Benelli TNT 25 İncelemesi! Ülkemizde Neden Tutunamadı?

0
5979

Benelli TNT 25 İncelemesiBenelli markasını çok seviyorsanız “Benelli TNT 25 İncelemesi!” adlı inceleme içeriğim hoşunuza gitmeyebilir. Benelli, ülkemizde satışa ilk satışa çıktığı zamanlar insanların ilgisini çekmeyi başarmıştır. Ayrıca motosiklet kullanıcıları Bajaj serisi yerine Benelli serisini alıp, bir süre kullanmıştır. 2016 ve 2017 yılları arasında Benelli kullanıcıları, motosikletlerini yerlere göklere sığdıramadılar. İtalyan menşeili olması, insanların Japon motosikletlere bütçelerinin yetmemesi ve trafikte çok fazla Bajaj Pulsar olması insanları Benelli almaya iten sebeplerden bazılarıdır. Fakat zaman geçtikçe Benelli motosikletler bazı yerlerinden ufak sorunlar çıkarmaya başladı ve kullanıcıları servislerde parçaları gelmeyen motosikletlerini uzun süre beklemek zorunda kaldılar. Daha sonra bu kullanıcılardan bazıları motosikletlerini servisten çıkardıktan sonra sonra motosikletlerini ellerinden çıkarabilmek için ucuz fiyata sattılar. Bu ucuzluğa kanan bazı insanlarda Benelli TNT 25’leri alıp, bir güzel motosikletten soğudular. Bu içerik İstanbul’un sahil yolunda kullanarak test ettiğim, Benelli TNT 25 incelemesi ve yan yana gitmek istediğim Yamaha R25 ve KTM Duke 250’yi bol bol kıyaslayacağım bir içerik olacaktır.

Benelli TNT 25 Teknik ÖzelliklerBenelli TNT 25 İncelemesi

Benelli TNT 25 249cc, 24 beygir, 159 kilogram, 17 litre yakıt kapasitesi ve 6 vitesli bir motosiklettir. Motosikletin yakıt tüketimi 100/4.5 – 5 litrelere kadar çıkmaktadır. Yamaha R25 ile kıyaslarsak gayet makul miktarda tüketime sahiptir. Fakat KTM Duke 250 ile aralarında yarı yarıya yakıt tüketimi farkı vardır. Gidiş konusunda motosikletin 24 beygir olduğuna inanmak çok güçtür. Kısa vites oranları ve sürekli yerinde sayma hissiyatı yaşatmaktadır. Çok yakması ve hızlanma problemi olmasının en büyük kaynağı ağırlığıdır. Şehir içinde biraz performanslı hareket etmek istediğinizde motosikletin süzülmek yerine boğulur gibi olduğunu hissedebilirsiniz. Arada söylemem gereken önemli nokta bu sorun kullandığım motosikletten de kaynaklanabilir. Fakat genel olarak motor bloğu akıcı çalışmadığı gibi sürekli tıkanacakmış gibi bir hissiyat yaratmaktadır.

Tasarım Benelli TNT 25 İncelemesi

Benelli TNT 25 İncelemesi yaparken en iyi konuşacağımız konu “Tasarım” konusudur. Tasarım olarak birçok rakibinden başarılıdır. Tuş takımları, grenaj kalitesi ve genel olarak motosikletin dış parçaları sınıfına göre kaliteli durduğunu söyleyebilirim. Gösterge panelinde vites, kilometre saati, hız göstergesi, devir göstergesi, saat, yakıt ve devir saati bulunmaktadır. Genel olarak Benelli TNT 25’in teknik özellikleri kötü ve bütün eleştirileri hak etmektedir. Tasarım konusunda parçalarının sağlam olması, göstergede birçok bilgileri barındırması da avantajlarıdır.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here