MotoGP 2021 Sezonu ‘nda Şimdiye Kadar Ne Oldu?

Her zaman olduğu gibi kıyasıya rekabetin yaşandığı ve 26 Mart’ta başlayan MotoGP 2021 Sezonu ‘nda 4 yarış geride kaldı. Tamamlanan yarışlarda 9 farklı pilot podyum görürken, her yarışı farklı bir sürücü kazandı. Formula 1 ile kıyaslandığında rekabetin içinde daha fazla pilotun bulunduğu seride, Ducati Lenovo sürücüsü Francesco Bagnaia 66 puanla sürücüler kılasmanında liderlik konumunda bulunuyor. 24 yaşındaki İtalya sürücüyü, Monster Energy Yamaha pilotu Fabio Quartararo 2 puan geriden takım ediyor.

MotoGP 20212021 yılında podyuma çıkma başarısı gösteren pilotlar ise, Maverick Vinales, Johann Zarco, Francesco Bagnaia, Fabio Quartararo, Jorge Martin, Joan Mir, Jack Miller ve Franco Morbidelli. Eski dünya şampiyonları Valentino Rossi ve Marc Marquez ise sırasıyla sürücüler klasmanının 21 ve 15.sırasında bulunuyor. İşte sürücüler klasmanındaki son durum;

MotoGP Sürücüler Klasmanı 2021

PDF

Markalar klasmanında da rekabe+t devam ediyor. Maverick Vinales ve Fabio Quartararo’nun takımı Monster Energy Yamaha 114 puanla lider konumda. Yamaha’yı 105 puanla Ducati Lenovo takip ediyor. Toplam 22 yarış yapılması planlanan sezonun kalanında da bu iki takımı zirvede görme ihtimalimiz oldukça yüksek. Bu iki takımı ise 72 puanla Suzuki, 65 puanla Primac Racing takımları takip ediyor.

Katar GP (1. Yarış)

Katarda yarışa Francesco Bagnaia yarışa ilk sıradan başladı. Ancak yarışta üstünlüğünü koruyamayan Bagnaia, yarışı 3. Sırada tamamladı. Sıralama turlarında 3. Olan Maverick Vinales ise yarışın kazananı oldu. Podyumun 2. Basamağına ise Johann Zarco çıktı. Yarışa 4. Sırada başlayan 6 kez dünya şampiyonu Valentino Rossi ise ancak 12.sırada finish görebildi.

MotoGP Katar Podyum

Doha GP (2. Yarış)

Katar’da yapılan sezonun ve Katar’ın ikinci yarışı Doha GP’nin galibi yarışa beşinci sıradan başlayan Fabio Quartararo oldu. Sıralamalarda en hızlı tur süresini elde eden Ducati sürücüsü Jorge Martin ise 3. Oldu. Martin’in takım arkadaşı Johann Zarco ise 2.sırada yer aldı. İlk yarışın galibi Maverick Vinales ise yarışı 5.sırada tamamlayabildi.

MotoGP 2021 Sezonu Doha Podyum

Portekiz GP (3. Yarış)

Portekiz’de ise Fabia Quartararo rüzgarı esti. Fransız pilot ilk sıradan başladığı yarışı birinci bitirerek sezonun kendi adına ikinci galibiyetini elde etti. Onu, sürücüler klasmanı lideri Francesco Bagnaia takip ederken, 2020 yılı dünya şampiyonu Joan Mir 3.sırayı elde etti. Geçirdiği kaza sonucu bir süre yarışamayan 6 kez dünya şampiyonu Marc Marquez ise verdiğini aranın ardından çıktığı ilk yarışta yedinci sırayı elde etti.

MotoGP Portugal Podyum

İspanya GP (4. Yarış)

2 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen sezonun 4. ayağı İspanya’nın Jerez pistinde gerçekleştirildi. Avustralyalı pilot Jack Miller üçüncü sıradan başladığı yarışı ilk sırada tamamlayarak kendisi ve takımı için sezonun ilk galibiyeni elde etti. Miller’ın takım arkadaşı Francesco Bagnaia ise Ducati’yle ikinci sırayı aldı. Yamaha’dan Franco Morbidelli ise podyumun son basamağına çıktı. Önceki iki yarışı ilk sırada tamamlayan Fabio Quartararo ise yarışı ancak 13. sırada bitirebildi.

MotoGP 2021 Sezonu İspanya Podyum

MotoGP 2021 Sezonu 13-16 Mayıs hafta sonunda yapılacak olan Fransa GP’si ile devam edecek. Yarış S Sport ve S Sport+ ekranlarından yayınlanacak.

İkinci El Motosiklet İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here