Mini Cooper İçten Yanmalı Motorlara Veda Mı Edecek?

0
881
mini içten yanmalı

Mini Cooper İçten Yanmalı Motorlara Veda Mı Edecek?

Otomobil endüstrisi kademeli olarak elektrikli araçlara geçerken, gittikçe daha fazla otomobil üreticisinin içten yanmalı motorun ömrünün tükenmesinin sinyallerini duymaya hazırlanın . Mini‘nin bu hafta yapacağı açıklamalarda böyle bir durum var. Bu da son içten yanmalı motor ile çalışan arabasını 2025’te tanıtma planlarını ortaya koyuyor. İngiliz markası “2030’ların başında” tamamen elektrikli araçlara geçecek. Mini Cooper İçten Yanmalı Motorlara Veda Mı Edecek?

Açıklama BMW Grup Başkanı’ndan Geldi

Açıklama, bu sabah BMW başkanı Oliver Zipse tarafından şirketin 2021 Yıllık Konferansı sırasında yapıldı ve i4’ün üretim formunda resmi bir açıklamasını da içeriyordu . Mini, BMW Group’un içten yanmalı motoru tamamen terk eden ve Cooper SE tarafından başlatılan tamamen elektrikli bir geleceği kucaklayan ilk markası olacak .

Mini, içten yanmalı motorlu son otomobilin montaj hattından çıkacağı önümüzdeki on yılın başlangıcından önce planlıyor. Tamamen elektrikli araçların 2027 yılına kadar yıllık satışlarının en az yarısını oluşturacağını tahmin ediliyor. Bu arada, 2023, yeni nesil Countryman’ın Almanya’daki Leipzig fabrikasında hem geleneksel hem de tamamen elektrikli motorlarla üretime gireceği yıl olacak.

Tüm Modeller Ortaklaşa Üretilecek

Aynı zamanda Mini, 2023’ten itibaren yeni elektrikli arabaları tanıtmak için Great Wall Motor ile bu amaca yönelik bir EV platformu üzerinde çalışıyor. Oliver Zipse’e göre, 2025’ten sonra İngiliz markanın piyasaya sürdüğü her yeni otomobil, BMW Group’un elektrikli Rolls-Royce modellerini de içeren yeşil girişim hamlesinin bir parçası olarak yanmalı motoru tamamen ortadan kaldıracak.

BMW’nin alt markası olan MINI için; “Kentsel marka elektrikli mobilite için kesinlikle ideal olduğu için ileriye dönük öncü bir rol oynayacağını” söylüyor. Kaçınılmaz EV çağında, “Dünyanın her bölgesinde bir ayak iziyle tamamen küresel bir marka olarak kalacaktır.” açıklamalarıyla tamamladılar.

2. El Satılık Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here