Batman’ın Kara Şövalyedeki Motosikletine Ayrıntılı Bakış

2
2483

En favori süper kahramanınız kim? Peki favori süper kahramanınızın özellikleri, kullandığı araçlar ve giydiği kıyafetlere sahip olmak ister misiniz? Bugün sizlerle favori süper kahramanım olan Batman’ın Kara Şövalyedeki motosikletine ayrıntılı bakış atacağız. Bildiğimiz üzere Batman “İyilerin dostu, kötülerin korkulu rüyası” tiplemesinde olan bir süper kahramandır. Çeşitli filmleri, çizgi filmleri ve karikatürleri vardır. Benim Batman’i  favori süper kahramanım olarak görmemim en önemli nedeni; son teknoloji arabaya ve motosiklete sahip olmasıdır.

Zengin milyarderimizin garajındaki arabaları dışında mağarada bulundurduğu araçları ilgi odağı olmaktadır. Batman’a filmlerinde ve kitaplarında yıllar boyunca “Batmobil” Adlı aracı eşlik etmiştir. 2008 yılında Kara Şövalye’nin çıkması ile birlikte Batman’in motosikleti de karşımıza çıkmıştır. Gelin birlikte Batman’in motosikletini inceleyelim.

Elektrikli EnerjiBatmanın Kara Şövalyedeki Motosikletine

Öğrendiğim en ilginç bilgilerden birisi olan filmdeki Batpod’un sesi birinci nesil Tesla Roadstar’dan gelmektedir. Tabii ki de filmdeki motosiklet elektrikli olarak yansıtılsa da konsept olarak alınan motosiklet Honda’nın 750 cc’lik motosikletlerinden birisi alınmıştır.

Mermi ToplarıBatmanın Kara Şövalyedeki Motosikletine

Motosikletin önüne sabitlenmiş silahlar mı? Oldukça havalı bir görüntü sunmaktadır. Batman film boyunca önüne çıkan eşyalardan, araçlardan veya parçalardan mermi topları sayesinde kurtulmaktadır.

Sabit Oturuş PozisyonuBatmanın Kara Şövalyedeki Motosikletine

Batman’ın Kara Şövalyedeki Motosikletine Ayrıntılı Bakış  listemizin sonuncusu oturuş pozisyonu ve koruyucu etkileridir. Batman, Batpod’u normal bir motosiklet sürücüsü gibi yönlendirmemektedir. Motosikletin üzerindeki oturuş pozisyonu Grand Prix sürücülerinden ilham alınmış gibi durmaktadır. Ayrıca süper kahramanımız, oturuş pozisyonu sayesinde birçok engelden ve saldırıdan kurtulmaktadır. Bunun sebebi; oturuş pozisyonunun aslında bir kalkan görevi görmesinden kaynaklanmaktadır.

İkinci El Motosiklet İlanları 

 

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here