Mercedes’in Elektrikli Otomobil Hedefi Büyük!

0
5589

Mercedes’in Yeni Elektrikli Otomobilleri Çok Konuşulacak

Elektrikli otomobiller, geleceğin motorlu taşıtlar dünyasını şekillendirecek, gelecek yıllarda otomotiv endüstrisi elektrikli olacak derken, o günler geldi dayandı dedirtecek bir haber Mercedes’ten çıktı bile. Mercedes, gelecek  5 yıl içinde tam on yeni elektrikli otomobil üreteceğini açıkladı.

Zaten Mercedes EQ ile oldukça güçlü bir talep toplayan ve hiç ihtiyacı olmasa da popülaritesini arttırmayı başaran Mercedes, gelecek hedeflerini elektrikli ve sürücüsüz teknolojilerle şekillendirme kararı aldı.

Elektrikli otomobil denilince ilk akla gelen markalardan biri olan Mercedes, bu konuda öncü tavrını sürdürmek istiyor. Mercedes Benz, Daimler çatı şirketinin aldığı karara göre de önümüzdeki yıllar Mercedes’in elektrikli otomobil üretmek için düğmeye bastığı dönem alacak.

Otomotiv konusunda geleceği gören uzmanlara göre bugünün yakıt teknolojisi anlayışı tıkanmış durumda. Yolun sonuna gelen benzinli ve dizel yakıt tüketimi yerini elektrikli, hibrit motorlara bırkatı, bırakıyor… Gelecek on yıl içinde özellikle Avrupa’nın tamamı elektrikli ya da hybrit araç kullanıyor olacak. İşte bu ön görü otomotiv sektörünü harelete geçirmeye yetiyor. Mercedes’e de ilham veren özellikle Avrupa’nın elektrikli araç talebi, otomotiv sektörünü hareketlendirecek gibi.

Mercedes, gelecek beş yıl için elektrikli otomobil üretimine 12 milyon dolar gibi bir rakam ayırmayı planıyor. Peki, bu yatırım nasıl kullanıalcak, Mercedes bu alanda neler yapacak…

Mercedes’in temel hedefi elektrikli araba ve hybrit araç motoru teknolojisi için AR-GE üssünü geliştirmek. Zira, mühendisliğe yatırım yapmak, bu alanda öncü teknolojiler gerçekleştirerek pazarda yer edinmenin en önemli aracı. Alman otomotiv markası Mercedes, elektrikli oto pazarına getireceği yeniliklerle konuşulmak istiyor.

Tüm bu bilgilere BMW, Mercedes gibi markaların elektrikli araba konusunda Tesla elektrikli araç teknolojisini güçlü bir rakip olarak gördüklerini de eklemek gerek.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here