F1 Macaristan GP Ardından Yöneticilerin Açıklamaları

Formula 1’de Macaristan GP geride kaldı. Olayların eksik olmadığı ve neredeyse tüm favori isimlerin bir sorun yaşadığı yarışta galibiyet, Alpine pilotu Esteban Ocon’un oldu. Bu galibiyet Fransız pilotun kariyerinin ilk yarış zaferi olarak tarihe geçti. Peki Macaristan GP sonrasında yöneticiler neler söyledi? Kimler takımın aldığı sonuçtan memnundu, kimler değildi? (Liste takımların yarışı bitirme sırasına göre hazırlanmıştır.) İşte bazı yöneticilerin Macaristan GP açıklamaları;

Yöneticilerin Açıklamaları

Macaristan GP Açıklamaları Marcin Budkowski
Alpine Takım Patronu Marcin Budkowski: Ne inanılmaz bir sonuç, Esteban ve Alpine F1 Takımı için ilk galibiyet. Esteban bugün inanılmazdı. İlk Grand Prix zaferi için onu tebrik ediyorum. Stresli bir yarıştı ve inanılmaz uzun hissettirdi. Startta kendimizi harika bir pozisyona soktuk. Yarış sırasında doğru kararları verdik ve pit ekibi iki mükemmel pit stop gerçekleştirdi. Sonra sıra yarışın sonuna kadar devam etmekti. Son turlarda Lewis’in bir tehdit olacağını biliyorduk. Ancak Fernando’ya bu mükemmel savunma için büyük kredi vermeliyiz. Çünkü bu Esteban’ın pozisyonunu korumasına çok yardımcı oldu. Geçmişte çılgın yarışlar gördük ve mesele her fırsattan yararlanmak için orada olmaktı. Bugün tam da bunu yaptık. Bugün sadece pistte değil, Enstone ve Viry’deki ekiple de gurur duyuyorum. Bu onların son birkaç yıldaki sıkı çalışmalarının ödülü. Hadi bu galibiyetin tadını çıkaralım. Bu galibiyet, bizim pek çok şeye karşı iştahımızı arttıracak.
Macaristan GP Açıklamaları Franz Tost
AlphaTauri Takım Patronu Franz Tost: Max’ın kendi hatası olmadan iki kez yarış dışı kaldığı için gerçekten üzgünüm. Ancak genel olarak heyecan verici bir yarıştı. Sonuna kadar ilginç bir yarıştı. İnsanların görmek istediği şey bu. Başka bir sürücü, başka bir takım kazandı. Bu iyi. Kaza ilk virajdaydı… Bunu söylediğim için üzgünüm ama insanlar bunu görmek istiyor. Hiçbir sürücü yaralanmadığı sürece insanlar bunu görmek istiyor.
Macaristan GP Açıklamaları Toto Wolff
Mercedes Takım Patronu Toto Wolff: Valtteri için zor bir başlangıçtı, patinaj yaptı. Kendini ilk viraja sıkıştırdı ve fren noktasını kaçırdı. Büyük sonuçları olan ve birkaç araca zarar veren küçük bir hata ve McLaren ve Red Bull için üzgünüm. Yarışın başında böyle bir kazada kaybetmek zor. Daha sonra, yarışın yeniden başlatılmasında Lewis ile bir karar verdik ve kararımızın kesinlikle arkasındayım. Onu dışarıda tutmak bizim için kesinlikle doğru bir karardı. Önden pite girmek bir kumar olurdu. Pist güneşte inanılmaz derecede hızlı bir şekilde kurudu. Sonrasında Lewis pite geldiği için aptalca davranmış olduk. Lewis’ten harika bir sürüş geldi. Piste geri döndü ve sonunda galibiyet imkânımız oldu. Ancak Fernando güçlü bir şekilde savundu ve belki de kazanmak için bizim zamanımız değildi.
