SUV’ler pazarı yönetiyor

Sedanlar, SUV marketinin genişlemesinden etkilenen tek araç değil. Küçük kompakt arabalar ve üstü açık arabalar da gün geçtikçe alıcısını kaybediyor. Görünüşe göre, Mini de bu durumdan etkileniyor. 2024’te Cooper Convertible ’ın üretiminin durdurulacağı bildiriliyor. Mini raporu onaylamadı, ancak güvenilir olarak varsayılabilir. Çünkü firma, 2018’e kıyasla % 25’lik bir düşüşle, dünyanın en büyük pazarlarından biri olan Amerika Birleşik Devletleri’nde yalnızca 4.031 adet Convertible sattı. Dünya genelinde satışlar 30.426 olarak bildirildi, 2016’nın sonuçlarına kıyasla % 14’lük bir düşüş gösterdi.

cooper convertible

Cooper Convertible son zamanlarını yaşıyor

Haber göz önüne alındığında, Mini’nin şu anda Cooper Convertible’da neler sunduğuna bir göz atmakta fayda var. Araç Yaklaşık 27.000 $ ‘dan başlıyor ve üç donanım seviyesinde sunuluyor: Cooper, Cooper S ve John Cooper Works. İkincisi, 228 beygir gücünde çift turbolu, 2.0 litrelik sıralı dört silindire sahip. Seçeneklerle birlikte, bu Mini modelleri, 40.000 $ ‘ı geçerek kullanıcılarla buluşuyor. John Cooper Works Convertible, yalnızca sekiz ileri otomatik ile sunuluyor.

Fakat dönüştürülebilir bir Mini isteyen sürücüler tamamen şanssız olmayabilir. 2014’te tanıtılan baş döndürücü Superleggera Vision konsepti üretime ulaşacak gibi gelmese de, markanın fikirden vazgeçmediği anlamına gelebilir. BMW’nin sahibi olduğu marka, bağımsız bir spor otomobil başlatma fikrinden vazgeçmedi. Araç muhtemelen elektrikli olacaktı ve henüz üretim için onaylanmadı. Fakat Mini’nin ilgilenmesi gereken daha acil sorunları var. Tüm pazarlardaki sürücülerin crossover’lar etrafında toplanmasıyla küresel satışlar 2019’da % 4,1 düştü.

cooper convertible

Çeşitli modellerde ertelemeye gidiliyor

Yöneticiler, bir çare olarak, bazı değişiklikler yapmak zorunda kaldılar. Yine retro esintili bir tasarıma sahip olacak ancak sürücülere daha basit, daha temiz görünümlü bir iç mekan sunmak araba konusunda da ertelemeye gittiler. Büyük ölçüde teknolojiye güvenecek olan yeni nesil Hardtop’un lansmanını ertelediklerini doğruladılar. Bu arada, şirketin pazarın kilit segmentlerinde hisse oluşturmasına izin verecek bir çift crossover geliştirdiği bildiriliyor. Paceman ismini canlandırabilecek bir model, Çin merkezli Great Wall Motors ile ortaklaşa geliştirilen bir elektrikli model olarak gelecek. Muhtemelen Traveler olarak adlandırılan ikincisi, büyük ölçüde Amerikan pazarını hedefleyen ve boyut olarak BMW’nin X1 ve X3’ü arasında konumlandırılan daha geleneksel bir SUV olacak. 3 Serisi gibi otomobillerin temelini oluşturan Alman firmanın modüler CLAR platformunu kullanacak.

Elektrifikasyon ve özerklik gibi yeni teknolojilere yatırım yaparken menzili genişletmek, büyük miktarda kaynak gerektirir. Buna yüzden, bu harcamalar Convertible için durumu daha da zorlaştırıyor. Rapor doğruysa, Convertible yaklaşık 3,5 yıl daha piyasada var olacak. bu nedenle üstünü son kez kapatmadan önce bazı güncelleme alabilir.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here