1930 Henderson Motosiklet! Custom Tarzı Yakışıklı!

0
3144

Henderson custom motosiklet, ilk kez 1936 yılında yapılan ve o günden bugüne tasarım diliyle oldukça farklı olan bir model.

Siz değerli okuyucularımız için, farklı ve ilgi çekici modelleri araştırmaya devam edeceğiz.

Sizde yorumlar kısmında bu model ile ilgili düşüncelerinizi belirtebilirsiniz…

Bugün piyasa da böyle bir model olsa sizce satılır mıydı?

1Henderson Motosiklet Özellikleri

İlk kez 1936 yılında yapılan custom motor, sıralı 4 silindirli bir motora sahipti.

Tasarım ve işçilik olarak gerçekten çok kaliteli ve heybetli görünün motosiklet, böylesine farklı tasarımları dünya otomotiv tarihinde hep İtalyanlar yapmış olsalar da bu motosiklet bir Amerikan.

Büyük karoser tasarımı, o yıllar için bile oldukça çağın ötesi bir yapıda.

Henderson

Aynı zamanda büyük motoru ve gösterge panelleri ile sürücüsüne çok güzel bir sürüş deneyimi yaşattığı ortada gibi görünüyor.

160 KM/H Maksimum hıza ulaşabilen motosiklet, bugün için üretilen araçların 3 silindirlere düşürüldüğünü düşündüğümüzde, oldukça büyük ve kuvvetli bir motosiklet olduğunu söyleyebiliriz.

Henderson

Tek kişilik olan motosikletin, sele genişliği oldukça büyük ve renk olarak çok uyumlu görünüyor.

Parlak siyah rengi ve ön ızgara tasarımı ile fazlasıyla “Şık” görünen modelin arka tarafında bulunan aydınlatma grubu ile “asık suratlı” bir yapısı var.

2Custom Motosikletlere Talep Var Mı?

Custom motosikletleri, özel yapım olarak düşünebiliriz.

Custom demek, seri üretimden ziyade, daha özel tasarımların ve eklentilerin yapıldığı motosikletler olarak değerlendirilebilir.

Motorlara yapılan eklentiler, egzoz ve karoser üzerinde yapılan geliştirmeler ile motosikletler custom olarak adlandırılıyor.

Peki ülkemizde piyasanın durumu nasıl?

Elbette özel yapım demek daha pahalı olacak hissini bizlerde yaratıyor.

Custom motosiklet aslında tarz olarak da biraz daha farklı bir, kitleye hitap ettiğinden pazar payının oldukça az olduğunu söyleyebiliriz.

Yurtdışında özellikle Amerika’da garaj kültürünün daha yaygın olmasından kaynaklı, custom tarzı motosikletler daha yaygın olarak, üretiliyor. Aynı zamanda bir hobi gibi uğraşılıyor.

Daha çok Chopper, Criuser tarzı motosikletlere benzer bir tarzı olan ama gidon,sele ve egzoz gibi parçalar üzerinde bir eklenti olan makineler oluşturulmuş oluyor.

İkinci el motosiklet ilanları

Tekerinize taş değmesin.

Kaynak-1

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here