Mercedes Pist Üstü Şefi Andrew Shovlin: Esteban ve Alpine’i galibiyet için tebrik ederiz. Bizim için çok düzenli bir gün değildi. Valtteri çok kötü bir başlangıç ​​yaptı ve 1. virajdaki hatası; Max, Sergio ve Lando için günü mahvetti. Çok fazla teselli olmasa da bunun için sadece özür dileyebiliriz. Yeniden başlatma sırasında bulunduğumuz pozisyon göz önüne alındığında, özellikle kaygan zeminlerde kumar oynamak istemedik. Ancak tüm grid orta hamurlara döndüğünü gördüğümüzde şaşırdık. Hepsinin formasyon turunda pite girdiğini görmek daha da şaşırtıcıydı. Bu bizim için yarışın en önemli anlarından biri. Ancak ilk garaja sahip olmak, arkamızdan gelen araçların pitten çıkmamızı engellediği anlamına geldiğinden, yeniden startta yine lider olamayacaktık. Son pozisyondan geri dönmek, açıkça Lewis için çok büyük bir zorluktu. Üçüncü sıraya çıkmak elindeki her şeyi verdi.
Geçiş yapmanın çok zor olduğu bir pist ve geçmek için iki stopa geçmek zorunda kaldık. Ama ne yazık ki Fernando’nun arkasında çok fazla tur geçirdik ve bu da Lewis’in sadece son turda liderleri yakalayabildiği anlamına geliyordu. Burada kazanma şansını kaybetmek sinir bozucu ama aracın gerçekten iyi olması cesaret verici. Bu kadar güçlü olmayı beklemiyorduk. Yaz tatilinden önce bir haftamız var ve yapılacak çok fazla iş var. Ama Şubat’taki testten bu yana aralıksız devam ettiğimiz için biraz ara vermek güzel olacak.
Macaristan GP Açıklamaları Mattia Binotto
Ferrari Takım Patronu Mattia Binotto: Başlamadan önceki yağmurun birincilik için mücadele etme fırsatı yarattığı göz önüne alındığında, harika bir sonuç alma şansımız vardı. Bununla birlikte, Charles ıslak zeminde startın ardından ilk anlarda doğru temkinli yaklaşımı benimsemiş ve sıra kazanmış olsa da, virajı daha az ihtiyatlı bir şekilde dönen bir sürücü tarafından arkadan vuruldu. Kısaca söylemek gerekirse gerçek bir hayal kırıklığıydı. Çünkü bence Charles bugün gerçekten iyi iş çıkarabilirdi. Carlos, ilk turun ilk bölümünde 15. sıradan dördüncü sıraya çıkarak için harika bir iş başardı. Yeniden başlatıldığında, hemen kuru zemin lastikleri için pite geldi. İki saniyeden kısa bir pit stoptan sonra, o andaki tüm trafiği göz önünde bulundurarak güvenlik gerekliliklerini göz önünde bulundurarak onu tekrar pit yoluna saldık. Bizim önümüzde yer alan garajların böyle bir çekincesi yok gibiydi. Bu yüzden birkaç sıra kaybettik. Bu da muhtemelen Carlos’a birinci ve ikinci olan iki sürücü ile mücadele etme şansına mâl oldu.
Yarış o andan itibaren devam ettiğinde dördüncülük, yarış performansımızın adil bir yansıması oldu. Takımın geçen yıl çok zor bir sezonun ardından iyi tepki verdiği şampiyonanın çok yoğun bir ilk yarısı artık sona erdi. Bizim gibi ilerleme kaydeden genç, çok güçlü sürücülerimiz var. Artık yılın ikinci yarısına yenilenmiş bir enerjiyle girmeden önce, nefes almak ve pilleri yeniden doldurmak için kısa bir ara verebiliriz.
Williams Araç Performans Müdürü Dave Robson: Bugün az miktarda yağan yağmur, pist büyük bir şansa neden oldu. Açıkçası, en azından ilk yarış başlangıcındaki kazalardan faydalandık. Ancak takım durumdan en iyi şekilde yararlandı ve yarış boyunca iyi kararlar aldı. Her iki sürücü de hızlarını, araçlarını ve lastiklerini ustalıkla yönetti ve her ikisi de baştan sona sakin ve kendinden emindi. Sonunda bazı pozisyonları daha hızlı arabalara kaptırmış olsak da sonuçtan yine de çok