitmektedir. Özellikle kısa boylu ve zayıf sürücüler, motosikletlerini geriye almak istedikleri zaman birçok sıkıntı ile karşılaşmaktadırlar. “Geri geri gitmek ne kadar önemli olabilir?” Diyenlerdenseniz ya motosiklet sürücüsü değilsinizdir ya da hiç ağır bir motosiklete sahip olmamışsınızdır. Örnek olarak park edildiğinde, önünüzdeki taşıt dibinize girdiği için ileriye gidecek kadar mesafeniz olmadığında motosikletinizi geriye ittirmek zorunda kalmaktasınız. Geriye ittirmek 98 kilogramlık bir scooter için çok kolay olsa da maalesef ki BMW1200GS için kolay değildir.

Motosiklette Geri Gitmek KolaylaşıyorCihaz kendi Li-ion pilinden güç almaktadır. Ayrıca bir kasaya monte edilmiş birkaç küçük silindire sahiptir. Kasa, modern bir motosikletteki plaka tutucusuna çok benzer şekilde bir braketle arka tekerleğe tutturulmaktadır. Silindirler küçük elektrik motorları tarafından çalıştırılır ve silindirleri hareket ettirerek tekerleği her iki yönde de döndürülebilmektedirler. Cihazdaki motorların 3.6v değerinde olduğu bildirilmiştir. Bu değerler, arka tekerleğe iki ila dört Nm arasında kuvvet uygulayacak kadar etkili performans göstermektedir. Dünya’yı değiştirecek kadar önemli bir icat olmasa da ağır motosiklete ve keyfine düşkün insanlar için başarılı bir icat olmuştur. Michel’in yeni patenti sayesinde motosiklette geri gitmek kolaylaşıyor.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here