Honda Riding Assist-e Nedir? Motosiklet Sektörü Çağ Atlıyor

0
1928

Honda Riding Assist-e Nedir? Japon otomobil ve motosiklet üreticisi Honda, yeni teknolojisi ile motosiklet sürücülerinin güvenlik riskini arttırıp, kaza riskini azaltmayı planlıyor. Böylece motosiklet kullanıcılarının sürüşlerinin daha keyifli olacağını iddia ediyor.

Bildiğimiz üzere Honda, dünya çapındaki herkesi etkileyerek otomobiller ve motosikletler için en son teknolojileri üreten öncülerden biri olarak tanınmaktadır. Japon şirketin üstün hizmeti ve başarısı, dünya genelinde 28 milyondan fazla tüketiciye ulaşmasını sağladı. Bu ilişkiyi daha da güçlendirmek amacıyla Honda, 2017 yılında kendi kendini dengeleyen en son motosikleti olan Honda Riding Assist-e’yi piyasaya sürdü. Adından da anlaşılacağı üzere bu motosiklet ilk kez motosiklet sürmeye çalışan sürücüler için tasarlandı. Öncelikle Honda, motosikleti geliştirirken aracın ağırlığını azaltmıştır. Böylece yerçekimi konusunu bir nebze iyileştirerek sürücülerin motosikletlerine hakim olma konusunu arttırmıştır. Honda Riding Assist-e’den beklediğimiz ve sahip olduğu her şeye bir göz atalım.

Kendi Kendini Dengelemesi

Genel olarak, teknolojik yenilikler hayatımıza kolaylık sağlar ve kendi kendini dengeleyebilen motosiklet teknolojisi de oldukça önemli bir yeniliktir. Bildiğimiz üzere motosiklet ağırdır. Bu ağırlık sürüş anında bir sıkıntı yaşatmasa da park etme veya duraklamalarda büyük sorunlar yaratabilir. Özellikle ufak boyutlu insanlar, yerden yüksek ve ağır olan motosikletleri sürmekten çekinirler. Ancak Honda’nın Assist-e’sinin tanıtılmasıyla birlikte motosiklet sürücüleri, birçok konuda rahata erişebilecekler. Ayrıca Honda’nın fütüristik motosikleti, yeni başlayanlara sürüş deneyimlerinin keyfini çıkarmalarında yardımcı olmayı amaçlıyor. Yeni başlayan sürücüler, motosikletlerine hakim olamadıkları için yavaş gitmeyi tercih ederler. Gitmesi gereken hızdan yavaş gittikleri zamanda motosikletlerinin ağırlığını daha fazla hissederler. Honda’nın yeni güvenlik teknolojisini ele aldığımız zaman yeni başlayan veya denge problemi olan motosiklet sürücülerinin hayat standartları yükselmektedir.

Honda Riding Assist-e Nasıl Çalışır?

Honda Riding Assist-e nasıl çalışır? sorusu oldukça merak edilen ve önemli olan bir sorudur. Bir motosikleti dik konumda dengelemek, dönmeye devam etmesi gereken ağır bir jiroskopik aparat gerektirir. Deneyimli bir motorcu bu zorluğun üstesinden kolayca gelebilir Ancak motosikletlerin neler yapabileceğini bilmeyen yeni sürücüler, en ufak sorunda hüsrana uğrayabilir. Honda, geleneksel jiroskopları kullanmak yerine bir lambadan biraz daha büyük olan eşi benzeri olmayan bir cihaz geliştirdi. Ön tekerleğin üzerine monte edilen cihaz, Honda Assist-e’nin ayakta kalmasını sağlıyor. Kullanıcı motosiklette otururken bile otomatik dengeleme özelliği aktiftir. Assist-e, motosikleti durdurduğunuzda veya park ettiğiniz zaman da ayaklarınızı yere basmadan dik konumda kalacaktır. Ayrıca motosiklet, özellikle yavaş akan trafiğin olduğu metropol alanlarda uygun olan orta hızlarda seyahat ederken dengesini korur. Hatta sürücüler motosikletten indiklerinde Honda Riding Assist-e onlara eşlik edebilir.

Honda Motosiklet Sektöründe Devrim Yapmayı Başardı

Honda Riding Assist-e Nedir?Honda’nın kendi kendini dengeleyen teknolojisi, 2000 yılında tanıtılan insansı ASIMO’dan evrimleştirildi. Kendi kendine ayakta duran iki ayaklı robot 2018 yılında yok olmasına rağmen Honda’nın mobilite cihazının geleceğini de belirledi. Honda’nın 2012’de tanıtılan Uni-Cub’ı, pille çalışan ve aynı zamanda sıfır dönüş yarıçapında çalışan kendi kendini dengeleyen bir cihazdır. Bu nedenle Honda Riding Assist-e üzerindeki etkisi tartışılamaz.

Uni-Cub; alışveriş merkezleri, müzeler veya ofis alanları gibi iç ortamlarda seyahat etmek için kullanılır. Kullanıcılar, kullanımı kolay ve yürümeye daha iyi bir alternatif olarak Uni-Cub’ı tercih eder. Üstelik eller serbest olduğu için mobil cihazınızda kitap okuyabilir veya sohbet edebilirsiniz. Diğer kişilik mobilite cihazlarının aksine, Uni-Cub büyük bir tekerlek ve küçük bir tekerlek üzerinde çalışır. Cihazın kendi kendini dengeleme özelliği, bir saatten fazla çalışmasını sağlayan bir Li-ion pil ile çalışan yerleşik sensörler tarafından etkinleştirilir.

Honda Riding Assist-e Nedir?Kendi kendini dengeleme teknolojisine ek olarak, Honda’nın Assist-e’si bir bilgisayar tarafından kontrol edilen direksiyon ile birlikte gelir. Böylece çok farklı teknolojilerin üzerinde kullanılabileceği ufak geliştirmeler ile Honda Riding Assist-e, çok farklı boyutlara ulaşabilir. Son olarak motosiklet ayrıca hem kendi kendini yöneten teknolojiyi hem de yardımcı geometri değiştiren bileşenleri kontrol eden servo motorlara sahiptir. Servo motorları, geleneksel bir motosiklet farı gibi görünen tasarımın altında bulabilirsiniz. Servo motoru, motosikletin çatal eğimini keskin bir şekilde kıyıcı benzeri bir eğime değiştirmesini sağlar. Bunun anlamı da sürücünün direksiyon etkisini azaltırken motosikletin ağırlık merkezini daha etkili bir şekilde ileri ve geri kaydırdığı anlamına gelir. Honda Riding Assist-e Nedir? Sorusunun cevabını basit olarak cevapladık. Ancak bu teknoloji, günümüzdeki motosiklet konseptini ve teknolojini oldukça farklı bir şekilde etkileyecektir.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here