Pistlerde bir macera motosikleti kullanarak dizinizi değdirmek istiyorsanız 2022 Ducati Multistrada V4 Pikes Peak Ön İncelemesi ve detaylarını kesinlikle okumalısınız. Ducati, V4 motorlu motosikletleriyle bariz bir şekilde popülaritesini koruyor. Ayrıca geçen yıl Multistrada V4 ile İtalyan üreticiye olan sevgimizin artmasından beri markanın gelecekte çok daha farklı modellere imza atacağının önsezilerini hissedebilmiştik. 2022 Ducati Multistrada V4 Pikes Peak, eski püskü olmayan ve V4 S’ye dayanan daha da odaklı bir yineleme olarak karşımıza çıkıyor.

2022 Ducati Multistrada V4 Pikes Peakİtalyan motosiklet üreticisi Ducati, Pikes Peak rozetini yerleştirdiği bütün motosiklet modelleri ile insanların algılarını yıkmayı başarmaktadır. Örnek olarak Ducati Multistrada V4 Pikes Peak’e sahip olan biri, motosikleti yarış pistlerine çıkarabilir ve hem virajlarda hem de düzlüklerde diğer sürücülerin korkulu rüyası olabilir. Ayrıca uslu uslu şehir içi yollarında gezerken, doğru lastik seçeneği ile dağ yollarında da keyifli sürüşlere sahip olabilir. Bu motosiklet için kesin bir şey demek doğru değildir. Konseptlerin dışına çıkan motor bloğu ve tasarım farklılıklarına baktığımız zaman Ducati Multistrada V4’ü istediğiniz her kategoriye ekleyebilirsiniz. Ancak en belirgin fark, havalı Desmosedici GP 2021’den ilham alan efsanevi  tasarımıdır.

Mekanik değişiklikler, daha küçük tekerlekler, yeniden yapılandırılmış şasi, revize edilmiş ergonomi ve daha fazla ağırlık tasarrufu ile 2022 yılının en iddialı motosikletlerinden biridir. Nispeten aklı başında Ducati Multistrada V4 S, yol belirleyen BMW R1250 GS serisi, aynı derecede hayvansal ve asi KTM 1290 Super Adventure R ve şehirdeki en yeni çocuk  olarak adlandırabileceğimiz Harley-Davidson Pan gibi modellerin birleşmesinden ortaya çıkan motosiklete Ducati Multistrada V4 Pikes Peak diyebiliriz.

Pistlerde bir Adventure motosikleti kullanarak, her virajda dizinizi asfalta değdirmek ister misiniz? O zaman 2022 Ducati Multistrada V4 Pikes Peak Ön İncelemesini dikkatlice okumalısınız. 

Multistrada V4 Pikes Peak, Standart Multi ile Aynı Motora Sahiptir2022 Ducati Multistrada V4 Pikes Peak

Ducati Multistrada V4 Pikes Peak, ana modeli ile aynı motora sahiptir. 1160cc V4 Granturismo motor, standart Multistrada V4’ten değişmeden kalıyor ve 170 beygirlik gücü, 6 ileri vitesli kaydırmalı debriyaja sahip şanzıman ile birleşmektedir. Bu motor, Desmodromik Valflerin olmaması nedeniyle de tartışmalı olarak karşımıza çıkıyor. Ancak Multistrada V4 Pikes Peak’e bir supersport tourer demek daha mantıklı olur.

Daha Küçük ve Daha Hafif Tekerlekler, Yükseltilmiş Süspansiyon ve Gözden Geçirilmiş Ergonomi

Nihayet Ducati, 19 inç jantları değiştirdi. Pikes Peak’e daha küçük ve daha hafif 17 inç jantları ekledi. Ayrıca yeni jantlar, Ducati’nin standart Multi V4’ün dökme alüminyumundan 12 kilo daha hafif olduğunu iddia ettiği Marchesini’nin dövme alüminyum jantlarıdır. Sonuç olarak da ön ve arka tekerlekler artık daha hafif ve 17 inç olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunun dışında ön çamurluk için karbon fiber parçaların kullanılması da motosikletin hafiflemesine yol açtı. Ayrıca süspansiyon, Smart EV 2.0 yarı aktif sistemini de içeren Ohlins süspansiyon düzeniyle büyük ve daha sert bir yükseltme almaktadır. Bu sistem, Panigale V4 S ve Streetfighter V4 S’de kullanılan süspansiyon kurulumunun aynısıdır.

Tekerleklerin küçültülmesi, Ducati’nin şasi düzenini ve ergonomiyi yeniden işlemesini gerektirmiştir. Direksiyon eğimi 24,5 dereceden 25,75 dereceye yükseltilmiştir.  Bu, hem düzlüklerde hem de virajlarda daha dik bir sürüş sağlayan daha uzun bir dingil mesafesi anlamına gelmekte. Motosiklet, yeni versiyonu ile biraz daha sportif, daha yüksek ayaklıklar daha düşük ve daha dar bir gidon ile birlikte sportif olarak karşımıza çıkmaktadır.

Gerçek Ducati Ateşi, Desmosedici GP 21’den Esinlenildi

Multistrada V4 Pikes Peak’i aklı başında kardeşlerinden ayırt etmenin en belirgin yolu, havalı Desmosedici GP ’21 Inspired Livery’dir. Kırmızı-beyaz kombinasyonu, makineye çok fazla drama katmaktadır. Bir başka dramatik mekanik ve estetik değişiklik, Multi’nin geleneksel salınım kolunun çıkarılması oldu.

Güvenlik ve Teknolojiyle Dolu2022 Ducati Multistrada V4 Pikes Peak

Ducati, teknolojinin saf kullanımı söz konusu olduğunda asla hayal kırıklığına uğratmaz. Stylema monoblok kaliperli öndeki Twin 330 mm rotorlar ve 265 mm arka diskleri sayesinde frenler oldukça etkili olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca Panigale V4’te olan her şey, bu motosikletin üzerinde karşımıza çıkıyor. Örnek olarak Bosch’un viraj ABS’si, milimetre dalgalı ön ve arka radar sistemi, uyarlanabilir hız sabitleyici ve kör nokta uyarı sistemi, motosikletin güvenliğini arttırıyor. Diğer yardımcı özelliklere değinecek olursak çekiş ve tekerlek kontrolü ve elektronik olarak kontrol edilen hızlı vites değiştirici, en dikkat çekici özellikleri olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca tüm özellikler, Ducati Connect ve navigasyon için ara yüz olarak da ikiye katlanan 6.5 inçlik bir TFT gösterge paneli aracılığıyla kontrol ediliyor. Yurtdışındaki fiyatlarına baktığımız zaman 2022 Ducati Multistrada V4 Pikes Peak, 28.995 dolardan başlayan fiyatlarla karşımıza çıkıyor.

İkinci El Ducati İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here