Mercedes S Serisinde Öyle Önemli Değişiklikler Var ki…

Geçtiğimiz günlerde Mercedes S Serisinin makyajı otomobil dünyasında çok konuşulmuştu. Mercedes markası, bu yıl, makyajlı S Serisi ile hedefi epey yükselttiğini ve rakipleri için de çıtanın biraz zorlanacağını gösteriyor. Çok kapsamlı bir makyajlama operasyonu geçiren S serisi, hem motorda, hem konfor konusunda hem de güvenlikle ilgili ayrıntılarda oldukça etkileyici ve adeta devrim yaratacak türden bir dizi yenilik söz konusu. Yeni Mercedes S Serisi ile markası bir kez daha sektöre yön vereceğe benziyor.

Peki yeni S Serisinin Özellikleri Nasıl?

Bu konuda önce teknik verilerle bir özet yapalım. Son model Mercedes S Serisi motor tipi ve konumu: V, önde, uzunlamasına, çift turbo şeklinde. Ele aldığımız araç benzinli versiyon ve silindir konusunda 8 silindir 32 subap ile 3982cc silindir hacmine sahip. Aracın maksimum gücü 450kW/612 HP 5500d/d şeklinde. Maksimum tork değeri ise 900Nm 2750-4500 d/d. 1-100km/s hızlanma 3,5 sn. Maksimum hızı 250km/s. Aracın şanzımanı 9 ileri otomatik. 4×4 aktarma yapıyor ve Mercedes S yakıt tüketimi ortalama 8,9 Lt/100km. Aracın CO2 emisyon değeri de 203g/km. Toplam ağırlığı 1995kg.

Makyajlı Mercedes S Serisinin boyutları da önemli bir detay. Yukarıda bahsettiğimiz gibi son model S Serisinde ağırlık 1995kg. uzunluk: 5287mm, genişlik: 1915mm, yükseklik ise 1499mm. Dingil mesafesi 3165mm ve depo kapasitesi 70 Litre. Mercedes S Serisinde 510 litrelik bagaj hacmi söz konusu.

Öncelikle motor seçeneği artmış. Yeni Mercedes S serisi motor seçenekleri arasında özellikle 286 HP’lik S 350 d ve 340 HP’lik S 400 dizel motorları dikkat çekiyor.

Tasarıma baktığınızda farlarda, özellikle de stop lambalarında ve tamponda yapılan yenilikler hemen fark ediliyor. S 63 modelinde geniş hava girişleri ile daha sert bir imaj yaratılmış.

Yeni S Serisinde iç mekanda ekran ve gösterge tablosu önemli ölçüde gelişmiş görünüyor. Gösterge panelinin kişiselleştirilebilme esnekliği çok fazla.

Vites kolu üzerinde egzoz düğmesi bulunuyor. Ayrıca 9 ileri otomatik şanzıman geçişleri neredeyse hissettirmiyor.

Yeni S Serisi güvenlik donanımı konusunda nasıl diyorsanız; elektronik güvenlik yardımcılarıyla yayaları da algılayıp gerektiğinde fren yapabiliyor.

Yeni Mercedes S Serisinin hız konusunda da çok etkileyici olduğunu söylemek hiç de abartılı olmaz. Bu otomobil, spor bir otomobil olarak tasarlanmış zaten.

Otohaber Dergisinin konuya dair haberinde ‘ söz konusu değişiklikler, mevcut araç sahiplerine araçlarını sattıracak derecede güçlü’ yorumu yapılmış. Ayrıca bu otomobil elbette epeyce üst segment bir araç olarak tasarlandı ve daha çok işadamlarına sesleniyor. Özellikle yoğun bir çalışma günün ardından arka koltukta dinlenmek için çok keyifli bir ortam sunarken hafta sonu da spor otomobil kullanıyormuşcasına keyifli bir sürüş deneyimi yaşatmayı amaçlamış bir tasarım öyküsü var.

Mercedes marka araçlar ilginizi çekiyorsa yeni çıkan Mercedes modelleri hakkında detaylı bilgi edinmek üzere arabam.com Mercedes Test İçerikleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Bu sayfada Mercedes marka araçların test sürüşleri hakkında detaylı bilgiler bulabilirsiniz.

Hayalinizde bir Mercedes sahibi olmak varsa arabam.com Sıfır Km. İlanlar sayfasında Mercedes markası için filtreleme yapabilirsiniz. Böylece galerilerin sıfır Mercedes kampanyalarını da kaçırmamış olursunuz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here