Türkiye’de çok sevilen motosiklet markalarından birisi olan Kymco, üretimlerine hız kesmeden devam ediyor. Özellikle Scooter segmentinde kullanıcıları bir hayli mutlu eden Tayvan menşeili şirket, bu yolda emin adımlarla yürümeye devam ediyor. Kymco markası, 1964 yılından beri 7 milyondan fazla adet Scooter satmıştır. Toplamda 60 adet farklı modele sahiptir. Özellikle Uzak Doğu ve Asya pazarına hakimdir.

Maxi Scooter segmentinde bulunan Kymco Downtown 250i, tasarımıyla ve özellikleriyle kullanıcıları adeta büyülüyor. Kymco markası, Nisan ayında yapılan Motobike İstanbul 2022’de tüm yeni modellerini sergilemişti. Fakat bu sergiden sonra da yeni modeller eklenmeye devam ediyor. Bu modellerden en önemlisi şüphesiz Kymco Downtown 250i olacak. Bu model temmuz ayından itibaren Türkiye’de satışa çıkacak.

Kymco Downtown 250i Tasarımı Nasıl?

kymco-downtown-250i

Motosikletin ön paneline bakacak olursak, yarı analog yarı dijital göstergesi sayesinde bazı önemli detayları motosikleti kullanırken bile kaçırmayacaksınız.

 Motosikletin ön farları ise Bajaj modelinden alıştığımız gibi yuvarlak LED yapıda tasarlanmış. Bu farlardan gündüz farı yuvarlak bir çerçevede yanarken, gece farları ortadan yanıyor. İki farın ortasında bulunan buruna benzer yapı ise, motosiklette insansı bir hava yaratmıştır. Her ikisinin altında bulunan “V” şeklindeki sinyal kolları da gerçekten çok akıllıca tasarlanmış ve motosiklete sportif bir görüntü katmıştır.

Kymco Downtown 250i Özellikleri Nelerdir?

Kymco Downtown 250i Özellikleri Nelerdir?

Kymco Downtown 250i modelinde standart olarak sunulan, fakat birçok modelde ek özellik olan ABS ile güvenliği bir üst seviyeye taşıyor. Aynı zamanda bir diğer standart özellik olan, yolcu sırt dayama desteği de birçok modelde bulunmuyor.

Motosikletin gövdesine bakacak olursak, 192 kilogram ağırlığa sahip olan Downtown’un sele yüksekliği ise 810mm’dir. Aynı zamanda aks mesafesi ise 1,553 mm’dir. Yakıt deposuna baktığımızda ise toplamda 12.5 litre kapasiteye sahiptir.

Alüminyum alaşımlı jantları sayesinde ağırlıktan bir hayli tasarruf eden Downtown, ayrıca ön arka disk ABS fren özelliği sayesinde yüksek hızlarda bile durmakta zorlanmıyor. Motosikletin arkasında bulunan, çift salıncaklı ayarlanabilir çift hidrolik amortisörleri ve ön kısmında bulunan Teleskopik çatal amortisörler sayesinde her türlü yol koşulunda kusursuz bir konfor sağlıyor.

Kymco Downtown Motor Özellikleri

Yeni Euro 5 Standartlarına sahip motoru, 4 zamanlı, sıvı soğutmalı, tek silindir özelliklerine sahiptir. Bu motor bloğu 7750 devirde 22.6 hp güç üretebilir. Ayrıca 6650 devirde de 21.63 Nm tork üretiyor. Otomatik vitese sahip şanzımanı ile de 100 km’de yaklaşık 3.5 Litre yakıt tüketimine sahiptir.

Kymco Downtown 250i Fiyatı Ne Olacak?

Kymco markası Downtown 250i modeli 2022 Temmuz itibariyle tavsiye edilen satış fiyatı 134.900 TL’dir. Fakat markaya göre bu fiyat lansman için geçerlidir. Lansman fiyatı güncellendiğinde 150 bin TL’ye kadar artması bekleniyor.

Peki sizler Kymco Downtown 250i modelini sizler nasıl buldunuz?

TRİNK SAT

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here