Honda Forza 250cc Alınır mı?

7
20878

Honda Forza 250cc alınır mı? Honda motor merakı olanlar için araştırdık: Honda Forza 250 cc hakkında detaylı teknik bilgi topladık. İşte Honda Forza hakkında merak edilenler…

Honda Forza 250cc scooter modeli ilk defa Roma motosiklet fuarında sunuldu. Avrupa için özel 300 cc motoruyla piyasaya sürülen Forza, ülkemiz için 250 cc motor kapasitesi ile Temmuz ayından itibaren satışına başlandı.

Scooter segmentindeki beklentiyi en üst seviyeye çıkaran Forza 250 cc,  pek çok yeniliği de beraberinde getiriyor. Diğer scooter motosikletlere göre daha sportif oluşu çekiciliğini arttırıyor.  Güçlü özelliklerinin arasında, ışıklandırmasının tamamen Ledli oluşu, 45 litre kapasite civarında arka çantası yer alıyor.

Honda Forza 250cc ‘yi diğer Scooter’lardan ayıran en büyük özellik ise Tork kontrolüne sahip olması. Peki, nedir Forza 250 cc yi özel kılan bu tork kontrolü? Honda seçilebilir Tork Kontrolünün ( HSTC) arka ve ön tekerlek arasındaki hız farkını algılayarak kayma oranını hesaplamasıdır. Hesaplanmadan sonra ortaya bir farklılık çıktığı anda motor gücü ve torku yakıt enjeksiyonu ayarlanarak arka tekerlekteki tutunmayı sağlıyor. Ve bu özelliği ile rakip tanımıyor.

Rahatlık ve sürücü ihtiyaçlarının da ön planda tutulduğu Forza 250 cc Scooter’ın ön kısmında kilitlenebilen tek gözlü bir bölme mevcut. Ve sürücü rahatlıkla cüzden, telefon ve buna benzer önemli eşyalarını burada muhafaza edebiliyor.  Bölmede aynı zamanda 12 V şarj soketinin bulunması yüzleri güldürüyor. Bir diğer özelliği de sele altındaki bölümde iki kaskın yerleşebileceği mevcut bir alanın düşünülüp tasarlanması.

Yüksekliği rahatça ayarlanabilen elektrikli ön cama sahip olması, en üst seviyede rüzgar koruması sağlıyor.

4 zamanlı, 4 supaplı,  tek silindir motora sahip oluşu, 17.3 kw maksimum gücü, CVT şanzımanı, 780 mm sele yüksekliği, 11.5 litre yakıt kapasitesi Honda Forza 250 cc’nin öne çıkan özelliklerinden.

Şimdi akıllara takılan sorunun cevabını verme zamanı. Böyle özelliklere sahip bir Honda Forza 250 cc fiyatı ne kadardır?

Honda Sıfır Scooter Fiyatları

Tüm bu özelliklere ve farklılıklara sahip olup kendinizi daha özgür hissetmek isterseniz Honda Forza 250 cc ye 31.300 TL ye, Honda Forza 250 cc çantalısına da 33.800 TL ye sahip olabilir, en konforlu en rakipsiz bu  scooterı kullanmanın keyfine varabilirsiniz.

Honda Forza 250cc İkinci El

Honda Forza 250 cc Scooter ikinci elini bulmak henüz pek mümkün değil. Zira, 2018 Temmuz ayında ülkemizde satışı başlayan bu scooterlerden henüz ikinci elde satılık olanı çok fazla olmayabilir.

7 YORUMLAR

  1. Merhabalar,
    Karsilastirmali gitseydiniz keske, bu fiyat araliklarinda yamaha xmax com daha avantaj sagliyor 25.900 TL gibi agresif bir fiyat politikasi ve 2.elde yaptigi satislarla kullanicisini kar’a gecirebilen tek motordur. Honda bu fiyatlarla cok ama cok zor satis yapar.
    Saygilarimla.

  2. 25900 e 2019 model bluecore motorlu daha geniş ışıklı sele altı bagajı ve 2. elde çeyrek altın gibi. Tipi daha spor hem. Bunlardan daha iyi olsa gam yemiycem. birde 29000 fiyat istiyor. Forza 300 de nal toplamıştı. Yine öyle olacak galiba. bari çantası fiyata dahil dese. Akıllanmıycak bu honda.Bayiler kapanıyor.

  3. Honda forza 250 kullanıcısıyım. Cok memnunum cok yüksek performans yakıt süper… araba almam cünkü tek kişilik 100tl benzin… bu forza tek kişi 30tl benzin koyuyorum… Dogan Şahin 20bin TL cok cabuk bozuyor hep servise git gel git gel masraf yapıyor… Forza masrafsız

  4. Yukarıda herkes forZa nın fiyatının pahalı olduğunu İfade ediyor şu anda bir x max almaya gidin çanta opsiyonel çanta Demir’i öyle,forza da bunu çantalı fabrika çıkışı aldığın zaman 2bin tl fark veriyorsun ama çantanda anahtarsız aç kapa fonksiyonu var xmax ta böyle bişey olsa İnan’ın fiyat farkı 6 bini bulur nacizane düşüncem

  5. Yeni Honda Forza 250 Almamanız İçin 10 Sebep ve Sorunu sizler için sıraladım;

    1- Kısmen maliyetten kaçınılmış, yetersiz ve yanlış konumlandırılmış radyatör ve soğutma sistemi.
    2- Geri dönüşümlü metalden üretilmiş paslanmaya minimum dayanımlı malzeme.
    3- Yeni model rakipleri arasında nispeten fazla yakıt tüketimi ve düşük menzil.
    4- Mühendislik hatalı ağırlık dengesi ve buna dayalı gidon sallama/titreme balans sorunları.
    5- Yeni model rakipleri arasında nispeten düşük hızlanma performansı.
    6- Ülkemiz şartlarına uyumsuz sorunlu ve sallanan ön siperlik ve kullanıma bağlı yağsız kalarak sesli çalışan siperlik motoru.
    7- Maliyet hesapları göze alınarak üretim hatalı yada kalitesi düşürülmüş lastik, jant, salıncak ve amortisör gibi malzemeler.
    8- Açılıp kapanabilen ayna/sinyal tasarıma bağlı flaşör arızaları ve düşük kaliteli camdan üretilen fazlaca kör noktası bulunan aynalar.
    9- İlkel ve sorunlu ipli sistem depo kapağı ve sele kilit mekanizmaları.
    10- Fiyatı göz önüne alındığında nispeten düşük sele işçiliği ve dikiş kalitesi.
    11-(Bonus) Sorunları farkeden kullanıcılar tarafından düşük km lerde fazlaca el değiştirmiş zavallı forza modelleri.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here