Başlangıç Motosikleti | Chopper-Cruiser

0
18547

CHOPPER  – CRUİSER

2. el otomobil fiyatlarındaki yükseliş araç almak isteyen kişileri motosikletlere yönlendirdi. Chopper- Cruiser tarzda motosikletlere yeni başlayacak olan kişilerin ilk kullanacağı motosiklet hayati derecede önemlidir. Bu yazımızda sizlere başlangıç Cruiser – Chopper modellerini listeleyeceğiz.

1Falcon Freedom 250

Falcon Freedom 250

Mat siyah rengi ve fabrika çıkışlı sis farlarıyla çok güzel bir tasarıma sahip olan Falcon Çin menşei olup ülkemizde üretilen bir markadır. 250 cc, tek silindirli, karbüratörlü ve hava – yağ soğutmalı motora sahip olup yedek parçası ve servis bakımları en ucuz motorlardan biridir. Dışarıdan oldukça güzel görünen bir tasarıma sahiptir. Malzeme kalitesi satış fiyatıyla kıyaslandığında gayet kalitelidir. Boyut olarak büyük değildir. Ancak heybetli bir duruşu vardır. Hafif gaz tepkilerine ve yaklaşık 150 kg’lık kuru ağırlığa sahip olup motora yeni başlayanlar için en ideal tercihlerden birisidir. Bu motoru almayı düşünenler için, üzerinde gelen lastikler ülkemiz şartlarına uygun değildir. Bu sebeple değişimi gerekir. Bu tarz motosikletler vibrasyonlu çalıştığı için belirli periyotlarla civatalarının sıkılması gerekir. Son olarak bu motoru aldığınızda kalabalık yerlerde ilgi odağı olursunuz. birçok kişi Harley-Davidson zannedip fotoğraf çekilmek isteyecektir.

2Kuba Superlight 200

Kuba Superlight 200

Çin menşei bir motordur. Cruiser başlangıç motoru denildiğinde ilk akla gelen model Kuba superlight 200 dür. Motorun yakıt sistemi karbüratörlüdür. Soğutma sistemi yağ ve hava ile gerçekleşir. Tek silindirli olan motor bloğu , yedek parça fiyatları çok uygundur. servis bakımları da keza öyle. Motorun boş ağırlığı 130 kg’dir başlangıç motoru olarak çok rahat bir şekilde kullanılabilir. Malzeme kalitesi kötü değildir. Ancak tabi çok bir şey beklememek gerekir. 200 cc’lik motor bloğu sizi maksimum saatte 120 km’lik bir hıza ulaştırabilir. Ancak bunun gerçekten motorun limitleri olduğunu bilmeniz gerekir. Boyut olarak ise biraz ufak bir motor olduğunu hatırlatmak gerek. Özellikle uzun bacaklı biri iseniz oturuş pozisyonunuz pek rahat olmayabilir. Aynı zamanda fabrika çıkış lastikleri ülkemiz asfaltına uygun değildir. Motoru aldıktan sonra kesinlikle lastikleri değiştirmenizi tavsiye derim.

3Daelim Daystar 250 ( Japon chopper)

Daelim Daystar 250 ( Japon chopper)

Daystar 250, Düşük bütçe ile alınabilecek motosikletlerde malzeme kalitesi en iyi olan motosikletlerden biridir. Japon menşeidir. 250cc tek silindirli motoru enjeksiyonlu olup su soğutmalıdır. Önde 2, arkada tek olan fren diskleriyle frenlemesi gayet başarılıdır. Gaz tepkileri ve 160 kg’luk ağırlığı ile yeni başlayanlar için çok uygun bir motordur. Tasarımı ve hatları ise yine bu tarz motorlara ilgi duyanlar tarafından oldukça beğenilir.

4Regal Raptor Spider-Daytona

Regal Raptor Spider-Daytona

Regal Raptor firmasının 2 farklı modeli de yeni başlayanlar için en uygun motorlardan. Her iki motorunda kullandığı motor bloğu hemen hemen aynı olup Spider modeli 250 cc, Daytona modeli ise 350 cc, çift silindirli, su soğutmalı ve enjeksiyonludur. Aslında sadece yeni başlayanlar için değil, bir süredir motor kullanan deneyimli sürücüler için de uygundur. Bununla birlikte yeni başlayanlar için biraz daha güçlü bir motor gücüne sahiptir ancak bu durum sıkıntı oluşturacak kadar yüksek değildir. Ön ve arkada bulunan disk frenleri ile çok iyi bir frenlemeye sahip olan motor tasarım olarak ise bu alanda en iyi görüntüye sahip motorlar arasında yer almaktadır. Spider modeli uzun ön çatalı ile tam bir chopper görünümü sağlamakta, Daytona modeli ise hatları ile estetik bir cruiser görünümü sunmaktadır. Emin olun ki bu motoru kullanırken etrafın da ilgisi üzerinizde olacaktır. Aynı zamanda fabrika çıkışlı bobber versiyonu da mevcuttur. Regal özellikle tasarım anlamında öne geçmektedir. Arka lastiğinin genişliği, ön jantın büyüklüğü, ilgi çeken yerlerindendir.

5Harley-Davidson  street 750

Harley-Davidson  street 750

Harley – Davison, 750 cc motora yeni başlayacak olanlar için çok büyük bir motor hacmi ancak, Harley – Davidson tarafından motora yeni başlayacaklara yönelik olarak üretilen en düşük cc’li motordur. Her ne kadar çok güçlü bir motora sahip olsa da gaz tepkileri açısından yine de yeni başlayacaklara uygun denilebilir. Street 750 tarz açısından chopper – cruiser’dan çok caferacer görünümüne daha yakındır. Ancak malzeme kalitesi, motor gücü, frenlemesi açısından elbette ki en iyi başlangıç motorudur diyebiliriz. Harley’e özgü V-Twin çift silindirli, su soğutmalı motor bloğuna sahiptir. Özellikle alım gücü yüksek ve Harley – Davidson ile motor kullanmaya başlamak isteyenler için en ideal modeldir.

2. el Motosiklet ilanlarına buradan ulaşabilirsiniz >>>

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here