2022 Model Yamaha MT-07 Hakkında Bilinmesi Gerekenler… 

2014 yılında piyasaya sürülen Yamaha MT-07, her zaman Yamaha’nın motosiklet serisinin peynir ekmek gibi satan modeli olarak kabul edilmektedir. Etkileyici güç aktarma organı, zarif tasarımı ve ağırlık oranının mükemmel olmasıyla Yamaha MT-07, Türkiye’deki orta sınıf naked motosiklet kullanıcılarının favorilerinden biri haline geldi. Sonuç olarak aynı zamanda bu Japon markanın en çok satan modeli oldu. Bununla birlikte 2021 yılı MT-07’de büyük bir güncelleme gördü ve bu nedenle 2022 model Yamaha MT-07, belirgin bir değişiklik olmadan onu ileriye taşıdı. 2022 MT-07, modelin eski neslinin değerlerini koruyor ve bu, günlük olarak da sürülebilen son derece eğlenceli bir motosiklete yol açıyor. Rekabet ettiği modellere baktığımız zaman Honda CB600, Kawasaki Z650 ve Suzuki SV650 gibi güçlü ve sağlam motosiklet modellerini görüyoruz. Ancak Yamaha MT-07, orta sınıf naked kategorisinde her zaman zirveye oynamayı başarıyor. İşte 2022 Model Yamaha MT-07 Hakkında Bilinmesi Gerekenler.

Fiyat / Performans Olarak En İdeal Motosiklet: Yamaha MT-07 Yamaha MT-07 Hakkında Bilinmesi Gerekenler

2022 Modelleri gibi Yamaha MT-07’nin bütün modelleri, fiyatına göre iyi bir uyum ve bitiş seviyesi sunuyor. Bunun dışında plastik paneller ve depo iyi bir şekilde bir araya getirilmiş hissi veriyor ve birleştirilen malzemeler, birbirleriyle oldukça uyumludur. Bu yüzden motosiklet, parça kalitesi olarak sorunsuz bir şekilde karşımıza çıkıyor. Boya kalitesi ve motosikletin bütün parçaları, orta seviyenin biraz daha üstündedir. Yamaha MT-07’nin boya ve parça kalitesini değerlendirecek olursak 10 üzerinden 7 puan verebiliriz.

Önemli Özelliklerin Birçoğu Standart Olarak Geliyor

Yamaha, fiyatı uygun tutmak için birçok özellikten yoksun kaldı. Ancak çok ihtiyaç duyulan özelliklerden bazıları standart olarak karşımıza çıktı. 2022 MT-07’de saat, hız, takometre, sıcaklık, yakıt ve yolculuk bilgileri gibi ilgili tüm bilgileri sunan çok işlevli bir LCD gösterge paneli bulunmaktadır. Ekran çok parlak olmasa da genel olarak sürüş anında ve sürüş sonrasında istenilen bütün bilgileri kolaylıkla göstermektedir. Bunun dışında MT-07, bir LED projektör far, LED arka lamba ve LED göstergeler ile birlikte gelmektedir. Ayrıca günümüzde her motosikletin üzerinde standart olarak gelmesi gereken güvenlik özelliği olan ABS de  standart olarak Yamaha-07’nin üzerinde bulunuyor. Ek olarak hız sabitleyicisi, sürüş modları, çekiş kontrolü gibi sürücü yardım özelliklerinin çoğu vardır. Ancak gösterge panelinde Bluetooth bağlantısı, modele göre değişiklik gösterebilir.

Yamaha MT-07’nin tüm modelleri her zaman etkileyici duruyordu. Güç aktarma, elektronik ve diğer donanım açısından önemli bir şey değişmediği için 2022 modelinden de aynı şey beklenmektedir. Tüm bunlar, düzenli bakımla ömür boyu kolayca dayanabilecek bir motosikleti karşımıza çıkarmaktadır. Ancak geçmiş model kullanıcıları, güçsüz ve sert vites geçişi konusunda problem yaşadıklarını dile getiriyordu. Ayrıca yakıt enjeksiyon sorunu da bu problemlerden biriydi. Bu ufak problemler dışında, MT-07’nin hiçbir zaman büyük bir sorunu olmadı. Düzenli yağ ve filtre değişimleri ve valf boşluğu kontrolleri ile MT-07, uzun ömürlü bir motosiklet olmakta.

