Bahreyn’de İkinci Bir Yarış Daha Yapılabilir

Hayatın her alanında olduğu gibi salgın şartları Formula 1 takvimini de etkiledi. Geçtiğimiz sezon oldukça zor şartlarda yapılan 17 yarışın ardından bu sezon için sene başında 23 yarışlık bir takvim açıklanmıştı. Ancak şartlar, Türkiye’de dahil olmak üzere, birçok yarışın iptal edilmesine neden oldu. Türkiye sonradan farklı bir tarihte takvime dahil edilse de takvimden tamamen çıkan pistler oldu. Bu sezon 23 yarış yapmak isteyen Formula 1 yönetimi, şu an için 22 yarışa sahip. Ancak Formula 1 CEO’su Stefano Domenicali, Bahreyn’de ikinci bir yarış daha yapılabileceğini ifade etti.

Pek Çok Pist İçin Durum Belirsiz

Sezonun ikinci yarısında yapılması planlanan yarışların bir kısmı ile alakalı durum hala belirsiz. En son Avustralya GP takvimden çıkarılmıştı. Ancak Japonya, Brezilya ve Meksika’da yapılacak yarışların durumu için hala belirsizlik söz konusu. Bu yarışlar yerine Kuveyt ve Katar isimleri geçerken, Bahreyn de alternatiflerden biri. Bahreyn pistinin kısa düzeninde ikinci bir Bahreyn yarışı yapılabilir.

Formula 1 CEO’su Domenicali’nin AçıklamalarıStefano Domenicali

Verdiği röportaj sırasında gelen Katar’la alakalı soruya cevap veren Domenicali şöyle konuştu: ‘’Doğruyu söylemek gerekirse, Bahreyn’de ikinci bir yarış hakkında daha fazla görüşme var. Ağustos ayı ortasına kadar her şeyi netleştirmeyi umuyoruz. Ayrıca Japonya da şu an inceleme altında.’’

Eğer bu sezon için Bahreyn’de bir yarış daha yapılırsa, bu yarış ülkede 1 yıl içerisinde yapılan dördüncü Formula 1 yarışı olacak.

Motor Sporları Haberleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here