Honda’nın Efsane Modeli Super Cub 110 Tekrardan Sahnede!

0
2942
Honda SuperCup 110

Honda motosiklet markasının birden fazla efsane modeli bulunuyor. Bunların arasında insanların en fazla hayran kaldığı model Super Cub 110 Pro’dur. Bu ikonik araç uzun bir aradan sonra tekrar sahneye çıkıyor.

1958 yılında üretilen Super Cub 110 toplamda 100 milyondan fazla satıldı. Bu rakamla birlikte otomobiller dahil en çok satılan ve en popüler araç olarak biliniyor. Buradan yalnızca sade ve kompakt bir tasarımın gerçekten ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor. Satış rakamlarından etkilenen Honda yöneticileri, yarım asır sonra Cub 110 modelini tekrardan kullanıcılarla buluşturarak, yeni bir rekor kırmayı hedefliyor.

Super Cup 110 Pro’daki Yenilikler

Honda'nın Efsane Modeli Super Cub 110 Tekrardan Sahnede!

Japonya nüfusunun fazla olması nedeniyle küçük ve kompakt modeller 2022 yılında bile sıkça kullanılıyor. 2018 yılında Super Cub 110 tanıtıldı ve Avrupa ile Asya’daki kullanıcılarla tekrardan buluştu. Super Cub 110 Pro ise 19 Mayıs 2022 tarihinde Japon kullanıcılarla buluşacak. Ayrıca 1958’deki modele birçok yeni özellik ekleniyor. Bunlardan bazıları teknolojik yeniliklerken bazıları ise donanımsal özelliklerdir.

Donanımsal olarak yeni motosiklete başlayacak insanlara daha çok hitap ettiğini söyleyebiliriz. Ayrıca egzoz emisyon oranı ciddi bir şekilde düşürülerek, Euro 5 standartlarına uyduruluyor. Diğer bir fark ise iç lastik yerine tubeless lastikler tercih ediliyor. Böylece daha aerodinamik ve güvenilir bir araç yaratılıyor. Ek güvenlik için ön lastiklerde disk frenlerle birlikte geliyor. Gösterge panelinde ise teknolojik bir LCD LED panel bizleri karşılıyor. Bu göstergede vites, saat, ortalama yakıt tüketimi, menzil gibi bilgiler yer alıyor.

Super Cup 110 Pro Tasarımı

Honda Super Cub 110 Mavi Beyaz

Super Cub 110 Pro’nun tasarımına yakından bakalım… Klasikleşmiş Cub tasarımlarından pek bir farkı olmadığını görüyoruz. En geleneksel ve hoş olan kısmı ise hiç şüphesiz önünde bulunan sepettir. Bu sepet bisikletlerdeki gibi birçok kullanıma olanak verir. Bu sepetin ön kısmındaki far ise motosiklete klasik bir görünüm katmış diyebiliriz.

Tasarım olarak bizleri sadeliği etkileyen bu modelde asıl amaç kullanım kolaylığı ve kompakt olmasıdır. Bu yüzden 100 milyon adet satış yakalamış ve kullanıcılar tarafından çok sevilmiştir. Siz bu efsane model hakkında ne düşünüyorsunuz? 

İkinci El Honda Motosiklet Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here