memnunuz. Nispeten kuru koşullarda bitirmek, yakıtı yönetmek için çok çalışmamız gerektiği anlamına geliyordu. Ancak bu iyi şekilde ve lastik yönetimi ile birlikte yapıldı. Bugün biraz şanslı olsak da; sonuç, pistte ve fabrikada çok fazla çalışma, son birkaç sezonda takım olarak öğrendiğimiz her şeyi uygulamaya koyma yeteneği sayesinde oldu. Artık biraz ara vermeden önce Belçika için hazırlıklarımıza başlayabiliriz. Döndüğümüzde sezonun ikinci bölümüne yenilenmiş bir güvenle saldıracağız.
Red Bull Takım Patronu Christian Horner: Bu hafta sonunu böyle bitirmek son derece sinir bozucuydu. Ama yaz tatiline giderken hala şampiyonada 10 puanın içindeyiz. Bu da her şeyimizi vereceğimiz anlamına geliyor. Ne yazık ki, Bottas 1. virajda geç fren yaparak her iki aracımızı da eledi. Checo hemen yarışı bırakmak zorunda kaldı. Max’in arabasının sağ tarafındaki önemli miktarda hasar, önde savaşma şansının olmadığı anlamına geliyordu. Max’in arabasını yarışa hazırlamak için harikalar yaratan mekaniklerimize bir kez daha tam kredi verilmelidir. Sıcaklık ölçerler dışarıdaydı. Yeniden start öncesi kısıtlı sürede durumu düzeltebilmek için, sağ tarafı olduğunca sabitlemek zorunda kaldılar. Bu oldukça dikkat çekiciydi.Macaristan GP Açıklamaları Christian Horner
Ayrıca, Checo’nun bugüne neler sakladığını görememiş olmak da hayal kırıklığı yarattı. Çünkü startı etkileyiciydi, araca ve yarış hızına çok güveniyordu. Max, yoğun hasara ve yere basma kayıplarına rağmen sıkı bir şekilde savaştı ve yıl sonunda hayati önem taşıyabilecek bir puanı aldı. (Horner’ın Macaristan GP açıklamaları Vettel diskalifiye edildikten önce yapıldı. Sonrasında bu diskalifiye ile Max, 1 puan daha kazandı.) Bunun bugün bize çok pahalıya mal olduğuna şüphe yok. Maliyet sınırını, puanların yakınlığını ve şimdi de Checo’nun motorunun durumunu düşündüğünüzde sonuçlar pahalıya patladı. Ancak yaz tatiline girmek için birçok olumlu şey var. Yıllardır sahip olduğumuz en rekabetçi şasi ve güç ünitesi paketi ile altı zafere ulaştık. Tüm ekip tamamen motive oldu. Birkaç hafta ara vereceğiz, yeniden güç kazanacağız ve bu şampiyonanın ikinci yarısı için savaşarak çıkacağız. Daha önce de buna benzer yakın şampiyonluk savaşları yaşadık ve hiçbir şeyden vazgeçmiyoruz. Her iki şampiyonada da, ilk iki takım/pilot arasındaki puan farkı hala çok küçük, bu sene destansı bir ikinci yarı olacak ve biz buna hazırız.
Frederic Vasseur
Alfa Romeo Takım Patronu Frederic Vasseur: Umut verici bir başlangıcın ardından takım için çok zor bir hafta sonu oldu. Sezonun en iyi genel sıralama performansını gösterdiğimiz ancak açılış etaplarının kaos olduğu güzel bir Cumartesi gününden sonra yarışa girdik. Birinci virajda start olaylarından kaçınmaya çalışırken engellendik. Araç geçmenin çok zor olduğu bir pistte, geriden gelmek zorunda kaldık. Ne yazık ki Mazepin’le bir çarpışma ve pit alanında aşırı hız, Kimi ve Antonio’nun ceza almasına neden oldu. Sonunda durumu puana çeviremedik. (Vettel diskalifiye edildikten sonra Alfa Romeo, Kimi Raikkonen’le bir puana ulaşmış oldu.) Büyük puanlar almak için bir fırsat olduğu için hayal kırıklığı dolu bir yarıştı. Ama sezonun ikinci yarısında daha fazla fırsata sahip olacağımızı bilerek sıkı çalışmaya devam ediyoruz.
