Marc Marquez’i Gelecekte Neler Bekliyor?

0
1548

Başarılı yarışçı geçtiğimiz günlerde bileğini üst üste kırmış ve yarış kariyerine ara vermek zorunda kalmıştır. Marquez bileğindeki kırıktan dolayı 3 defa ağır cerrahi ameliyata girmiştir. Son ameliyatı yaklaşık olarak 11 saat sürmüştür. Cerrahi işlemlerden sonra başarılı motosiklet yarışçısı ve ekibi bu sezon yarışlara katılamayacağını ve bileğinin iyileşmesi için yoğun tedavi uygulanacağını söylemiştir. Tedavi süresi ve sonrası akıllara “Marc Marquez’i Gelecekte Neler Bekliyor?” Sorusunu getirmektedir. Marc Marquez bandaj, ağrı kesiciler ve kişisel fizyoterapisti Carlos J. Garcia ile birlikte iyileşmek için yoğun tedavilerle uğraşmaktadır.

Ne Zaman Geri Dönecek?Marc Marquezi Gelecekte Neler Bekliyor?

Marquez ilk ameliyatından sonra 40 tane şınav çekip, videosunu da sosyal medya hesabında yayınlamıştır. Böylece rakiplerine ve motosiklet severlere yenilemez olduğunu kanıtlamak istemiştir. Fakat başarılı yarışçı son açıklamalarında acele davrandığını söyleyip, doktorunun gereken önemi ve tehlikeyi anlatmadığını söyleyerek, doktorunu suçlamıştır. Özellikle Jerez 2’deki unvan yakalama isteği yüzünden 2020 sezonunda yaşadığı sıkıntılardan ders almıştır. Motosiklet yarış kariyerinin bitmemesi için bu sefer doktorların sözünü dinleyecek ve 2021 sezonuna kadar tedavisini sürdürecektir. Doktorlara göre 6 ay daha beklemesi gerekmektedir. Yani 2021 sezonun ilk üç yarışında (Katar, Arjantin ve Teksas) piste çıkamayacaktır.

Kariyeri Bitecek Mi?

Kariyeri bitecek mi? sorusu oldukça yanlış bir sorudur. Bunun sebebi başarılı yarışçı 2011 yılında Sepang pistinde ciddi bir kaza atlatmıştır. Pistin belirli bölümüne su basmış ve güvenlikler tarafından bildirilmediği için Marquez hayatının en büyük kazasını yapmıştır. Kazadan sonra sağ gözü felç olmuş ve aylarca çift görmüştür. Sonuç olarak bu kazalar, motosiklet sporlarında gayet doğal karşılanmaktadır. Özellikle MotoGP’ye katılan sporcuların, normal motosiklet yarışçılarından çok daha farklı olduklarını bilmekte fayda var. Marc Marquez’i Gelecekte Neler Bekliyor? sorusunun en iyi cevabı olarak; 2021 ve 2022 yılında kariyerinin en iyi noktasında olacağını düşünüyorum.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here