Michael Schumacher’in İlham Veren Çocuk Hikayesi

0
3895

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun!

Bugün 23 Nisan. Ülkemizde tam 97 yıldır 23 Nisan denilince akla canlı renkler, balonlar, çocuklar, halk dansları geliyor. Elbette bu görseller de çocukluk coşkusuna işaret ediyor.  Dünyanın en güzel bayramlarından biri, şüphesiz, 23 Nisan. Çünkü çocuklara aramağan edilmiş ve ulusal egemenlik mesajı veren bir bayram. Her yıl, çocuklar için keyifli eğlencelerle kutlanan bu özel günde biz de hemen her otomotiv tutkunu için çok özel bir insan olduğuna inandığımız bir otomobil yarışçısının enteresan çocukluk hikayesini anlatmak istedik: İşte, Michael Schumacher’in ilham veren çocukluğu…

 

Bir süredir komada olan ardından da evinde rehabilitasyon gören ünlü yarışçı, Ferrari, motor sporları, Formula1, yarış pisti gibi kavramlarla neredeyse birlikte anılıyor. Tarihte ilk motor sporları 1900’lerin başlarında başlamış. O günden beri dünyada pek çok yarışçı efsane olmuş. Ama Michael Schumacher’in yakaldığı şöhret, gerçekten bir başka. Karizmatik görünümü, dost canlısı barışçıl tutumu, sportmen tavırları ve işine duyduğu tutku bu şöhretin açıklaması olabilir. Spor yapmaya daha doğrusu yarışmaya olan tutkusu ise çocukluğunda başlamış. 

 

Bugün, motor sporları tarihine dünyanın en iyi Formula  1 Plotlarından biri olarak adını yazdırmış olan Michael Schumacher, 1969 yılının Ocak ayında Almanya’da Köln’de doğmuş. Babası da bir yarış pilotu olan Schumacher, daha bebekken evde oyuncak arabalarla yarışmaya başlamış. Kiminle mi, ağabeyi ile. Ralf ve Michael Schumacher kardeşler önce oyuncak arabalarla başlamışlar yarışmaya. Ancak çocuk oyunu gibi değil, daha profesyonelce. Çünkü anne ve babaları onları daha bebeklikten yarış pilotu olacak şekilde yetiştirmiş. Evdeki oyunlar, sohpetler hep otomobiller, yarışlar, pistler, otomotiv endüstrisi, mühendisliği ve tasarımı üzerineymiş. 

 

 

 

Daha 4 yaşındayken babasının yaptığı üstü açık minik yarış arabasıyla ilk galibiyetini almış Schumacher. Kazanmanın tadını alan her çocuk gibi bu deneyimi tekrar etmek istemiş. Daha 12 yaşındayken yarış pilotu olarak ilk lisansını almış. Henüz 20’li yaşlarına gelmeden de dünyanın en prestijli yarışlarından biri olan Almanya Formula Khoning Series Kart Racing’i kazanmış. 

 

 

 

Başarılı bir yaşam grafiği genellikle daha çocukken hatta bebekken başlıyor. Bugün Almanya’daki evinde rehabilitasyon gören ünlü yarış pilotunun tarihe yazılan başarısının altında da güzel bir çocukluk hikayesi var. 

 

 

 

Ülkemizde de böyle geleceğe yön veren çocukların sayısının artması dileğiyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz. 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here