Andreas Seidl
McLaren Takım Patronu Andreas Seidl: Bizim için unutulacak bir gün. Ne yazık ki, hem sürücülerimiz hem de arabalarımız; iyi bir start sonrası ilk virajdaki olayların kurbanı oldular. Lando’nun aracını büyük hasarla hemen emekli etmek zorunda kaldık. Daniel’in de üstyapısında ağır hasar vardı. Ancak takım hala puanlar için savaşmaya çalışıyordu ki bu, yaşadığımız aero kaybıyla mümkün değildi. Lando ve Daniel’e, tüm ekip ve HPP’deki meslektaşlarımıza, bu hafta sonu boyunca burada yaptıkları tüm sıkı çalışmalar için teşekkürler. Her iki şampiyonada da sezonun ilk yarısını P3 ile bitireceğiz. Bu da sezonun ikinci yarısına başladığımızda iyi bir pozisyon olacak. Tüm takım olarak, iki hafta boyunca hak ettiğimiz bir yaz tatiline girmeden önce, Salı ve Çarşamba günleri burada bir Pirelli testini tamamlamak için Macaristan’da kalacağız. Bugünkü harika bir sürüş ve galibiyet için Esteban ve Alpine’i tebrik ederim.
Günther Steiner
Haas Takım Patronu Günther Steiner: Bugün bizim için zor bir gün. Gün olan tüm kargaşa ile umut verici başladı. Her zaman bir umudumuz vardı. Nikita’nın suçu olmayan bir durumda Alfa Romeo tarafından yarış dışı kaldık. İyi olan, Mick’in orada ne varsa onun için savaştığını ve Giovinazzi’yi arkasında tuttuğunu görmekti, bu oldukça iyiydi. Elbette, gelecek yıl için, birisiyle mücadele etmesi ona iyi bir ders oldu. Arabası daha hızlı olsa bile, onu geride tuttu. Hâlâ sinir bozucuydu çünkü diğer insanlar puan aldı ve biz alamadık. Bir aşamada biz de alacağız gibi görünüyordu.
Macaristan GP Açıklamaları Otmar Szafnauer
Aston Martin Takım Patronu Otmar Szafnauer: Formula 1 tamamen küçük yanlışlarla ilgilidir. Aston Martin Takımına bugünkü ilk Grand Prix galibiyetimize mal olan da birkaç küçük yanlıştı. 36. tur pitteki zaman kaybımız bir saniyeden sadece bir kısmı daha az olsaydı, Sebastian, Ocon’u geçer ve kesinlikle kazanmaya giderdi. Bununla birlikte, ikincilik bizim için harika bir sonuç ve Ocon hatasız sürdü. Lance bir kez daha şanssızdı, çünkü Sebastian da dahil olmak üzere birçok arabayı geçerek gerçekten sansasyonel bir başlangıç yaptı. İlk virajda kazaya karışmamış olsaydı, bugün iki araçla podyum yapabilirdik. Bununla birlikte, önünde bir araba karmaşası ile karşı karşıya kalan Lance’in gidecek hiçbir yeri kalmamıştı ve hepsi bu kadardı. Son olarak, hem Macaristan’da hem de Birleşik Krallık’ta bugünün sonucunu mümkün kılmak için çok çalışan herkese saygılarımı sunmak istiyorum. Sırada yaz tatili, ardından Spa!

(Szafnauer’in Macaristan GP açıklamaları, Vettel’in diskalifiye edilmesi kararından önce yapılmıştır. Aston Martin Patronunun, diskalifiye kararına ilişkin açıklamaları için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.)

SEBASTİAN VETTEL YARIŞ SONU DİSKALİFİYE EDİLDİ!

Formula 1 Macaristan GP açıklamaları bu şekildeydi. Daha fazla Formula 1 içeriği için bizi takip etmeye devam edin.

Formula 1 Macaristan GP Özeti

Macaristan GP Açıklamaları: Pilotlar

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here