Motosiklet Yağmurluğu Nedir?

1
2130
Motosiklet Yağmurluğu Nedir?

 

doğru ekipman mutluluk getirir“Motosiklet Yağmurluğu Nedir?” sorusuna en kısa cevap olarak; “konforlu bir motosiklet hayatıdır.” diyebiliriz. Motosiklet giyim endüstrisinin gelişen teknolojiye ayak uydurmasıyla beraber motosiklet sürüşlerimiz konforlu  ve güvenli hale gelmiş oldu. Gelelim motosiklet kullanıcılarının, her hava koşulunda mutlaka yanında taşıması gereken yağmurluk meselesine. Birçok motosiklet kullanıcısı yağmurlu havaları önemsemeyip, en ucuz yağmurluğu almaktadır. Genellikle yağmurluk alırken kafalara en çok takılan soru “Motosiklet Yağmurluğu Nedir? sorusudur. Bilinçsiz satıcıların eline düşerseniz, verimsiz bir yağmurluk alma ihtimaliniz artacaktır. Ucuza veya yürüyüş yağmurluklarını almayı düşünüyorsanız. Bu yazıyı dikkatlice okumanızı öneririm.

Sıcak bir yaz gününde motosikletiniz ile aranızdaki ilişkinizi zedeleyecek, en önemli olaylardan birisi de aniden başlayan yağmurdur. Katlandığında neredeyse cüzdan boyutuna gelen yağmurluklar, her zaman hayat kurtarıcı olabiliyorlar. Her motosiklet kullanıcısının sahip olması gereken motosiklet yağmurlukları, tulum ve alt- üst olarak iki farklı kategoride satılmaktadır. Tulum yağmurlukların şehir içi sürüşlerinde zorluk çıkarması bakımından, önerim her zaman alt- üst şeklinde satılanlardan almanız yönünde olacaktır. Uzun yolculuklarda ise bel çevrenizi daha iyi koruyacağını düşündüğüm için tulum şeklinde satılanları tercih etmenizi öneririm.

Motosiklet Yağmurlukları VS Normal Yağmurluklaryanlış kıyafetin sonuçları

Normal, günlük hayatta kullanılan yağmurluklar kullanım amacı gereği motosiklet sürüşlerinize uygun değildir. Motosiklet yağmurlukları oturuş pozisyonunuza, aşırı yağışlara dayanacak şekilde, ileri teknolojiyle üretilmektedirler. Yağmurlukların genellikle en çok şikâyet edilen yerleri ağ kısımları ve fermuarlarıdır. Normal yağmurluklarda genellikle normal dikiş ipi kullanılır ve herhangi koruyucu ekleme yapılmamaktadır. Bu yüzden yağmur tanecikleri rüzgâr ile buluştuğunda yağmurluğunuz işlevini yitirmektedir. Motosiklet yağmurluklar parçalarının birleşim yerlerinde, ekstra güçlendirmelerle beraber aşınmaya dayanıklı şekilde üretilmektedir.

Yağmurluğunuzu Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?Motosiklet Yağmurluğu Nedir?

Yukarıda belirttiğim şekilde motosiklet yağmurluğunuzu seçerken en önemlisi ve dikkat etmeniz nokta; ne kadar az şekil, işleme ve cep varsa o kadar iyidir. Örneğin “Dört cebi var, daha çok işime yarar.” Diyerek aldığınız motosiklet yağmurluğunda, sorunlarla karşılaşma riskinizde artmaktadır. Oldu ki çok cebe sahip olan bir yağmurluk aldınız. Fermuarlarının üzerinde ekstra cırt cırtlarının olmasına özen göstermelisiniz. Böylece sızıntı gibi sorunları en aza indirebileceksiniz. Yağmurluğunuzun hava alabilen özelliklere sahip olması gerekiyor. Böylece vücudunuz strece sarılıymış gibi teri içinizde hapsetmemiş olacak ve terinizi dışarı atabileceksiniz. Bu nokta beden sağlığınız açısından çok önemlidir. Bir diğer önemli nokta da deneyerek almanızdır. Eğer deneyerek alamıyorsanız da motosiklet ekipmanlarınızdan bir veya iki beden büyüğünü almayı tercih edin. Dar yağmurluklar ıslak ekipmanın üzerine giyip, çıkarırken rahat olamazsınız. Fazla hor kullanım ve güç uygulama sonucunda ekipmanlarınızın zedeleneceğini unutmayınız. Umarım “Motosiklet Yağmurluğu nedir?” sorusunu öğrenmiş. Bilinçli motosiklet kullanıcısı olma yolunda bir adım daha atmışsınızdır.

İkinci El Motosiklet İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here