Mayıs Ve Haziran Ayında Otomotiv Üretimi Duracak

0
953
Otomotiv Üretimi Duracak

Dünyayı etkisi altına alan covid-19 salgını 2020 yılının zor geçmesine sebep oldu. Ayrıca Chip krizi ile birlikte otomotiv sektörü neredeyse durma noktasına gelmektedir. TAYSAD Başkanı Albert Saydam ve eski başkan Alper Kanca; düzenlenen basın toplantısında otomotiv üretiminin 2021 Mayıs ve Haziran aylarında tamamen duracağını belirtti. Bu açıklama ile birçok kişinin kafası karışmış durumda. Söylenene göre; Mayıs ve Haziran ayında otomotiv üretimi duracak.

Mayıs Ve Haziran Ayında Otomotiv Üretimi Duracak

Otomotiv Üretimi Duracak

TAYSAD üst düzey çalışanları firmaların bu dönemi tatil ile geçirmek istediklerini ama bunun gerçekleşmediğini vurgulayarak; “Bu yıl covid-19 üçüncü dalgası ile çip krizi bir araya geldi. Ford Otosan zaten üç fabrikasının birini 2 aylığına aniden kapattı. Diğerleri de mayıs – haziran aşlarında kapanacak.”

Ani duruş veya başlangıç kararları zorluyor

TAYSAD Başkanı Albert Saydam, “Çünkü, planlama otomotivde çok önemli. Duruş ve kalkışlar yerine orta hızda bir üretim yapmak kritik önemde. Örneğin, bir hafta önce Ford Otosan’ın duyurduğu duruş kararı yan sanayiciler için biraz sürpriz oldu. Tabi ki, durum Ford Otosan için de artık yönetilemez durumdaydı ki böyle bir karar almak zorunda kaldılar. Bu sadece Ford Otosan özelinde değil, diğer tüm üreticilerin ani duruş veya başlangıç kararları bizleri zorluyor.” dedi.

Otomotiv Üretimi Duracak

TAYSAD eski başkanı Alper Kanca da derneğin basın toplantısına son kez katıldı. Kanca, toplantıda şunları söyledi:

“Biz küresel çalışıyoruz. Planlarımızı yurtdışındaki müşterilerimizi de dikkate alarak yapıyoruz. Her sene yurtiçi ve yurt dışında farklı ülkelerdeki müşterilerimiz genelde Ağustos ayında bakım tatili yaparlardı. Şimdi yabancılar için ayrı, Türkiye için ayrı planlamalar yapıyoruz. Şimdi bir anda planlar karışmaya başladı. Bu da yönetilmesi çok zor bir hal aldı.”

Albert Saydam,  bu noktada otomotiv üretimi 2021 mayıs ve haziran aylarında mola vereceğini belirterek, sözlerini bu şekilde bitirdi:

“Biz, ana sanayilerden her zaman yaz tatillerini aynı döneme getirmelerini talep ediyorduk ve bunun yapılmasının zor olduğu söyleniyordu. Ancak, pandemi bütün bu alışılmışları bozdu. Görünen o ki şu anda yarı iletken krizinden dolayı üreticiler tatillerini önümüzdeki Mayıs-Haziran’a çektiler. Biz de böylelikle toplu izin kullandırabileceğiz.”

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here