Türkiye için Mercedes-Benz EQC için beklenen anın geldiğini söyleyebiliriz. Yeni çıkan bu modeli Türkiye’de kullanmak isteyenler için iyi haber. Yollarda görmenin zamanı geldi.

Mercedes-Benz, elektrikli araçlar için yeni ürün ve teknolojilerin sergilendiği 2016 Paris Otomobil Fuarı’nda ilk kez yeni EQ markasını piyasaya sürdü. Kesintisiz, net ve renkli vurgusuyla öne çıkan marka, “ilerici lüks” tasarım dilini benimseyerek yenilikçi bir elektrikli otomobil görünümü yaratıyor. EQC kalite, güvenlik ve rahatlık gibi konulara sadık bir şekilde üretilmiş ve bunu açıkça kanıtlamaya çalışmış.

İkinci El Satılık Araçlar için Tıklayınız

Gücünü Nasıl Sağlıyor?

eqc 1

Ön ve arka aksta birer tane olmak üzere toplam iki elektromotorun ürettiği 300 kW (408 BG) gücün sağlamış olduğu performans tamamlıyor. Bu sistem firmanın mühendislik çözümleri sayesinde, NEDC normuna göre yaklaşık 462 km’lik bir menzile imkân tanıyor.

100’e Yakın Parçası %100 Sürdürebilirlikle Üretilmiş

mercedes eqc

Sadece Yeni EQC için geliştirilen “Sunnyvale” koltuk kumaşı, geri kazanılmış plastikten oluşur. Ayrıca EQC’de kenevir, kenaf, yün, pamuk, ahşap ve doğal kauçuk gibi çok sayıda yenilenebilir ham madde de bulunur. Çünkü doğaya sağlanacak her katkı önemlidir.

Şarj & Menzil

EQC’nin bataryası, alternatif akımı doğru akıma çeviren su soğutmalı bir dahili dönüştürücü sayesinde ev tipi prizden veya halka açık alanlarda şarj edilebiliyor. Wallbox ve kamuya açık şarj istasyonlarında saatte 7,4 kW’a kadar şarj imkanı sunan dahili dönüştürücünün kapasitesinin, 2021 yılı içerisinde ise 11 kW’a yükselmesi planlanıyor. Bir Mercedes-Benz Wallbox kullanarak şarj etmek, şarj süresini yerel güç kaynağına oranla üç kat hızlandırıyor. DC şarj istasyonlarında ise CCS ile şarj süresi daha da kısalıyor. EQC, şarj çıkışına bağlı olarak hızlı şarj istasyonlarında 110 kW’a kadar şarj edilebiliyor. Batarya yüzde 10’dan yüzde 80’e sadece 40 dakikada doluyor.

Türkiye için Mercedes-Benz EQC

Otomobilin fiyatına dahil olan Servis Paketi sayesinde 90.000 km’lik 6 adet rutin bakım için ilave ücret talep edilmiyor. Aynı zamanda fren diskleri, balataları ve silecek lastikleri birer kez bu paket dahilinde değiştiriliyor. Yeni EQC’nin batarya kapasitesinin 8 yıl boyunca 160.000 km’ye kadar yüzde 70’in altına düşmesi durumunda ise batarya, üretici garantisi kapsamında değiştiriliyor. Otomobili evde şarj etmek, kamuya açık noktalarda şarj etmekten daha avantajlı olduğu için, bir adet Mercedes-Benz marka Wallbox da otomobille birlikte kullanıcılara teslim ediliyor.

Mercedes-Benz EQC Türkiye Fiyatı Belli Oldu

Tüm bu özellikleriyle EQC’yi ülkemizde görmeniz mümkün. Mercedes’in yeni baş yapıtı olan elektrikli EQC’nin fiyatları için showroomlara gidebilirsiniz.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here