Mercedes EQA: Şık, Yenilikçi, Çevreci

0
1947
mercedes eqa

Mercedes serisinin elektrifikasyon süreci devam ediyor. EQC’den sonra tamamen elektrikli modellerinin yelpazesi, daha küçük Mercedes EQA gelişiyle genişliyor. “Geleneksel” motorlarla çalışan GLA ile aynı platform üzerine inşa edilen EQA, elektrikli Mercedes’in havza alanını aşağıya doğru genişletmek gibi önemli bir görev üstleniyor.

Mercedes EQA: Tasarım

GLA ile aynı modüler platform üzerinde geliştirilen yeni Mercedes EQA, içten yanmalı motora sahip kardeşiyle aynı boyutları sunuyor. 4,46 metre uzunluğunda, 1,83 metre genişliğinde ve 1,62 metre yüksekliğinde, daha büyük EQC ile piyasaya sürülen EQ serisinin stilistik diline uygun bir tarz sunuyor. Önde, LED teknolojisine sahip optik grupları da içeren parlak siyah kaplamalı yeni büyük ızgara duruyor. İki optik grubu birbirine bağlayan uzun LED ışık şeridinin sahneye hakim olduğu arka kısım için de benzer bir yapıya sahip.

İç mekan, MBUX bilgi-eğlence sisteminin çift ekranı ile karakterize edilmiş. Koltukların özel dokusu ve ön panelin yolcunun önündeki kısmı harika bir dokunuş.

Mercedes EQA: Güç Aktarma Organı

Yeni Mercedes EQA, 190 hp güç ve 375 Nm maksimum tork ile tanınan ön tekerlekler arasına yerleştirilmiş bir elektrik motoruyla çalıştırılıyor. Buna karşılık 66,5 kWh kapasiteli bir lityum iyon pil ile çalışıyor. Maksimum 426 km menzil. EQA’nın 8.9 saniyede 0’dan 100 km/s’ye geçişine izin verirken, en yüksek hız 160 km/s ile sınırlandırıldı.

Şarj Süresi

Bugün piyasadaki elektrikli arabaların çoğu gibi, Mercedes EQA da hem alternatif akımda hem de doğru akımda şarj edilebiliyor.

mercedes eqa şarj

İlk durumda, 11 kW’a kadar ulaşabilir ve bu durumda tam şarj olması yaklaşık 6 saat sürüyor. Öte yandan, bir kolon kullanılırsa, 100 kW’a kadar şarj edebilir ve sadece 30 dakika içinde akümülatörün toplam kapasitesinin %80’ine ulaşmak mümkün.

EQA ayrıca, sürücü tarafından direksiyon simidinin arkasındaki kanatlara etki ederek manuel olarak ayarlanabilen, frenleme ile enerji geri kazanım sistemi ile donatılmıştır.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here