Verstappen ve Hamilton’un aynı puanda kalmaları, Formula 1’de işleri kızıştırdı. Suudi Arabistan GP’den Sonra Formula 1’de Ne Olacak? 

Formula 1, Abu Dabi GP rüzgarı ile esmeye devam ediyor. Verstappen ve Hamilton’un aynı puanda kalması, Suudi Arabistan GP’nin en çok konuşulan olaylarından biri oldu. F1 tarihinde gördüğümüz en çılgın ve aksiyon dolu yarışlardan biri olan Suudi Arabistan GP, tadı damağımızda kalarak bitti. Arabistan GP’den sonra Formula 1 fanatikleri, gözlerini Abu Dabi GP’ye çevirdi. Suudi Arabistan Grand Prix’sinin tam bir kaos olduğunu söylersek yalan söylemiş olmayız. Max Verstappen, Q3’teki son uçuş turunda duvara çarptığı andan, yarış sırasında kendisi ve Lewis Hamilton arasındaki pist mücadelelerinin sonuncusuna kadar oldukça aksiyon dolu sahnelere imza attı. Böylece F1 hayranları, sezonun en tuhaf, çılgın ve heyecan verici yarışlarından birinin ardından adrenalin dolu ve muhtemelen zihinsel olarak oldukça şaşırdılar. Ancak her şeyin sonunda iki efsane Formula 1 pilotu, Abu Dabi’deki F1 sezon finaline giden puanlarda eşit kaldı.

Bu yarıştan sonra ne olacağı oldukça merak uyandırmaktadır. Verstappen’in 37. turda Hamilton’a fren kontrolü yaptırmasına karar verildi ve bu da Hamilton’a 10 saniye zaman cezası verilmesine neden oldu. Bu olay, Verstappen’i sakinleştirecek mi yoksa daha çok sinirlendirecek mi? Sorusunu akıllara getirdi. Ayrıca Hamilton, 2016’da Nico Rosberg ile yaptığı unvan savaşından bu yana karşılaştığı en zor mücadelenin bu olduğunu biliyor. Böylece oldukça agresif tutum sergileyeceği düşünülmektedir. Ancak taraftarlar, gazeteciler ve belki de sürücülerin kendileri bile Abu Dabi’deki sezon finalinde neler olabileceği hakkında hiçbir fikre sahip değiller. Formula 1 Abu Dabi GP,  F1 tarihindeki en yoğun şampiyonluk savaşlarından biri olarak acı bir sona ulaşıyor.

Formula 1 Abu Dabi GP’de Ne Olacak?Suudi Arabistan GPden Sonra Formula 1de Ne Olacak?

Bu sezonun Abu Dhabi’de Verstappen ile Hamilton arasında bir rekabetle biteceğini düşünmek kimse için yanlış bir karar olmaz. İkisi artık puanlarda eşit oldu. Eğer deneyimli Formula 1 pilotları, yarışı bitiremeseydi Verstappen galibiyetlerin geri sayımına girecekti. Formula 1 Abu Dabi GP’de neler olacağına kimse karar veremiyor. Bunun sebebi, geçen yılki yarıştan bu yana pist düzenindeki değişiklikler göz önüne alındığında, hangi takımın daha iyi araca sahip olacağı da belirsiz olmasıdır.

Her iki sürücünün de kasıtlı olarak birbirini psikolojik ve fiziksel olarak yıpratmaya çalışması en beklendik konulardan biridir. Herhangi bir çarpışmanın aşırı agresif sürücüler arası hareketten kaynaklanması muhtemeldir. Hamilton’un Formula 1 kariyerine baktığımız zaman her zaman agresif olan yetenekli ve rekortmen Formula 1 pilotunun, 2021 Formula 1 sezonunda geçmiş yıllara göre daha sakin olduğunu görüyoruz. Ancak Abu Dabi GP’de bütün Formula 1 pilotlarının davranışları değişecektir. Özellikle final yarışında berabere kalan Hamilton ve Verstappen’in oldukça agresif bir sürüş sergilemesi beklenmektedir. Bu agresif sürüş ve olaylı Formula 1 finali, ikilinin kaderin değiştirecek.

Formula 1 Abu Dabi GP’de Her Tur Önemli OlacakSuudi Arabistan GPden Sonra Formula 1de Ne Olacak?

Mercedes ve Red Bull arasındaki kelime savaşı, Verstappen’in Silverstone’daki kazasının ardından arttı. Bu mücadele olmasaydı Verstappen, Suudi Arabistan’daki unvanını üçüncülükle tamamlayabilirdi ve bu şampiyona tamamen sona erebilirdi. Bakü’deki lastik arızası ve Macaristan’daki gösteriler, Formula 1 Finalinde aynı puanla girilmesine yol açan önemli olaylardan bazılarıdır. İki takım arasındaki rekabet Abu Dabi’de doruğa çıkabilir ve belki Sergio Perez ve Valtteri Bottas bile mücadelenin artmasına neden olabilirler.

Bir Savaş mı?

Bu çağlar boyu süren bir savaş mıydı? Diye sorarsak, birçok kişi “evet” cevabını verebilir. Silverstone’da işler sadece çirkinleşmeye başladı, ancak savaş giderek daha da yoğunlaştıkça, iki büyük arasındaki devasa bir savaş olmaktan çıkıp, spor tarihinin gördüğü en mücadeleci ve olaylı şampiyonluk dövüşlerinden birine dönüştü. Bu mücadele artık çok ileri gitmiş olabilir ve hayranların Abu Dabi’de ne olacağı konusunda gergin olmalarına şaşmamak gerekiyor. Bunu bir savaş olarak düşünebiliriz. Verstappen ve Hamilton, Mart ayından bu yana spor dünyasını ele geçirdi. Bu mücadelenin Aralık’ta nasıl biteceği merakla bekleniyor. Ayrıca 2021 yılındaki Formula 1 sezonu Verstappen ve Hamilton sayesinde yılın en popüler spor hikayesi olabilir. Özellikle yıllar sonra bile konuşacağım yarışlardan biri olan Suudi Arabistan GP, Formula 1’deki gerilimi çok fazla arttırdı. Eğer yarışmacılar F1 Abu Dabi GP’de sakinliklerini koruyamazlarsa büyük kazalar meydana gelebilir. Şimdiden Suudi Arabistan GP’den Sonra Formula 1’de Ne Olacak? Abu Dabi GP Nasıl Geçecek? Gibi sorular, cevaplanmayı bekliyor.

Formula 1 Yarış Saat Kaçta Hangi Kanalda?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here