Makyajlı Honda Jazz- Dizel Civic Sedan ve Honda CR-V ile 2018 Planları

0
2795

2018’de Honda Neler Yapacak?

2018 model Honda ilnaları ilginizi çekiyorsa bu markanın içinde bulunduğumuz yıl için yapacağı yenilikler de sizi ilgilendiriyor olmalı. Yeni Honda modelleri de konunun en parıltılı tarafı tabi. Markanın verdiği bilgiye göre, dünya genelinde 2018 model Honda CR için şimdiden talepler epey yüksek. Ancak markanın esas yatırımı yeni Civic modeli için olacak. Gelelim detaylara…

Honda 2018 Planları 

2018 yılı ekonomistlere göre bir önce ki yıla kıyasla iyi bir yıl olacak. Ancak bu olumlu etkinin biraz geçici olduğunun da altını çiziyorlar. Zira, sıkışan, hacmi daralan ekonomi, tüm dünya genelinde epey sıkıntılı bir süreç yaratacak gibi görünüyor. Ekonomi demek, 1910’lardan beri otomotiv endüstrisi demek. Evet, bu çok abartılı yorumun çok haklı bir tarafı var çünkü 1900’lerin başlarından beri dünya ekonomisinde otomotiv  endüstrisi, lokomotif görevi görüyor. Neyse bu derin mevzular bir yana, sıkıntılı sürece rağmen otomotiv endüstrisinde AR-GE sınırlanmıyor. Bu arada yine ekonomistlere göre ülkelerin refaha çıkması için AR-GE yapmak, üretim yapmak, güven ortamı oluşturmak üçlüsü müthiş derecede önemli. Peki, Japon devi Honda’nın gelecek yıllara yönelik yaptığı yatırımlar neler ve 2018’de yeni model Hondalar çıkacak mı?

2018 Model Honda Jazz

Yeni Jazz modeli epeydir merakla bekleniyordu. Makyajlı Honda Jazz yılın ilk günlerinde Türkiye’de satışa sunulmuştu. Farları ve tamponları yenilenen 2018 model Honda Jazz, daha iri, daha havalı ve daha SUV imajında bir küçük sınıf otomobil haline gelmiş. Ayrıca sıfır km Honda Jazz ilanlarına bakıyorsanız artık daha güçlü bir motor var karşınızda.

Yeni Honda Jazz Motor Seçenekleri

130HP gücünde 1,5 litrelik benzinli motor, 102 HP gücünde 1,3 litrelik benzinli motor seçenekler arasında.

Yeni Civic Sedan

Honda markasının 2018 yatırımlarından en dominantı Civic ailesine yaptığı yatırım. Dizel Civic Sedan modeli geçtiğimiz ay Türkiye’de satışa sunulmuştu. 120 HP motor gücü ve 1,6 litre ile manuel şanzıman kombinasyonu hemen beklendiği gibi ilgi gördü. İlerleyene günlerde bunun dizel motorlu ve otomatik şanzımanlı seçeneğini de göreceğiz. Yani bu yıl sıfır km Honda Civic almayı düşünüyorsanız; dizel otomatik Civic sedanlar yolda.

Honda CV-R 1,5 Litrelik Motorla Geliyor!

Honda’Nın en havalı modellerinden biri olan CV-R modeli de bu yıl oldukça yenilikçi. Özellikle motor seçenekleri konusunda Türk kullanıcının yüzünü güldürebilir. Çünkü 1,5 litrelik bir motor seçeneği söz konusu olacak.

Yeni Honda modelleri hakkında bilgi edinmek üzere arabam.com Test içerikleri sayfasındaki Honda test sürüşü listesine göz gezdirebilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here