MotoGP Yarışçıları: Marco Simoncelli Kimdir?

0
1574

MotoGP Yarışçıları: Marco Simoncelli Kimdir? Nasıl Vefat Etti? Bu yazımızda 2011 yılında korkunç bir kazada hayatını kaybeden İtalyan motosiklet yarışçısı Marco Simoncelli’nin hayatını anıyoruz. 24 yaşındaki İtalyan MotoGP pilotu Marco Simoncelli’nin Sepang’daki Malezya MotoGP’de korkunç bir kazada hayatını kaybetmesinin üzerinden neredeyse on yıl geçti. İkinci turda Simoncelli’nin motosikleti, 11. virajda pistin diğer sürücüleri Colin Edwards ve Valentino Rossi’nin motosikletine çarptığı için yarış iptal edildi. Kaza esnasında Simoncelli’nin kaskı kırıldı ve diğer sürücüler tarafından üzerinden geçildi.

Kaza esnasında Amerikalı binici Edwards da düşüp omzunu çıkarırken, İtalyan sürücü Rossi’ye hiçbir şey olmadı ve pistlere geri döndü. Yetkililer, Simoncelli’nin yaralarının boyutu ortaya çıkmadan önce yarışı yeniden başlatmak istediler. Ancak yarış, tribündeki kargaşanın ortasında taraftarlar, endişelerini göstermek için su şişesi gibi cisimleri piste fırlatmasıyla iptal edildi. Ölüm, Japon Daijiro Katoh’un 2003 Japonya GP’sinde aldığı yaralanmadan dolayı hayatını kaybetmesinden bu yana MotoGP’deki ilk ölüm olurken, 2010 yılında Japon Shoya Tomizawa, San Marino’daki bir Moto2 yarışında Simoncelli’ye benzer bir kazada hayatını kaybetti. Rossi, olaylı geçen kaza ve ölüm haberinden sonra “Zor bir haftaydı ve Pazar günü Sepang’da kesinlikle zor bir an yaşadık. Mümkün olduğunca Paolo (Simoncelli’nin babası) ve çok iyi arkadaşlarım olan Marco’nun tüm ailesiyle kalmaya çalışacağım.” dedi.

Bir zamanlar Marco Simoncelli’nin önünde umut verici bir gelecek vardı. Talihsiz kaza sonrasında Simoncelli’nin kazadan önceki hayatı hakkında ne kadar şey biliyoruz? Ayrıca ölümü önlenebilir miydi? Bu yazımızda daha fazlasını öğrenelim.

Simoncelli’nin Hayatı Hakkında BildiklerimizMotoGP Yarışçıları: Marco Simoncelli Kimdir?

Rossi’nin arkasından gelen en iyi İtalyan MotoGP pilotu olarak kabul edilen Simoncelli, 20 Ocak 1987’de İtalya’nın Cattolica kasabasında doğdu. Çocukluğundan beri motosikletlere karşı bir düşkünlüğü vardı. Tüm yarışlarda babasına eşlik eden Marco, pistte agresif bir pilot olduğunu, motosikletinin sürüşünü sonuna kadar taşıdığını gösteriyordu. Ancak rekabet dışında her zaman ‘hoş ve hayat dolu’ bir insan olarak görüldü.

2002 125 CC Avrupa Şampiyonasını kazandı. Aynı yıl 125 CC Dünya Şampiyonasının birçok yarışında yer aldı. 2003 yılında Dünya Şampiyonası’nın her yarışına dahil oldu. Yarışlardaki kullandığı numara 21’di. 125 CC’deki ilk zaferi, ertesi yıl İspanya Grand Prix’sinde geldi ve ikinci zaferi için 2005 Şampiyonası’na kadar beklemek zorunda kaldı. Bu kadar genç yaşta çok fazla potansiyele sahipti. 2006’da Gilera team 250 CC kategorisine katılarak, Dünya Şampiyonası’nı onuncu bitirerek kariyerini başka boyutlara taşıdı. Bu derecenin sonucu 2007 sezonunda tekrarlandı. 2008 sezonunda Mugello pistinde, Simoncelli bu kategorideki ilk galibiyetini elde etti. Aynı yıl, İtalyan pilotu Malezya’daki 250 CC’de dünya şampiyonu oldu. 2010 yılında Simoncelli, 18 yarışa katıldı ve 125 puanla genel sıralamada sekizinci sırada yer aldı.

2011 yılında ilk olarak İtalyan sürücü için iki podyum finişi elde ettiği için iyi başlamıştı. Ancak daha sonra Malezya pistinde trajik bir şekilde hayatını kaybetti.

Simoncelli’nin Zamansız KazasıMotoGP Yarışçıları: Marco Simoncelli Kimdir?

İstatistikler, Simoncelli’nin MotoGP Dünya Şampiyonu olabileceğini gösteriyordu. Harika bir yarışçıydı ve hiç şüphesiz bir yarış galibiyeti yıldızlardaydı. Ancak ne yazık ki tahminler asla cevaplanamayacak olan sorular olarak kaldı. O sırada MotoGP sürücülerinin güvenlik temsilcisi Franco Uncini bir radyo röportajında ​​şunları söyledi: “Güvenlik için çok şey yaptığımızı düşünüyorum ve çok memnunuz. Ne yazık ki bizim elimizde kaderi değiştirme gücümüz yok. Kader geldiği zaman yapabileceğimiz bir şey yok. Savunmasız gelenleri kabul etmeliyiz. Başka bir şey yapılamaz. Yarış esnasında çok fazla güvenlik vardı. Yarışmanın sürecine göre göre tamamen güvenlik sınırları içinde olan, diğerleri gibi bir kazaydı. Tek sorun, motosikletlerin birbirine yakın olması ve diğer iki motosiklet pilotunun Marco’nun başına ve boynuna çarpmasıydı. Kazayı bu kadar dramatik yapan da buydu.” dedi.

Sonuç olarak kazanın üzerinden yaklaşık olarak 10 yıl geçti ve MotoGP’deki koruma teknolojisinde büyük değişikler ortaya sunuldu. Kazayı incelediğimiz zaman MotoGP için oldukça sıradan bir kaza olduğunu görebiliyoruz. Bu tür düşmeler, kaymalar veya temaslar sık sık gözlemlenmektedir. Ayrıca o yıllarda birçok kullanıcı gibi Marco Simoncelli’nin kullandığı kask AGV‘ye aitti. Bu kaza sonra birçok kişi tarafından eleştirilen AGV’nın kaza da kusurunun olduğu düşünülmese de MotoGP ve Marco Simoncelli’nin fanları, AGV’yi sürekli olarak eleştirdi. MotoGP Yarışçıları: Marco Simoncelli Kimdir? Nasıl vefat etti? soruları, MotoGP severler tarafından oldukça merak edilmektedir. Bu yazımızda kazandan on yıl sonra Marco Simoncelli’yi anmış olduk.

İkinci El Motosiklet İlanları 

Motosiklette Kask Seçimi Nasıl Olmalı?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here