Motosiklet İle Grup Sürüşleri Nasıl Olmalıdır?

0
1569
Motosiklet İle Grup Sürüşleri Nasıl Olmalıdır?

Motosiklet İle Grup Sürüşleri Nasıl Olmalıdır? Arkadaşlar ile gezintiler eğlenceli ve iletişimsel olabilmektedir. Fakat bilinçsiz motosiklet sürücüleriyle sürüşler felaketler ve çeşitli sorunlar çıkarabilmektedir. Grup sürüşlerinde kendiniz kadar sürüşü gerçekleştirdiğiniz partnerlerinizi de düşünmek zorundasınız.

Grup Sürüşleri Tehlikeli Mi? Motosiklet İle Grup Sürüşleri Nasıl Olmalıdır?

Öncelikle grup sürüşlerinin tehlikesi, sürücüden sürücüye göre değişkenlik göstermektedir. Grup sürüşlerinde uyumluluk ve sürücü tecrübesi çok önemlidir. Eğer yeni başlayan bir sürücü ile profesyonel sürücü bir arada sürmek isterse acemi sürücüye göre plan yapılmalıdır. Sonuç olarak grup sürüşleri tehlikedir. Fakat tehlikeyi aza indirgemek bizim elimizdedir.

Grup Sürüşlerini Güvenlikli Hale GetirmekMotosiklet İle Grup Sürüşleri Nasıl Olmalıdır?

Uyumlu ve sabırlı insanlarla yola çıkmalısınız. Hırslı ve kendini ön planda tutmayı seven insanlar size ve diğer grup üyelerine zarar verecektir. Önünüzdeki veya arkanızdaki sürüler ile yarış haline girmemelisiniz. Grup sürüşlerindeki en büyük problem; insanların birbirlerine hünerlerini göstermeye çalışmasıdır. Maalesef ki marifet sergilemeye çalışırken yapılan en küçük hatalarda zincirleme kazaya davetiye çıkmaktadır. Grup sürüşlerinde “Z” şeklinde yani çapraz olarak sıralanmalıdır. Görüş açınızı mümkün olduğunda rahatlatmalı ve genişletmelisiniz. Ayrıca sürüşe çıkmadan önce hız kurallarını, birbirinizle iletişime geçeceğiniz cihazların kontrollerini ve acil durumlarda sürücülerin yapması gereken işareti belirlemelisiniz. Grup sürüşlerinde sürücüler, birbirlerinden kopmamalı ve sürekli iletişimde olması gerekmektedir. Sürüşü tehlikeye sokan sürücüleri, grubunuzdan uzaklaştırmalısınız. Şahsi fikrimi ve önerimi dinlerseniz; tehlikeye sokacak insanları gaza getirin ve sizden önde gitmelerine izin vermenizdir. Bu sayede geride kalan düzgün ve sabırlı sürücüler ile keyif içinde seyahat edebilirsiniz. Motosiklet İle Grup Sürüşleri Nasıl Olmalıdır? Sorusunun cevabını vermeye çalıştım. Sonuç olarak grup sürüşü seven insanlar dikkat etmeli ve tanımadığı, sürüşünü bilmediği insanlarla yolculuklara çıkmamaya özen göstermelidir.

İkinci El Motosiklet İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here