Danilo Petrucci Kimdir? Hayatı ve Yarış Kariyeri… MotoGP’deki parlayamayan yıldızlardan biri olan Danilo Petrucci, renkli bir yarış kariyerine sahiptir. Özellikle son dönemlerde Dakar yarışına katılması ve ilk etabı kazanmasıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 24 Ekim 1990 yılında İtalya’da dünyaya gelen Danilo Petrucci, İtalyan asıllı profesyonel motosiklet yarışçısıdır. 2011’de İtalyan Superstock 1000 Şampiyonasını kazandı ve günümüzde Ducati Corse takımı adına MotoGP Dünya Şampiyonasında yarışmaktadır.

Danilo Petrucci, kötü şöhretli Dakar Rallisi’nde etap kazanan ilk MotoGP sürücüsü olarak kısa süre önce ekstrem sporlar dünyasında ön plana çıktı. Bu yıl Danilo Petrucci’ye Dakar Rallisi’nde fabrika destekli bir sürüş teklif ettiler. Bu teklif, disiplinlerin ne kadar farklı olduğu düşünüldüğünde çoğu kişinin hakaret olarak görebileceği bir şeydi. Ancak Petrucci bu teklifi öyle görmedi ve bunu bir fırsat olarak gördü.

Danilo Petrucci İlk Yarış YıllarıDanilo Petrucci Kimdir?

Birçok profesyonel motosiklet sürücüsü gibi İtalyan uyruklu genç yıldız Danilo Petrucci,  küçük yaşta arazi motosikletleriyle kariyerine başladı ve büyük umutlar verdi. 16 yaşına geldiği zaman 600cc sınıfındaki spor motosikletlerinde yarışıyordu. Birkaç yıl Superstock makinelerinde yarıştıktan sonra nihayet 2012 yılında ilk büyük fırsatını elde etti.

IodaRacing ile Hayatının Fırsatı

IodaRacing, grubun gerisinde kalan ve rakiplerine göre daha küçük bir MotoGP takımı olabilirdi fakat Danilo Petrucci’ye en üst düzeyde paha biçilmez bir yarış deneyimi sağladı. Özellikle motosikletinin yetersizlikleri yüzünden rekabetçi olmasa da ara sıra puanlar alabiliyordu. Aynı zamanda diğer takımlara daha iyi makinelerde neler başarabileceğinin bir reklamını yapma fırsatına sahipti. IodaRacing Ducati ile üç sezon geçirdikten sonra 2015’te başka bir fırsat sunuldu. Petrucci’ye Pramac ekibi tarafından tam fabrika destekli bir kariyer fırsatı sunuldu. Böylece Danilo Petrucci, kariyerinin en iyi adımlarından birini attı. Özellikle ıslan bir yarış gününde birinciliği elde etmesi, kariyerinin yükselişte olduğunu gösteriyordu.

Danilo Petrucci’nin Ducati’de Yükselişleri ve İnişleri

2019’da Ducati ona çalışma ekibiyle neler yapabileceğini gösterme şansı verdi. Ayrıca Danilo Petrucci, o yıl ilk MotoGP yarışını kazandı ve sezonu 6.bitirdi. Ancak ne yazık ki 2020’de sezonu, açıkçası daha iyisini hak eden bir motosiklette bir dizi kötü sonuçla sona erdi. Motosiklet hızlı görünse de Petrucci bununla başa çıkamadı. Sezonda 12. sıradaki düşük finişi Ducati’yi değerini kanıtlamak için zirvede bir yılı daha hak ettiğine ikna etmek için yeterli değildi.

KTM Tech3 Dönemi

Miguel Oliveira’yı ana takımına terfi ettirdikten sonra KTM, boş bir koltuk buldu ve Petrucci’ye kısa vadeli bir sözleşme teklifinde bulundu. İtalyan sürücü için hayal kırıklığıyla dolu bir sezon daha olacaktı çünkü motosiklette alıştığı Ducati’den çok farklı bir ritim bulamadı. Sezonun sonunda Petrucci, hiç kimse kontratını yenilemediği için onları suçlayamazdı.

Danilo Petrucci, MotoGP’de Başarılı Olamıyor

Yaşanan aksilikler ve MotoGP’deki verimsizliği, Danilo Petrucci’de yanlış giden bir şeylerin olduğunu göstermektedir. Kimi uzmana göre Danilo Petrucci, MotoGP için çok büyük beden ölçülerine sahiptir. 1.82 cm boyu sayesinde MotoGP’deki en uzun yarışçı olan Petrucci, motosikletin üzerinde istediği gibi hareket edemiyor. Bu olay, sürüşünü ve alacağı riskleri etkilemektedir.

Danilo Petrucci, Dakar Rallisine Katıldı Danilo Petrucci Kimdir?

Çoğu MotoGP sürücüsü gibi toprak motosiklet sürme geçmişine sahip olsa da bu araçları profesyonel olarak hiç kullanmamıştı. Ayrıca Dakar yarışı, kimsenin tecrübe sahibi olmadan çıkmak isteyeceği bir etkinlik değildir. Yıllarını Dakar Rallisine vermiş profesyonel yarışçıların bile gözünün korktuğu bir etkinliktir. Ancak Danilo Petrucci, bir ilke imza attı ve Rallinin 5. etabında, zorlu Dakar Rallisi’nin etabını kazanan ilk MotoGP sürücüsü olarak tarihe geçti. Etap galibiyetinden sonra röportaj yapılırken, etap galibiyetinin kendisi için ne kadar önemli olduğu herkes için açıktı. Aşırı sevinçli olan Petrucci, MotoGP’den beklenmedik bir şekilde atıldıktan sonra bir tür kurtuluş hissetti, gözyaşlarına boğuldu.

Danilo Petrucci, Bu Yıl Tekrardan MotoGP’de Yer Alacak

Ducati, Dakar rallisinden sonra bir kez daha Petrucci’nin kapısını çaldı. Alışılmadık derecede uzun olan bir başka MotoGP pilotu Loris Baz’ın koltuğu teklif etti. Böylece Petrucci için sevdiği işi yapabileceği bir yıl daha var. Kimseye kanıtlayacak hiçbir şeyi kalmamışken, onun düzenli olarak podyum için savaştığını görürseniz çok şaşırmayın. “Danilo Petrucci Kimdir?” sorusunun gerçek cevabını, gelecek yıllarda daha net göreceğiz…

İkinci El Ducati Motosiklet İlanları

İkinci El KTM Motosiklet İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here