Yamaha MT-07’nin Çarpıcı TasarımıYamaha MT-07 Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kim ne derse desin Yamaha MT-07’nin tasarımı, döneminin en iyilerinden biri olmasını sağlamaktadır. 2022 Model Yamaha MT-07’nin tasarımı her açıdan göze çarpıyor ve motosiklet, SV650 ve Z650’ye kıyasla onu öne çıkaran gerçeküstü miktarda yol varlığına sahip gibi görünmektedir. Önden görünümüne baktığımız zaman tam LED farlar, geniş gidon motosikletin hırçınlığını gösteriyor. Ancak en iyi görünen tarafı yan profildir. Kontrast oluşturan alaşım jant rengi, öndeki devasa çift disk düzeni ve MT-07’nin karartılmış öğeleri etkileyici görünüyor. MT-07’nin arka ucunda, her ikisi de karaktere katkıda bulunan kısaltılmış kuyruk ile birlikte düzenli bir LED arka lambası bulunur.

MT-07 ile Viraja Girmek

2022 MT-07’nin ön ucu, 5,1″ süspansiyon hareketine sahip KYB 41mm geleneksel çatallarla birlikte gelir. Arka taraf, ön yük ve geri tepme sönümleme ayarlı bir KYB mono-şoka sahiptir. En gelişmiş sistem olmasa da MT-07 virajlarda ve yarış pistlerinde sürmek oldukça keyifli ve güvenlidir. Makul derecede sert süspansiyon düzeni, motosikletin güvenle viraja girmesine yardımcı olur. Ayrıca motosiklet, çizgiyi oldukça iyi koruyor ve çıkış hızları da segment için oldukça yüksektir.

Uzun Yol Performansı, Beklentinizi Karşılamayabilir

Yamaha MT-07’nin yapısı gereği, uzun yol performansı yetersiz gelebilir. Yeterli güce ve torka sahip naked bir motosiklettir. Ara hızlanmaları, son hızlanması ve virajları oldukça zevklidir. Ancak sürekli olarak rüzgara maruz kalacağınız için uzun yolculuklarınız zaman zaman keyifsiz olabilir.

Şehir içi sürüşlerinde ise MT-07’yi anında başarıya ulaştıran şeylerden biri de motosikletin dik oturma pozisyonudur. Yeterince öne ayarlanmış gidon ve arkaya ayarlanmış ayaklıklar ile MT-07, konfor açısından Z650 ve SV650’ye oldukça benziyor. Gidon oldukça geniştir ve geniş aynalar da mükemmel arka görüş sağlamakta.

Yamaha MT-07’nin Paralel-Twin Motoru Yamaha MT-07 Hakkında Bilinmesi Gerekenler

CP2 motorlu giden 2021 MT-07 ve 2022 modelleri aynıdır. Yamaha MT-07,  sıvı soğutmalı paralel ikiz 689cc DOHC motor, 68 beygir ve 68 Nm tork üretebilir. Motor, 6 vitesli bir şanzımanla eşleştirilmiş olarak gelir. Bu motosikleti harika bir güç aktarma organı yapan şey, esas olarak şehir içi sürüşü sırasında sürekli olarak gelen birinci sınıf yüksek tork kapasitesidir.

Kimler Yamaha MT-07 Sahibi Olmalı?

Yamaha MT-07, sorunsuz ve güçlü performansıyla sınıfının lider motosiklet modellerinden biridir. Ancak sorunsuz tork ve güç, kullanıcının sonunu getirebilir. Avrupa emisyonlarının motosikletlerin güçlerini azaltılmasına sebep olmasına rağmen Yamaha MT-07 oldukça güçlü bir motosiklettir. Ağırlıklı olarak şehir içinde motosiklet süren kişiler, Yamaha MT07 sahibi olduklarında mutlu olabilirler. Ancak sürekli uzun yol yapan kişiler, özellikle rüzgarlı havalarda bu motosikletten soğuyabilir. Ayrıca Yamaha MT-07 ucuz işletim maliyetlerine sahip gibi gözükse de her zaman bakım isteyen bir motosiklettir. Örnek olarak yüksek torku ve performansı, modelin lastiklerinin hızlı aşınmasına neden olur. Kötü bir lastiğe sahipseniz, Yamaha MT-07’nin üzerine binmemelisiniz. Bu yüzden sürekli olarak bakım ve yenilik yapabilecek maddi güce sahipseniz ve tecrübenize güveniyorsanız Yamaha MT-07 satın alabilirsiniz.

İkinci El Yamaha MT-07 İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here